Agility wedstrijden Ace

Wedstrijden 2012:

Wedstrijden andere jaren:

09-12-2012 : Beste Belg in Agility, DiT-hal (2e graad) Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 44 / 66 1 35.84 0  0  0 Kees Stoel

-


(22 deelnemers)
JP 36 / 54 12 34.12 0  0 1 Kees Stoel

-

Kwam uit de palen bij achterlangs kruisen
VP2 45 / 68 3 39.26 0  0  1 Kees Stoel

 

Latje
    Parcoursen: 1 2

De laatste van de 3 wedstrijden om de titel Beste Belg in Agility. Die titel was ik totaal niet mee bezig en al helemaal niet de kwalificatie voor het FMBB (WK voor Belgen). Het waren voor mij mooie oefenwedstrijden en ook gezellig met al die gekke Belgen bij elkaar. Omdat ik er dus meer trainingswedstrijden van gemaakt had en een paar keer een disk veroorzaakt had, stond ik in de competitie 13e bij de 2e graad, en 38e totaal. In de 2e en 3e graad wordt geen spel gelopen, maar 2x een VP.

Het eerste VP was een uitdagend rondje met achteraan een sprong, waar de hond omheen moest. Om daar op tijd te zijn, moest ik Ace de paaltjes zelfstandig laten doen. Dat kan hij in trainingen prima, maar op wedstrijden hebben we dat nog niet uitgetest. Een mooie gelegenheid dus! En het pakte perfect uit. Alles klopte bij dit rondje, dus ik was super tevreden. En het was een foutloos rondje, dus de kans op prijzen was aanwezig. En zowaar, we werden eerste! O, wat ben je dan trots op je hondje! En 40 puntjes voor het Beste Belg klassement.

De JP was ook een heel leuk rondje. Het begon met sprong, tunnel (in een bocht), band, slurf en dan een aantal sprongen. Na een slurf vindt Ace het altijd moeilijk om voor me uit te werken, dus ik gaf in het begin flink gas, zodat ik er op tijd zou zijn. Dat lukte super en Ace pakte heel mooi zonder aarzelen de juiste sprongen. Daarna nog een rondje sprongen en dan tussendoor halen. Ook dat ging prima. Daarna kwamen de paaltjes en daarna moest hij het tweede tunnelgat hebben. Om dat voor elkaar te krijgen liet ik hem de paaltjes weer alleen doen. Helaas kwam hij eruit toen ik achterlangs wisselde. Dus even hersteld en de rest ging vlekkeloos. Maar die paaltjes kostte tijd, dus hij werd slechts 12e. Maar toch nog 5 puntjes voor het klassement.

Het laatste VP was alweer een leuk rondje. Helaas tikte Ace een latje. Ook had hij een paar te ruime bochten, maar verder liep het perfect. Na de kattenloop moest hij weer om een sprong heen en dat lukte boven verwachting goed. De rest was peanuts. en ondanks d te ruime bochten en het latje, was dit rondje goed voor een 3e plek! En dat waren 20 puntjes voor het Beste Belg klassement .

Uiteindelijk werd Ace door de goed dagprestaties 3e in het eindklassement voor de 2e graad van Beste Belg in Agility. End at van zo'n 24 2e-graad deelnemers! Wat een toppertje is hij!

04-11-2012 : Beste Belg in Agility, Den Dungen (2e graad) Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 42 / 63 Disk     Jurgen Smit

-

Verkeerde tunnelgat
(24 deelnemers)
JP 36 / 54 Disk     Jurgen Smit

-

Opnieuw gestart, onder startlat door en latje
VP2 42 / 63 3 32.41 1  0  0 Jurgen Smit

 

Oploop kat
    Parcoursen: 1 2

Een Belgenwedstrijd, een goede oefenwedstrijd, want er stond niks op het spel. het begon met een Vast parcours. Deze ging eigenlijk best goed, maar helaas had ik Ace niet goed teruggeroepen na twee sprongen, waardoor hij de logische lijn naar het verkeerde tunnelgat nam. Daarna heb ik er een training van gemaakt en dat was nodig, want Ace schoot van de wip direct door. Dus die mocht hij over doen. Daarna ging het verder weer goed. Niet ontevreden dus.

De jumping begon met een valse start, omdat Ace te vroeg van start ging. Dus zette ik hem terug. Toen ik daarna startte, had ik wel gezien dat hij wat naar voren gekropen was. Eigenlijk had ik hem dan weer terug moeten zetten, maar dat heb ik niet gedaan, ik gaf hem een teken dat hij mocht komen. Wat ik vervolgens niet zag was, dat hij onder de startlat door ging, omdat hij er te dicht op stond. Maar eigenlijk was dat niet eens zo belangrijk, omdat ik toch al een disk had. Het rondje liep daarna prima, wel nog een latje (door mijn drukke handling), maar verder goed rond. En dus een goede leerschool voor Ace dat hij niet te snel mag starten.

Het tweede vast parcours begon bijna weer verkeerd, want Ace dreigde te snel te starten. Ik was nog niet voorbij de statsprong, dus zette ik hem opnieuw in de goede positie. Daarna bleef hij met slippende remmen zitten. De rest van het rondje ging super. Ik dacht dat ik foutloos rond was, maar het bleek dat Ace de oploop wip gemist had. Tja, dat kan gebeuren. Uiteindelijk bleek er maar 1 combinatie foutloos en hadden Ace en ik de 3e prijs! Dat was de kroon op het mooie rondje!

En dan moet je dus blijven voor de prijsuitreiking en werd het dus erg laat. Maar ik ging zeer tevreden naar huis.

22-09-2012 : Beste Belg in Agility, VRAS (2e graad) Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 45 / 68 Disk     Corrie Vink

-

Verkeerde sprong
(25 deelnemers)
JP 34 / 51 31.83 15 1  0  0 Corrie Vink

-

Langs sprong door foute wissel van mij (1 pnt voor BBiAg-competitie)
VP2 45 / 68 Disk     Corrie Vink

 

Oploop kat, latje, schutting opnieuw
    Parcoursen: 1 2

Een wedstrijd met alleen Belgische herders, altijd leuk. Het was een van de kwalificatiewedstrijden voor het WK FMBB (wereldkampioenschap Belgische Herders), maar dat is voor mij niet in beeld, dus het ging eigenlijk nergens om. Een goeie oefenpot dus.

Het begon met ent Vast Parcours. Die wilde ik aanvankelijk aan de buitenkant starten, maar dan zou Ace na de kattenloop en de sprong wel eens uit kunnen waaien naar sprong 12. dus volgde ik de raad van iemand op om aan de binnenkant te starten en dan een tegendraai te maken om Ace kort te laten draaien. Prima optie, maar helaas bleef Ace niet op de afloop kat staan en nam daarna de verkeerde sprong. Ik had hem eigenlijk de kattenloop overnieuw moeten laten doen, maar dat vergat ik. Wel liet ik hem de schutting over doen, omdat hij daar ook niet netjes op het raakvlak bleef. De rest ging eigenlijk wel goed.

De jumping was een leuk rondje, waarbij de hond na een tunnel van je af over een sprong moest en dan naar de palen. Vooraf had ik bedacht dat ik Ace daar vanuit de tunnel van me af zou sturen. Tijdens het lopen dacht ik echter de wissel nog te kunnen maken langs de tunnel en Ace dan mee te kunnen nemen over de sprong. Ik haalde het echter net niet, blokkeerde hem en hij kreeg een weigering. De rest van het rondje was ik ook op een aantal plekken te laat en kon de voorgenomen wissel niet maken, maar Ace liet zich desondanks wel de goede richting op sturen.

Het tweede Vast Parcours was een bekend Corrie-parcours met zowel na de kattenloop als na de schutting een box, waar de hond rechtdoor moest. OK, dacht ik, hier MOET Ace dus op de raakvlakken blijven wachten, anders gaat het niet lukken. Dus ik had me heilig voorgenomen om hem terug te zetten als hij niet op de raakvlakken zou blijven staan. Het eerste stuk ging prima en Ace bleef vervolgens keurig op de afloop kat staan. Daarna ging het wat rommeliger, maar wel correct. Bij de schutting liep Ace echter weer door, dus heb ik hem die over laten doen en toen bleef hij netjes staan. Daarna ging het eigenlijk prima. De wip deed hij ook keurig.

Al met al geen grootse resultaten, ar toch een lekker dagje gehad, lekker gelopen en ik denk dat het ook een nuttige training voor Ace was, dat hij in de wedstrijden ook op de raakvlakken moet blijven staan.

16-09-2012 : B1-wedstrijd HSV W.I.K. Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 66 Disk     Ben Gräfe

-

te vroeg gestart, opnieuw begonnen, schutting over laten doen (83 deelnemers)
JP 38 / 60 Disk     Adri van den Bosch

-

weigering palen, sprong teruggesprongen
Spel nvt 27 34.30 0  0  0 Ben Gräfe

 

JP met 10 toestellen heen en in omgekeerde volgorde terug; veel sprongen omver
    Parcoursen:

De laatste B1-wedstrijd dit seizoen voor Ace en mij. Ik ging voor gewoon goede rondjes, een eventuele promotie vond ik niet zo belangrijk. Na een zwaar weekend was ik ook niet superfit, dus we gingen gewoon voor de ervaring.

Bij het VP ging Ace te vroeg van start. Ik heb hem teruggezet en had dus direct een disk. Dan maar verder als training. Bij de schutting had hij het raakvlak wel, maar hij liep door end at wil ik niet. Dus heb ik het hem over laten doen. Daarna deed hij het wel netjes. De rest van het rondje ging super. Ace deed de afloop kat helemaal volgens het boekje! Trots op mijn ventje.

De jumping startte wel redelijk, maar op een lange lijn, war ik verwacht had dat Ace door zou knallen, haperde hij, waardoor hij bij de paaltjes ook niet lekker uitkwam en een weigering had. Op het laatste stuk was een lange lijn van 4 sprongen, waar ik hem buitenom de laatste sprong wilde halen. Ik maakte dar de handgebaren voor en liep door, maar helaas sprong Ace terug over de sprong, dus disk.

Het spelletje bestond uit een jumping van 10 toestellen, die je heen en dan in omgekeerde volgorde weer terug moest nemen. Als een van de laatste op het spelletje, voelde ik dat ik aardig aan het eind van mijn latijn was. Of het daardoor kwam weet ik niet, maar Ace gooide allerlei sprongen om en tikte de nodige latten. Verder stond ik op de terugweg totaal uit positie voor de ingang van de palen, maar gelukkig snapte Ace het zo ook wel en knalde hij er goed in. De klassering was door al die latten niet hoog, maar Ace had wel een hele snelle tijd.

08-09-2012 : B1-wedstrijd KC De Kempen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 42 / 63 23 39.25 1  0  1 Carl de Rouck

-

latje, weigering (85 deelnemers)
JP 40 / 60 Disk     Carl de Rouck

-

verkeerde tunnel, 2 latjes
Spel VP 2 39.93 0  0  0 Carl de Rouck

 

VP zonder SPT, met 'foute sprong' (Disk als je erna naar links ging)
    Parcoursen:

Alweer een wedstrijd met heel warm weer. Gelukkig maakt dat voor Ace niet uit. Het VP was een best lastig rondje. Ik wist Ace prima rond te krijgen, maar door een wat te gehaaste start, gooide hij de lat van de tweede sprong. Wel een erg net zelfstandig raakvlak van de schutting. In de palen haalde ik hem in en maakte een Belgische wissel. Dat ging goed, alleen trok ik hem net langs de sprong waar hij over moest. Dus helaas een weigering. De rest van het rondje ging eigenlijk zonder fouten. Wip ging beheerst, ook de afloop kat ging keurig, daar wachtte hij zelfs tot ik een Go gaf.

De Jumping leek eerst een rondje waar ik Ace absoluut niet zou kunnen bijhouden, maar bij nader inzien viel dat mee. Het ging een heel eind goed, tot Ace tot mijn verbazing na een sprong de tweede tunnel indook en niet de eerste. Tja, hij gaat steeds zelfstandiger werken, dus ik had hem hier een attentie moeten geven. Verderop gingen er nog twee latten, beide op punten waar ik waarschijnlijk tet onhandig handle. Een ervan was een punt waar ik Ace inderdaad niet bij kon houden. een disk, maar toch niet echte een slecht rondje.

Ik was op het spel als 15e aan de beurt, dus lekker snel. Ik was van plan erna naar huis te gaan, de dag was al lang genoeg. Het spel was een VP, waarbij je een disk kreeg als je bij een bepaalde sprong (nr 15) een 'foute bocht' maakte. Je kon daar links of rechts om na de sprong. Ging je linksom, dan kwam je haaks op de katteloop (het volgende toestel) uit, dus dat was de 'foute bocht'. Wel leuk om nog een VPtje te lopen. Ace en ik liepen geen heel strak rondje, er zaten wat haperingen en onnodige meters in, maar op zich ging het best lekker. Hij was netjes bij de start blijven zitten en had al zijn raakvlakjes (hoewel hij dat wel wat strakker zou moeten uitvoeren...).

Ik liep al naar de auto om te gaan vertrekken, toen ik me realiseerde dat ik foutloos rond was gekomen. Toen ik de video even bekeek, bleek ik een tijd van 39.93 te hebben. Ondanks de haperingen dus geen verkeerde tijd voor een VP. Tja, zou het genoeg zijn voor een prijs? Ik ging terug en heb naar de rest van de deelnemers zitten kijken. En daarvan was er niet één die het beter deed dan Ace en ik.... Dus toch de uitslag maar even afgewacht. En ja, hoor, ik heb een spelletjeshond ;-) Tweede prijs!

25/26-08-2012 : Wedstrijd Franse Speciale, Aubigny-sur-Nère Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 (Open) 67 / 134 53 43.16 0  0  2 Roger Moreau

 

Oploop kat, tafel (110 deelnemers)
VP2 (2e graad) 68 / 108 38 45.74 1  0  2 Jean Roul

 

Latje, tafel, weigering sprong (ca. 66 deelnemers)
JP (Open) 39 / 78 40 29.45 0  0  1 Roger Moreau

 

latje (snelheid: 5.43 m/s)
VP (Open klasse) 71 / 107 47 47.32 0  0  2 Nadège Delattre

 

Latje, tafel
JP (Open) .. / .. Disk     Roger Moreau

 

Te vroeg gestart, dus teruggezet = disk; verkeerde sprong
       

Tijdens de Franse Speciale worden er niet alleen véél Belgen geshowd, maar is er o.a. ook een agility wedstrijd. Ik deed met Ace mee (als enige Nederlander), niet alleen voor het plezier maar ook om de afstandsstart en de raakvlakken in wedstrijdverband te kunnen trainen én natuurlijk mijn handling. Er doen aan die wedstrijd veel Franse toppers mee, dus voor de prijzen gingen we bij voorbaat al niet. Maar dat was ook niet belangrijk.

Ace en ik hadden 3 parcoursen op de zaterdag en twee op de zondag, op één na allemaal Open klasse. Op zaterdag waren er 2 VPs, waarvan 1 voor de 2e graad, en 1 JP. Op zondag was het een VP en JP.

In Frankrijk is het de gewoonte dat je de riem afdoet voordat je de ring in komt. Soms best lastig, maar het gaf bij geen van de parcoursen problemen. Wel fijn was, dat er steeds een goed afgeschermde ingang en uitgang was.

Het eerste VP begon met een sprong van binnen het parcours naar buiten. Daarna een paar sprongen en dan een lastige tunnelinsteek. Ik had helaas het verkennen gemist, dus moest ik het doen met wat ik van de zijkant gezien had. Maar het ging allemaal prima tot de tafel. Ace kent die wel, maar heeft nooit geleerd hem op volle snelheid te nemen, dus vliegt hij er steevast overheen. Verder miste hij de oploop kat. De rest ging eigenlijk erg goed en lekker vloeiend, dus ik was dik tevreden.

Het tweede VP liep eigenlijk ook heel lekker. Ace deed een supermooie afloop kat. Daar was ik op flinke afstand, want dat kwam beter uit met het vervolg. Ik was een van de weinige die dat zo handelde, dus de keurmeester had dat niet verwacht en liep mij in de weg. Maar ik was op tijd en de rest ging ook goed. Helaas een latje en natuurlijk die tafel weer. Doordat ik te snel wegdraaide, trok ik Ace langs een sprong, dus een weigering. Verder had hij dacht ik een flyer op de wip, maar op de video is te zien dat dit net-aan goed ging.

De JP liep eigenlijk supergoed. Helaas was de video mislukt, dus kan ik het ook niet meer terughalen hoe het precies gign. Er ging helaas een latje, maar verder was ik heel dik tevreden.

Omdat we op zondag niet al te vroeg op pad wilden, had ik het verkennen van het Vast Parcours weer gemist. Dus maar weer een aantal honden kijken om het parcours in mijn hoofd te krijgen. Het was best een breiwerk, waarbij een tunnel en 2 sprongen steeds weer terugkwamen in verschillende combinaties. Ace en ik gingen er eigenlijk heel erg soepel door, maar natuurlijk vloog hij over de tafel. Verder tikte hij nog een latje. Maar dat was het en ik was dus weer trots op mijn ventje. Ik was uitermate tevreden over zijn afloop kat, die volgens het boekje was. Daarna kwam een sprong, waar hij over moest, eromheen en direct weer opnieuw moest nemen. Dat had ik nog nooit gedaan, maar het ging prima. Erg tevreden dus met het rondje.

Als laatste kwam de JP. En daar ging Ace de fout in, want hij startte te vroeg. dus heb ik hem terug gezet (dus disk) en toen ging het wel goed. Na de palen kwam een lastige combinatie, omdat je goed uit moest komen bij een tunnel om het juiste gat te laten pakken. Ik koos ervoor om aan de binnenkant te lopen en Ace de palen zelf te laten doen. Dat deed hij super en hij kwam prachtig over de eerste sprong naar me toe, maar door zijn vaart kon hij de bocht naar de tweede sprong niet halen en vloog dus over de derde. Toen ik het opnieuw deed, trok ik hem vervolgens langs de derde sprong in mijn poging hem uit de tunnel te houden. Dus nog een keertje gedaan en toen ging het goed. De rest van het rondje ging goed, hoewel hij de lange lijn naar de finish sterk leek in te houden, want doorgaans is hij mij ver voor en nu niet.

Al met al was ik erg tevreden en hield een goed gevoel over aan dit weekend: heerlijk gelopen en trots op mijn ventje!

18-08-2012 : B1-wedstrijd KC Arnhem Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 41 / 62 Disk     Ben Gräfe

-

Weigeringen sprong, schut, sprong, verkeerde sprong (77 deelnemers)
JP 48 / 72 4 34.10 0  0  0 Martin Schoffelmeer

65

 
Spel VP Disk     Martin Schoffelmeer

 

insteek paatljes, tunnel ipv wip
        Parcoursen:

Een wedstrijd bij 30 graden. bloedheet dus, maar Ace kan daar wel tegen en ik had de auto goed met lakens bedekt, zodat de honden relatief koel zaten.

De wedstrijd van vandaag ging weer om de punten in de competitie. Toch had ik me voorgenomen om daar niet op te letten. Eerst de afstandsstart en de raakvlakken goed, dan komen de punten vanzelf. Ik had me dus heilig voorgenomen om Ace terug te zetten als hij te vroeg zou starten. En dat hielp, want hij bleef keurig zitten. We begonnen met het Vast Parcours, waar een paar leuke dingen in zaten. Helaas handelde ik op een aantal punten verkeerd, waardoor Ace 3 weigeringen had en een verkeerde sprong nam. Dus een disk. Maar zijn afstandsstart was goed en de raakvlakken ook, dus ik was eigenlijk heel tevreden. Missie geslaagd!

Hierna kwam de jumping. Dat was een racerondje. Dat ging prima. Op een lijn tunnel-slurf-sprong, ging Ace zo mooi vooruit dat ik nog achter de volgende sprong kon blijven en hem daarover terug kon halen (helaas kan ik dit niet terugzien omdat de video-opnamen mislukt zijn). Daarna paaltjes, tunnel, ging ook goed, flink stuk racen, maar gelukkig in een rondje met mij aan de binnenkant. Ik handelde bewust rustig en achter Ace. Dat loonde, want hij ging foutloos rond en scoorde de 4e prijs. Apetrots op mijn kereltje!

Als toetje nog even het spel. Martin had een zeer moeilijk parcours neergezet, niveau C. Dat is leuk om een keertje te oefenen. Natuurlijk ging er daardoor het nodige fout. Na een reeks sprongen stond ik verkeerd en stak Ace daardoor verkeerd in de palen in. Daarna verkeek ik me op een sprong en floepte hij een tunnel in (had niet gedacht dat hij zover terug zou springen). Daarna kwam wip-tunnel en dan een sprong waar je de hond moest omhalen. Dat ging eigenlijk boven verwachting supergoed. Ik wist niet dat Ace dit al in een wedstrijd zou doen. Dus al met al toch best tevreden.

05-08-2012 : Benefiet-wedstrijd Almere (Open klasse) Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 51 / 77 Disk     Rob Boshuis

-

Kattenloop 3x gedaan, schut opnieuw gedaan (48 deelnemers)
JP 44 / 67 Disk     Rob Boshuis

-

verkeerde tunnelgat
Spel Gambling 26 54.13   Rob Boshuis

 

schuting over, paaltjes over
   

De tweede benefietwedstrijd, weer een mooie trainingsgelegenheid.

Het begon met een spelletje. Ace bleef goed zitten bij de start. Hij miste alleen de insteek palen, achteraf gezien doordat ik te ver was doorgelopen. Verderop probeerde ik wat uit door na een tunnel op grote afstand te blijven van de kattenloop. Dat ging mis, dus dat weet ik dan ook. Veder had hij de afloop niet, dus heb ik die over gedaan.

Het Vast parcours begon met een maar sprongen die erg goed gingen, daarna kwam de kattenloop, waar ace hoog vanaf sprong. Ik liet het hem opnieuw doen, maar weer ging hij er te vlot vanaf, dus nogmaals en toen was het goed. Ook de schutting ging hij te snel van af, maar daar was ik ook op grote afstand (kan in de training, maar blijkbaar nog niet in de wedstrijd). De rest ging wel redelijk.

De Jumping begon met 2 sprongen, slurf en dan het juiste gat van de tunnel. Ik koos een afstandsstart aan de buitenkant, met het idee om Ace voor te zijn na de slurf en hem het tweede tunnelgat in te duwen. Maar Ace was sneller dan ik gepland had en ik trager, dus was hij me voor in het verkeerde tunnelgat. De rest ging eigenlijk heel erg goed.

Al met al was het weer een nuttige en gezellige trainingsdag.

21-07-2012 : Benefiet-wedstrijd KC Hoogeveen (Open klasse) Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 45 / 70 Disk     Gert Meerholz

-

Schut opnieuw gedaan, later tunnel i.p.v. sprong (31 deelnemers)
JP 45 / 68 9 31.22 0  0  2 Gert Meerholz

-

2 latten
Spel JP zonder tijdslimiet 10 28.06 0  0  1 Gert Meerholz

 

1 latje
    Parcoursen:

Voor het derde jaar worden er benefietwedstrijdeng gehouden om geld in te zamelen voor het onderzoek naar maagkanker bij Belgische Herders. Daar doe je als Belgische Herder eigenaar natuurlijk aan mee! Bovendien vond ik het een prima trainingsgelegenheid om Ace te vertellen dat hij óók in wedstrijden moet wachten bij de start en de raakvlakjes netjes moet doen.

Het begon met het Vast Parcours. Ace bleef zowaar keurig zitten bij de start. Bij de schutting vloog hij over de afloop heen, dus heb ik het hem over laten doen. Toen bleef hij netjes onderaan de afloop staan. De wip ging wel wat wild, maar ik vergat het wachtcommando. Verderop had ik me verkeken op een situatie en die ging dus niet goed. De kattenloop deed Ace heel keurig en hij bleef prachtig staan tot hij verder mocht. Ik was eigenlijk heel tevreden, want op het puntje achterin na liep het heel goed.

Ook bij de jumping bleef Ace prima zitten bij de start. De rest ging ook heel goed, op twee latjes na. Hij had de snelste tijd, wat voor mij een teken is dat mijn handling vooruit gaat en Ace minder overbodige meters maakt.

Het spelletje was een heerlijk race-parcoursje. Ook daarbij bleef Ace netjes bij de start zitten. Hij tikte helaas een latje (volgens omstanders door een te snelle draai van mij), maar had wel de een-na-snelste tijd. Ook hier is dat voor mij weer een teken dat mijn handling vooruit gaat. Al met al was ik dus heel tevreden: leuke parcoursen, lekker gelopen!

30-06-2012 : B1-wedstrijd KC Canida - Venlo Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 46 / 69 43 39.28 1  0  1 Ron van Straten

-

1e lat en weigering band
(90 deelnemers)
JP 39 / 59 40 35.28 0  0  2 Ron van Straten

-

2 latten
Spel JP zonder tijdslimiet 13 27.90 0  0  1 Ron van Straten

 

1 sprong omver
(54 deelnemers)
    Parcoursen:

Wat een verschil met afgelopen week. Toen blubber, nu stralende zon. En ook de resultaten zijn weer zonnig. Na de raad van mijn trainers op mij te hebben laten inwerken, besloot ik me vandaag vooral te richten op het beter handlen van Ace.

Het begon met een Vast parcours waar je goed moest handlen om de juiste route af te leggen. Mooi, dat kwam goed uit. In een poging om Ace bij een sprong weg te houden, trok ik hem helaas langs de band, maar veder waas ik niet ontevreden. Als een van de heel weinige liet ik Ace de afloop Schutting zelfstandig nemen, terwijl ik alvast positie in nam voor het vervolg. Dat pakte prima uit, dus daar was ik trots op.

Ook bij de Jumping moest er goed gestuurd worden en ook daar ging het me beter af als vorige week. Ace schoot nog wel een keer flink door. Helaas gingen er wel twee latjes, maar de paaltjes gingen super. Afgelopen wek had ik veel getraind op het doorgaan na een slurf en dat had Ace goed opgepikt. Waar ik verwacht had dat hij zou gaan tollen, sjeesde hij door. Helaas voor hem was dat niet de bedoeling en moest hij een tunnel in. Ik moest hem dus even flink terugroepen, maar dat ging goed. En eigenlijk was ik erg tevreden dat hij na de slurf zo goed door ging.

Het spel begon met 3 sprongen op lijn en daarna de keuze voor de hond tussen 2 tunnelgaten en een gat van de slurf. Dat kon je dus met een snelle hond alleen oplossen met een afstandsstart end ie gaat de laatste tijd met Ace helemaal niet. Mooi, dacht ik, dan gaan we er een trainingsrondje van maken en zet ik hem terug als hij te vroeg komt. In de volle overtuiging dat ik dat zou doen liep ik bij hem weg. En dan zie je hoe fijngevoelig het mannetje is: hij bleef (zij het met gierende remmen) en kwam pas op mijn commando. Het rondje ging daarna super. Er zat nog een ander oefenpuntje in. Na de paaltjes moest je scherp terug. Dus ik ben bewust ver achter gebleven. Dat is een risico, want doorgaans komen honden dan uit de palen. Maar op de training kan Ace dit ook, dus probeerde ik het in de wedstrijd. End at ging super. Alleen liep ik daarna te snel weg, waardoor Ace een sprong omgooide. Maar verder ging het perfect.

Uiteindelijk leverde het geen punten op, maar wel een heel tevreden gevoel: ik heb het gevoel dat ik wat beter handelde, dus dat daar vooruitgang in zit. En het belangrijkste: we waren vandaag weer een team!

24-06-2012 : B1-wedstrijd KC NOP (Almere) Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 50 / 75 Disk     Martin Schoffelmeer

-

Ace vloog alle kanten op
(94 deelnemers)
JP 47 / 71 Disk     Martin Schoffelmeer

-

 
Spel          

 

afgelast wegens te slecht veld
    Parcoursen:

In één woord PRUT, dat was het vandaag. Ten eerste al het PRUTweer: regen, regen en nog meer regen. Ten tweede het PRUTveld, dat één glibberige blubberzooi werd, vooral op het laatst. En helaas moest ik met de Jumping bijna als laatste starten. Terecht werd het spel daarna afgelast, omdat het veld te slecht was. En de derde PRUT waren de prestaties van Ace en mij. We waren geen team vandaag.

Het begon met het Vast Parcours. Ace ging er als een idioot vandoor en wilde steeds de verkeerde kant op, die ik volgens mij helemaal niet aangaf. Met hangen en wurgen kwamen we bij de kattenloop, war hij als een gek vanaf denderde. Toen hij na de Duitse bocht allerlei kanten op wilde, behalve waarheen ik heb stuurde, heb ik hem stilgezet. Zit-blijf, even landen op aarde. Daarna ging het wel redelijk, hoewel hij zoals gewoonlijk weer moeite had om na de slurf door te gaan. Maar dit was hem dus niet!

De jumping begon goed, Ace pakte mooi de lijn met sprongen, maar vervolgens kreeg ik hem niet naar de tunnel. Mijn houding zal wel verkeerd geweest zijn, maar Ace reageerde ook nauwelijks op mijn 'hier'-commando, dus daar was hij ook schuldig aan de disk. Een stuk veder stak hij verkeerd in in de palen. Toen ik hem terug wilde halen, gleed ik half uit in de modder. Het veld was daar dermate slecht, dat ik maar doorgelopen ben, daar was geen eer meer te behalen. Vervolgens kwam er een lange, logische lijn, waar Ace ineens herinnerde dat hij samen met een baas liep en ineens naar binnenkwam. Toen had ik het gehad en ben gestopt.

02-06-2012 : B1-wedstrijd KC Scheldezoom Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 66 49 37.73 0  0  4 Jurgen Smit

-

2 latten, afloop schutting, oploop wip en heel veel onnodige extra meters....
(82 deelnemers)
JP 34 / 51 13 27.28 0  0  0 Jurgen Smit

31

 
Spel TFU Disk     Jurgen Smit

 

tunnel i.p.v. sprong, weigering palen (na wissel achter lastige insteek), weigering sprong
        Parcoursen:

Op jacht naar de competitiepuntjes moet je soms héél vroeg op. Dit keer was de locatie Bergen op Zoom. Ik wilde er graag op tijd zijn om een mooi plekje voor de auto te hebben. Per saldo moeten de honden daar de hele dag in zitten. Gelukkig lukte het en had ik een prachtig plekje in de schaduw. De dag was verder heerlijk zonnig.

Het begon met een voor mij lastig Vast Parcours, omdat ik na een lange lijn Ace van me af moest sturen. Dat kan hij nog niet en zeker niet als ik heel ver achter ben. Dat werd dus een beetje een zooitje. Maar eigenlijk ging het bij de start al fout, want daar gooide hij de lat eraf. Hij was verder behoorlijk gek en mistte de afloop van de schutting in zijn grote haast. Verder vloog hij over de oploop wip (maar pakte zeer netjes de afloop), gooide hij nog een lat en door zijn gekte en mijn gebrekkige handling maakte hij veel teveel meters.

De Jumping leek niet al te lastig en dat bleek ook, want er waren er toch flink wat foutloos. Ik ging met Ace goed rond, hier en daar wat te wijd, maar verder keurig foutloos. Ik had het idee dat ik aardig goed handelde, alleen bij de laatste tunnel vergat ik de attentie, waardoor hij de verkeerde kant op draaide. Gelukkig kon ik dat herstellen. Uiteindelijk was dit rondje wel weer goed voor puntjes.

Het spel was een lastig rondje, waarbij vooral de insteek palen moeilijk was. Ook de start bleek lastig. Ik dacht Ace goed neer gezet te hebben, maar ook hij ging in dezelfde fout als zovelen. Verder had hij wel de lastige insteek palen, maar doordat ik vlak daarachter wisselde, kwam hij er weer uit. Dat risico had ik vooraf wel gezien, maar ik wilde dit spelletje gebruiken om wat te testen. Verder maakte ik nog een foutje, waardoor ik hem langs een sprong trok. Baggerrondje dus. Ach, moet ook kunnen.

Doordat alle parcoursen vlot afgewerkt werden, kon ik weer vroeg naar huis en konden de hondjes nog even lekker in het bos wandelen. De missie van de dag was geslaagd, we hadden er weer 31 competitiepuntjes bij.

27-05-2012 : B1-wedstrijd KC Hoogeveen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 49 / 74 12 44.57 0  0  0 Piet Plasmans

34

heel veel onnodige extra meters....
(79 deelnemers)
JP 43 / 62 19 41.26 0  0  1 Piet Plasmans

17

1 latje
Spel TFU Disk     Piet Plasmans

 

te vroeg gestart, teruggezet
       

Vandaag weer eens Piet Plasmans als keurmeester. Hij had weer flinke race-parcoursen neergezet en dat in de brandende zon... Gelukkig kan Ace daar wel tegen. De afstanden tussen de toestellen waren maximaal en er zaten behooorlijk wat lange lijnen in. Erg lastig dus voor mij, omdat Ace dan maximaal op snelheid komt en zie dat maar bij te houden.

We begonnen me de jumping. Dit ging eigenlijk best goed, behalve dat er vlak voor de tunnel een latje viel. Ook waren de lijnen niet overal vloeiend, maar dat had veel te maken met het feit dat ik niet overal op tijd was, Ace nog onvoldoende op afstand kan werken en ik dat ook niet goed handle. Dus maakt hij veel teveel meters. Ach, dat komt el goed als we wat beter worden.

Het Vast Parcours was op zich goed te doen (althans, nadat als gevolg van grote protesten de opstelling iets aangepast was). Maar ook hier liep ik wat achter de feiten aan en maakte Ace veel teveel meters. Omdat Piet Plasmans vandaag blijkbaar geen weigeringen gaf, waren we foutloos en scoorden leuk wat puntjes.

Het Spel was nog meer een racebaan. Het leek me een goede oefening voor Ace om van me af te leren werken in een wedstrijd, dus we gingen lekker van start. Wel dacht hij even lekker voortijdig te vertrekken (wat hij bij het vast parcours ook gedaan had), maar ik heb hem terug gezet. Toen bleef hij netjes wachten. Daarna was het racen. Het verdiende zeker niet overal de schoonheidsprijs, maar ik kwam eigenlijk beter rond dan verwacht.

De leuke eindklasseringen leverden een mooi puntenaantal op. We gingen dus zeer tevreden met 17 en 34 = 51 puntjes naar huis.

20-05-2012 : NVBH-wedstrijd Clubmatch KC Zwolle Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP1 43 / 65 Disk     Arjen van Gastel

 

tot 3x toe laatste paaltjes overgeslagen
(42 deelnemers)
JP 36 / 55 Disk     Arjen van Gastel

 

te vroeg gestart, teruggezet + verkeerde sprong + paaltjes niet goed
VP2 47 / 71 Disk     Arjen van Gastel

 

weer 2x uit palen gekomen + verkeerde sprong
   

Omdat er een CACIAG te winnen was, liepen de 2e en 3e graads honden hetzelfde parcours. Ze waren te doen, mar er zaten diverse instinkers in. Over het algemeen wist ik Ace daar weg te houden, maar hij had vandaag een slechte palen-dag. Er gingen weliswaar heel veel honden de fout in op de palen, maar ik was he van Ace niet gewend. Het had te maken met een slurf die vlakbij de palen lag (VP1) of sprongen die er heel dicht bij stonden (VP2) en bij de jumping een lastige insteek, die hij miste. Helaas geen video's, want dat werd wat lastig te regelen, omdat ik de G&G er ook bij had.

Bij de jumping kwam Ace te vroeg, dus heb ik hem teruggezet, toen ging het wel goed. Bij het tweede VP bleef hij heel erg keurig zitten, dus daar heeft hij van geleerd!

Al met al geen denderende resultaten, maar zeker niet slecht gelopen.

05-05-2012 : B1-wedstrijd HSV De Pijnhorst Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 45 / 68 46 34.79 1  0  2 Corrie Vink

-

lat, oploop kat, weigering laatste sprong (tolde)
(102 deelnemers)
JP 37 / 54 7 31.61 0  0  0 Corrie Vink

52

 
spel TFU +bonus Disk     Corrie Vink

 

bonus voor handling vanuit het midden
    Parcoursen:

Je zal maar startnummer 1 hebben… Ace en ik dus. We mochten dus de spits afbijten bij de jumping, het eerste parcours van de dag. Het was te doen, maar er zaten wat lastige stukken in. Helaas weer de Bosita-palen en Ace liep zich weer vast, maar herstelde zichzelf en bleef er keurig in. Ik kreeg hem verder prachtig rond, wist hem goed tussen twee sprongen door te halen en was op tijd voor de tweede keer dat hij tussen sprongen door moest. Daar draaide ik te snel weg, waardoor het bijna fout ging. Maar het ging net goed en we wisten foutloos rond te komen. En dat bleek goed voor een prachtige 7e plek.

Het Vast Parcours was ook weer een lastige, met na de raakvlaktoestellen steeds een box. Ook hier wist ik zowaar Ace goed rond te krijgen, maar helaas niet foutloos. Om op tijd bij de afloop kat te zijn (om hem daar vooruit te kunnen sturen over een sprong), was ik wat voor hem uit. Tja, en dan heb je je rug naar de hond en dus gooit hij een lat en door zijn vaart miste hij de oploop kat. Ik moest hem ook nog even de juiste richting opsturen bij de box met de Duitse bocht, maar verder ging het eigenlijk heel goed. Hoewel ik het anders verkend had, besloot ik toch achter Ace langs bij de schutting te kruisen en dat was een prima keus. De wip werd bijna een flyer. Hierna was een slurf en daarna de laatste sprong. Vanuit een slurf doorgaan vindt Ace moeilijk, dus keerde hij naar me om en dat werd als weigering aangemerkt.

En toen het spelletje. het was een jumping met tijd-fout-uit, maar je kon een bonus scoren. Er waren 8 sprongen in een cirkel in het midden geplaatst en je kon 15 seconden in mindering krijgen als je het gehele parcours (dus van start t/m finish) binnen die sprongen bleef. Het eerste stuk van het parcours was met tunnels en sprongen buitenom, daarna ging het dwars door het centrum naar buiten en weer naar binnen en weer naar buiten. Ik wist eigenlijk niet of ik Ace vanaf het centrum in de eerste tunnel zou krijgen. Ach, niks te verliezen, dus ik heb het gewoon geprobeerd. Hij bleef keurig zitten bij de start (was verbaasd waar ik heen liep) en pakte prachtig de goede lijn. Na de eerste twee sprongen en de tunnel pakte hij zelfs nog de volgende goede sprong, maar daarna kwam hij naar me toe. Ik probeerde de draad van het parcours op te pakken, maar was het helemaal kwijt. Toen heb ik Ace maar lekker wat sprongen en tunnels laten nemen en ben gefinisht. Ik was eigenlijk best tevreden over dat eerste stuk!

29-04-2012 : B1-wedstrijd KC Assen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 66 Disk     Kees Stoel

-

Muur i.p.v. sprong, fout op breed, oploop schut
(69 deelnemers)
JP 39 / 60 Disk     Kees Stoel

-

sprongen i.p.v. slurf
spel Gambling Disk     Kees Stoel

 

zooitje
        Parcoursen:

De dag begon met het Vast Parcours. Kees Stoel had een leuk uitdagend parcours neergezet met enkele lastige stukken. Vooral de insteek palen baarde me zorg: hij was bijna haaks open en dat is de laatste tijd bij Ace niet zijn ding. Om Ace er goed voor te krijgen moest ik ham dan wat opzij leiden, maar daarbij was een heel groot risico dat hij over de finish-sprong zou gaan. Start en begin gingen goed. Helaas ging het bij de breed fout, omdat mijn positie niet goed was, waardoor ik moest afremmen en Ace zijdelings uit de breed kwam. Daarna ging het weer goed, maar miste Ace de oploop van de schutting. Ik kreeg hem zowaar behoorlijk goed de palen in. Daarna was het scherp terug en twee sprongen uit, op zich niet echt lastig. Ik gaf Ace een attentie en ging scherp terug. Helaas draaide ik daarbij mijn schouders naar hem en floepte hij over een muur: Disk. Daar was ik eigenlijk nogal verbaasd over, want doorgaans blijft hij vrij dichtbij me…

De jumping had ook een aantal lastige stukken, vooral omdat het een racerondje was en ik Ace dan niet goed kan bijhouden. Dan gaat hij vaak omdraaien waar ik blijf en blaft dan de boel bij elkaar. De start en de lastige lijn naar sprong 3 ging goed. Vanaf sprong 4 moest hij de slurf in. Tot mijn verbazing vloog hij echter over twee sprongen: Disk. Dat was voor hem de logische lijn. Omdat hij tot nu toe nooit ver van me afwerkte in een wedstrijd had ik dat gevaar helemaal over het hoofd gezien en had ik ook geen attentie gegeven. Maar de laatste tijd ben ik wel aan het trainen op zelfstandig werken en dat werpt blijkbaar zijn vruchten af! Heel goed dus, maar dan moet ik wel mijn handling erop afstemmen. De rest van het rondje ging heel goed, Ace stormde vooruit en hij was goed te sturen. Jammer van dat foutje, maar aan de andere kant was ik ook blij: Ace werkte prima vooruit!

Het spel was een gambling, waarbij je gedurende 60 seconden het rondje zo vaak mogelijk moest lopen. Dan ging de fluit en moest je zo snel mogelijk finishen. Het ging om het grootste aantal toestellen en bij gelijk aantal de tijd tot de finish. Het was weer een racerondje. Vrij vlot na de start ging het al fout en later ging het voortdurend fout: Ace vloog alle kanten uit waar het niet moest. Mijn handling was duidelijk erg slecht, blijkbaar de concentratie wat op. Nou ja, Ace was heerlijk aan het racen. En: hij werkte prachtig van me af! Toch een goed puntje.

Met 3 disken gingen we weer naar huis, maar toch met het gevoel dat we een stap verder zijn.

21-04-2012 : B1-wedstrijd HSV De Vrije sprong Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
JP 39 / 60 37 33,85 0   0   1 Adri van den Bosch

1

1 latje
(92 deelnemers)
Spel TFU Disk     Adri van den Bosch

 

opnieuw gestart, wip over gedaan, schut overgedaan
VP 48 / 75 53 42,98 1   0   1 Adri van den Bosch

 

oploop kat, weigering schut
        Parcoursen:

De eerste B1-wedstrijd van het seizoen begon met regen, maar gelukkig werd het weer steeds beter en eindigde het met zon.

Het begon met een niet zo moeilijke Jumping. Ace ging prima rond, maar tikte helaas een latje. Tja, dan kan altijd een keer gebeuren. Dit zeker was het precies toen ik hem een attentie gaf om scherp te draaien. Met een fout binnen de tijd krijg je toch nog een puntje voor de competitie, dus de eerste punt is binnen.

Als tweede werd het spel gelopen, wat een tijd-fout-uit was op een Vast Parcours. Ook dit rondje was niet echt moeilijk. Ik had me voorgenomen om er desnoods een training van te maken als Ace niet netjes zou werken. doordat ik bij de start wat aarzelend wegliep, vond Ace het nodig om te vroeg te starten. Ik zette hem terug en had dus een disk. Vervolgens vond ik dat hij te snel van de wip af kwam en liet hem die ook over doen. Toen ik daarna de Schut ook over wilde doen, gaf de keurmeester een seintje dat ik niet teveel mocht trainen. Dus ben ik doorgelopen. Maar de kattenloop deed Ace daarna heel netjes.

Als laatste kwam het Vast Parcours, ook weer niet echt lastig. Het begon goed, maar Ace miste helaas de oploop kat. Na de kat kwamen drie sprongen en tot mijn verbazing weigerde hij op de laatste sprong (hoewel dit niet als weigering gegeven werd). Op de video is te zien dat ik daar precies mijn hand uitsteek, dus wellicht maar niet meer doen. Doordat ik uit positie was door de weigering (en even de draai kwijt was) trok ik Ace na de sprong finaal langs de schutting. Dus nog een weigering, die wel gegeven werd. De rest van het rondje ging eigenlijk heel goed.

Gematigd tevreden ging ik weer naar huis. Ace en ik gaan steeds vloeiender lopen. Er zit vooruitgang in, nu de puntjes nog.

08-04-2012 : BHCN - NK-Agility voor Belgen - Almere Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
JP 34 / 51 Disk     Ben Gräfe

 

Opnieuw gestart, tunnel i.p.v. palen, 4x palen, weigering sprong
(20 deelnemers)
VP1 40 / 60 Disk     Ben Gräfe

 

weigering paaltjes, latje, weigering band, schutting opnieuw, latje
VP2 42 / 63 Disk     Ben Gräfe

 

opnieuw gestart, weigering muur, 2x verkeerde tunnel, paaltjes opnieuw
       

Het Nederlands Kampioenschap Agility voor Belgische Herders. Tja, daar heb ik met Ace nog niet zoveel te zoeken. Maar het is wel een mooie oefenwedstrijd, dus deden we mee. Het doel was weer raakvlakjes en afstandsstart, maar toen de parcoursen bekend werden, kwamen er nog meer doelen, want ze waren heel pittig. Genoeg uitdagingen om te zien of ik daar met Ace rond kon komen!

Het begon met de Jumping. Ace begon te vroeg, dus zette ik hem terug. Toen bleef hij beter (hoewel de video laat zien dat hij flink smokkelde). Vrij aan het begin, na een aantal sprongen moest de hond vlakbij een tunnelgat een bijna haakse insteek palen doen. Bij de reeks sprongen vond ik het al lastig om de hond zodanig te laten uitkomen, dat hij goed voor de palen uitkwam. Dat lukte niet en Ace moest de palen een aantal keer overdoen. Hij heeft echt een dipje op de palen! Daarna kwam een tunnel en vanuit de tunnel werd een rij sprongen. Ik had al voorzien dat de eerste sprong vanuit de tunnel lastig zou worden en dat ging inderdaad niet goed. Verder ging het laatste stuk goed.

Het eerste Vast Parcours zat ook weer vol van lastige stukken. Het begon al bij de start, waar de hond vanuit een lastige hoek over de muur moest. Bij het verkennen had ik flinke discussies en werd me aangeraden het op een manier te doen, die ik moeilijk vind, maar die wel de beste was. Ach, het is training, dus ging ik ervoor. En het ging goed! Alleen blokkeerde ik daarna het zicht op de paaltjes, waardoor Ace ze miste. De lastige opstelling sprong-tunnel gingen goed (Ace gooit dor mijn drukke handling wel een lat). Daarna loop ik te snel bij de band weg en trek Ace erlangs. De schutting vond ik hem te slordig zijn raakvlak doen, dus deed ik het over. De rest van het parcours ging eigenlijk super. hij pakte prachtig zelfstandig de wip, terwijl ik stelling innam voor het vervolg en ook het raakvlak van de kattenloop had hij prachtig. Ik was trots op mijn kereltje!

Het laatste parcours was ook een Vast Parcours, weer met veel instinkers. Het begon al met een lastige opstelling van de muur, omdat ik daarna aan de binnenkant van de kattenloop wilde lopen. Mijn handling liet weer te wensen over, waardoor de muur niet helemaal goed ging, maar daarna pakte hij prima de kattenloop. Helaas (niet zichtbaar op de video) schiet hij daarna het verkeerde gat van de tunnel in (hem toch niet genoeg naar me toe gehaald). Een stukje verder had Ace weer moeite met de palen. Daarna ging hij perfect het tunnelgat in dat ik aanwees, mar ik had het parcours verkeerd verkend en had dus de verkeerde route in mijn hoofd. De keurmeester verwachte me daar dus niet en stond in de weg. Ach, Ace deed perfect wat ik zei, nam keurig de aangewezen hindernissen zonder enig foutje. Superkereltje!

Uiteindelijk drie disken, maar toch was ik erg tevreden. We hadden samen een paar heel lastige stukken prima gelopen.

31-03-2012 : NVBH Benefietwedstrijd - Almere Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP .. / .. Disk     Tom Stricker

 

4x palen, bij katteloop uit parcours
(48 deelnemers)
JP .. / .. Disk     Margot Hoekstra

 

2x paaltjes, sprong overgeslagen, latje
Spel nvt Disk     Margot Hoekstra

 

opnieuw gestart, 2x verkeerde tunnel, weigering sprong, latje
   

Even een benefietwedstrijdje: het NVBH-WK-team verdient er geld mee om de reis te betalen naar het WK en voor mij en Ace was het een mooi oefenpotje. Ik had me voorgenomen om de afstandsstart te oefenen en hem terug te zetten als hij te vroeg zou gaan en ook om hem de raakvlakken over te laten doen als hij eraf zou vliegen.

Het begon met de jumping. Een leuk rondje, maar helaas verslikte Ace zich in de palen. Ik weet niet precies waarom, wellicht kwam het door het natte gras, wellicht doordat ik wat ver vooruit was. Maar dat laatste was nodig om aan het eind de geplande Belgische wissel te kunnen maken. Nadat de palen opnieuw gedaan waren, kwam ik met mijn wissel totaal verkeerd uit, waardoor Ace langs de sprong de tunnel in vloog. Verder ging het rondje eigenlijk best goed.

Het Vast parcours was pittig, maar met leuke uitdagingen. Het begon al met de start, waarbij je de hond na twee sprongen helemaal terug naar de tunnel moest halen. Dat lukte goed (hoewel Ace korter had kunnen draaien). Daarna ging de schutting ook goed (ik aarzel even of ik het hem over laat doen, omdat hij van het raakvlak stuiterde, maar dit kwam door zijn vaart, de bedoeling was goed, dus liet ik hem doorgaan). Het lastige tussendoor halen bij de sprongen ging prima. Maar vervolgens kreeg Ace de insteek palen niet voor elkaar, terwijl hij dat doorgaans prima kan. Vreemd… Vervolgens kwamen er twee sprongen na de wip. Die gingen goed en Ace draaide de juiste kant uit. aangezien er niks anders dan de oploop kat in de buurt was, zei ik niets. Helaas nam Ace de bocht zo ruim, dat hij de kattenloop nooit meer heeft gezien en buiten het parcours uit kwam. Ik zag hem kijken van "Waar is het parcours? Hoe moet ik verder? Waar is mijn baas?". Toen hij me zag, kwam hij netjes terug en maakte het parcours verder keurig af. Volgende keer moet ik hem daar dus een attentie geven.

Het spel was een rondje met een paar instinkers. De eerste kwam al aan het begin, waar na twee sprongen in lijn ook nog eens twee tunnels in lijn achter elkaar lagen. Ik deed een afstandsstart (Ace kwam te vroeg, dus ik zette hem terug en toen ging het goed). toen Ace in de eerste tunnel was, brulde ik flink zijn naam, mar hij had zoveel vaart, dat hij als een kanonskogel de tweede tunnel in dook. Tja, hoe ik dat anders had moeten doen… De tweede instinker kwam halverwege, waar je vanuit een sprong scherp rechts de palen in moest. Heel veel honden zagen daar geen toestellen meer staan, alleen een tunnelgat en doken daar dus in. Ace ging er ook bijna in, maar ik had dit voorzien en hield hem dus goed bij me. Helaas ging het even verder verkeerd, toen ik op iets teveel afstand van een sprong handelde (dat kan in de training wel, maar in wedstrijden blijkbaar nog niet). Ace vloog erlangs de tunnel in. Een derde lastig punt was waar je de hond tussen twee tunnels door moest halen naar een slurf toe. Dit ging goed, maar ik was wellicht iets te ver voor Ace, waardoor hij een latje tikte.

Tja, drie keer disk. Maar mijn trainingsdoelen zijn gehaald. Er was ook nog een pay-on-the-day. Ik heb daar met Ace ook aan meegedaan. Voor de hogere klasses moest je de hond om een sprong heen halen en dan nogmaals om een sprong. Dit ging niet goed, maar juist daarom heb ik het twee keer gedaan en goede trainingsadviezen gekregen. Al met al een nuttige dag!

15-01-2012 : Band Wintercompetitie - Maarssen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 43 / 68 3 37.60 0   0  0 Peter Borsje

 

3e prijs
(126 deelnemers)
JP 34 / 59 36 29.84 1   0  0 Peter Borsje

 

weigering palen
Spel nvt 4 66.22 0   0  1 Peter Borsje

 

Ace: 1 fout (raakvlak schutting)
       

De laatste wedstrijd van de wintercompetitie, want ons team ging de finale toch niet halen. Dus gewoon lekker lopen.

De Jumping begon met een lange lijn naar achteren. Dat zou dus alleen goed komen met een afstandsstart. Die ging heel erg goed! Hierdoor kwam ik prima uit op het einde, leidde Ace rond in het sterretje en stuurde hem de palen in. Hij stak goed in, maar kwam er tot mijn verbazing direct weer uit. Hé, dat doet hij anders nooit! Waarschijnlijk stond ik teveel recht achter hem, waardoor hij me niet zag. Helaas dus een weigering. Dat was dan ook eigenlijk het enige foutje, want de rest ging super. Zelfs de redelijk lange lijn naar de finish ging goed! Ik was dus toch wel tevreden.

Het Vast parcours was bij de large-honden een slagveld. De een na de ander had een disk te pakken. Toch leek het parcours helemaal niet zo gek lastig en ik dacht met Ace wel rond te kunnen komen. Om hem goed na de schutting verder te kunnen handlen, deed ik weer een afstandsstart. Die ging de mist in, hij kwam veel te vroeg. Maar omdat ik heel graag dit parcours foutloos wilde proberen te lopen, liep ik door. Het verdiende op een aantal plaatsen niet de schoonheidsprijs, maar we kwamen inderdaad foutloos rond! Ik was apetrots op mijn gekke gup! Uiteindelijk bleek de tijd nog zodanig dat we de derde prijs hadden!

Omdat we buiten mededinging meededen, liepen we in een gelegenheidsteam de estafette. Ace mocht starten en deed dat goed. Op een kleine hapering bij de sprongen na, kwam hij mooi rond. Jammer dat hij het raakvlak van de schut krap-aan mistte. Daarmee had hij de enige fout in het team, waarbij wel opgemerkt moet worden dat weigeringen blijkbaar niet gegeven werden.

Uiteindelijk ging ik zeer tevreden met een clear-round rozet en een mooie rozet voor de 3e prijs naar huis.

Laatst gewijzigd op:

frames