17-09-2011: Randmerenbokaal 2011

De 7e Randmerenbokaal had helaas erg weinig IPO-deelnemers: slechts 1 IPOII en 3 IPOIII. De enige categorie met nog een beetje deelname was de VZH met 7 honden. Daarvan had ik er twee, namelijk Ace en Jelle.

Met Ace ben ik in training voor G&G2, waarbij ik vooral met de Sta bezig ben. Dat is een beetje lastig, omdat bij VZH juist zit en lig gedaan moeten worden. Ik had ook niet zoveel voorbereid, dus ik hield er rekening mee dat Ace daar ergens de fout in zou gaan. De zit had ik nog wel wat getraind, maar de af niet, want anders ging de Zit weer slecht. Ace liep heel netjes zijn volgprogramma, hoewel hij wel wat meer achter liep dan in trainingen. Dat ben ik echter van hem gewend in wedstrijden. Het volgen met zit ging goed, maar bij het volgen met af bleef hij zitten. Wel kwam hij lekker vlot en ging netjes aan de voet. De blijf deed hij foutloos. De keurmeester was erover te spreken en beloonde het met 52 punten. Tot mijn verbazing bleek het later genoeg voor de tweede plaats en een leuk aandenken!

Jelle wordt volgende maand 12 jaar en is eigenlijk al een tijdje met pensioen. Omdat Kalish naar een agility-wedstrijd was, vond ik het wel leuk om met hem weer eens mee te doen. Jelle vindt dat erg leuk, want dan krijgt hij weer eens exclusief aandacht van me en hij vind appèl lopen heel leuk. Omdat hij niet echt schotvast is, moest daar tevoren nog even op getraind worden. Het volgen met de posities ging in de training wel goed, dus daar heb ik niet zo veel meer aan gedaan. De af-blijf ging niet goed in de training, omdat Jelle het schot daarbij toch wel eng vindt en dan naar me toe kwam. Ik hield dus rekening met een nul op dat onderdeel. Jelle zou Jelle niet zijn als hij weer eens verraste…
Jelle volgde netjes, maar bleef bij de zit tijdens volgen staan. Ik gaf hem nog een extra commando en toen ging hij wel zitten, maar dat was ruim te laat. Het volgen met af deed hij netjes en hij kwam ook keurig in een galopje naar me toe. Natuurlijk vond de keurmeester dat wat traag, maar Jelle is nooit snel geweest en als je dan ook nog bijna 12 bent, dan wordt het er niet sneller op. Ik heb daar verder niet op getraind, waarom zou ik… Verder zat Jelle wat ver van me af, mar dat doet hij tegenwoordig standaard. Daar had ik nog wat op kunnen trainen, maar dat had ik niet gedaan. Toen kwam de af-blijf. Ik stond nog niet op afstand of Jelle zat. Dat had ik wel verwacht, maar de vraag was of hij zou blijven, want dat deed hij dus in de training niet. Tot mijn verbazing bleef hij keurig op zijn plek. Ik was wel weer trots op mijn ouwe baas. Hij eindigde in de middenmoot.

Ik was weer eens erg tevreden met de prestaties van mij mannen!

Resultaten Ace en Jelle VZH

Naam Punten Plaats
Ace 52 2
Jelle 48 7

(Keurmeester J. Janse)
(7 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames