29-05-11: G&G-wedstrijd NVBH - Deurne

Tijdens de clubmatch van de NVBH zou ik eigenlijk alleen met Ace agility lopen. Maar omdat er zo weinig inschrijvingen waren voor de G&G, heb ik me laten overhalen om met Kalish in de G&G2 mee te doen. Haar tweede G&G2-wedstrijd. Hij werd gehouden in de buitenbak van het Hippisch Centrum. Niet helemaal paardenpoepvrij, dus ik verwachtte nogal wat snuffelen van Kalish. Uiteindelijk viel dat heel erg mee.

Bij de blijf-oefeningen was ze, zoals verwacht, niet heel erg stabiel. Bij de zit-blijf had ik een kuchje nodig om te zorgen dat ze niet ging liggen. Verder ging ze staat toen ik terug kwam lopen. Bij de af-blijf bleef ze wel op de plek, maar ging bijna zitten en later helemaal zitten. Ach, het gat steeds beter, ze blijft tenminste op haar plek.

Het individuele ochtendprogramma begon met los volgen. Dat deed Kalish erg goed, maar natuurlijk op haar eigen gedreven manier met veel happen en springen. Het wordt al minder, maar het zit er nog steeds flink in. Zit en af om het vierkant deed ze perfect, maar natuurlijk moest ze ook steeds even een sprongetje maken bij aansluiten. Bij het afstoppen moest ik flink inwerken om haar tot staan te brengen en toen ging madam half in een soort spelboog van "Kom op met die bal!". Nee meisje, helaas krijg je die in een wedstrijd niet. Daarmee was het ochtendprogramma klaar. Ik was best tevreden.

Het middagprogramma begon met vaksturen. Het vak stond tegen de andere ring aan en Kalish had alle aandacht voor wat er daar gebeurde. Het viel me dan ook reuze mee dat ze op het commando reageerde, keurig naar het vak ging en op commando vlot ging liggen. Hierna kwam het hoog apport. Op een klein beetje op het blok na (dat de keurmeester niet gezien heeft) ging het perfect. Wel ging ze heel vreemd met een gekke sprong naast zitten. Daar trok de keurmeester geen punten voor af. Er werd vandaag op examen-niveau gekeurd, dus veel coulanter. Bij het metaal-apport aarzelde Kalish even voordat ze het blok oppakte. "Moet het echt?" leek ze te vragen. Toen pakte ze hem op en kwam keurig terug. Vervolgens was het sorteren aan de beurt. Ze ging vlot heen, pakte even een verkeerd houtje op, maar liet die direct weer vallen. Vervolgens zocht ze er drie af, vond het juiste stokje en kwam er zonder aarzeling mee terug. Een beetje kauwend, maar dat heeft de keurmeester niet gezien. Als laatste moest ze afstand-appèl doen. De zit ging prima, de sta ook. Maar die duurde naar haar zin te lang, je zag haar kijken van "kom nou met je commando of je bal!". Dat kwam niet (want ik moest wachten op de aanwijzingen van de ringmeester, die nogal traag tot drie telde), dus ze ging zelf alvast af, maar bedacht zich dat dat wellicht niet goed was en ging weer staan. Toen kreeg ik het teken dat ik haar af mocht laten gaan. Omdat ze iets naar voren gekomen was, gaf ik een down. Dan moet ze naar achteren gaan liggen. Dat gaat in wedstrijden doorgaans niet echt goed (dan gaat ze gewoon liggen), maar deze keer deed ze het perfect. Ik was erg tevreden over haar middagprogramma!

Bij de einduitslag was ik stomverbaasd: een van de beoogd winnaars had het middagprogramma verprutst en dus was Kalish tweede geworden. Ik ging zeer tevreden met een mooie prijs naar huis.

G&G2-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten 2 5 10 snuffelen + staan bij teruglopen
3 Minuten liggen 2 5 10 even hangen+zitten
Los volgen 4 7 28 springen + hand+commando laag, springen, bijten in mouw 2x, piepen
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 8 24 zit OK, af OK, 2x springen bij aansluiten
Komen met staan 4 6 24 hand+dubbel commando, + bijna af, supersnel
Vak zenden met af 3 10 30  
Apport over de horde 3 10 30  
Vlak apport (metaal) 2 10 20  
Sorteren 4 9 36 kauwt
Appèl op afstand 4 8 32 ec af, verplaatsing 1/2
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   254  

(Keurmeesters Olaf v. Adrichem & Piet v.d. Meulengraaf)
(2e plaats, 5 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames