13-06-11: G&G-selectiewedstrijd KC Rotterdam

Met de dag ervoor ook al een wedstrijd en dus vroeg op en niet helemaal fit, twijfelde ik toen de wekker af ging of ik wel zou gaan. Na enige aarzeling ben ik toch maar opgestaan en naar de wedstrijd bij de KC Rotterdam gegaan.

Kalish mocht beginnen met de blijf-oefeningen. Bij de zit-blijf was ze weer erg wiebelig. Zo'n 15 seconde voor tijd ging ze liggen. De eerste nul was een feit. Bij de af-blijf bleef ze vrij goed liggen, maar ging zitten toen ik terug kwam lopen. Dat heeft de keurmeester echter gemist, dus kreeg ze volle bak.

Hierna mocht Ace de blijf-oefeningen doen. Dat werd nog even spannend, want doordat er iemand uit viel, kwam hij naast een andere Groenendaeler-reu terecht. Daar is hij doorgaans geen fan van… Ik vreesde dat Ace erop zou klappen als die andere reu hem zou aanstaren. Maar de andere reu ging snuffelen en aan de wandel. Dus werd hij naar de zijkant gehaald. Ace bleef keurig zitten tot ik weer naast hem stond en daar was ik erg blij mee. Omdat ik hem te vroeg beloonde, kreeg ik een punt aftrek. Erg flauw en het kostte me achteraf de 5e prijs… Bij de af-blijf gebeurde hetzelfde: de andere reu ging weer aan de wandel, werd aan de kant gehaald en Ace bleef keurig liggen. Op een snufje na en een extra commando voor het weer gaan zitten had hij het weer super gedaan.

Kalish mocht vervolgens weer aantreden. Ze liep een redelijk volgparkoersje, natuurlijk weer met het nodige springwerk (maar het wordt minder!). Het vierkant met zit en af deed ze erg netjes. Bij de zit sprong ze op toen ik haar weer met een volg meenam. Bij de af keek ik haar streng aan tijdens het volg-commando en toen sloot ze keurig aan. Komen met sta deed ze wel, maar ze stond te laat stil. Ik heb recent meer getraind op het snel komen en dat deed ze wel goed. Nu dus weer even op het afstoppen oefenen.

Ace mocht met los volgen beginnen. Dat ging redelijk en in ieder geval veel beter dan de afgelopen wedstrijd. Het vak met af deed hij ook keurig. Voordat hij af ging was hij even uit mijn beeld en blijkbaar (volgens het keurverslag) was hij even naar rechts gegaan. Dat heb ik niet gemerkt. Hij ging wel lekker vlot af en bleef voor zijn doen zeer rustig liggen. De sprong over de horde deed hij goed, maar hij zat iets scheef en ging met een sprongetje aan de voet.

Het middagprogramma van Kalish was eigenlijk een nullenparade, maar ze kreeg toch nog punten voor een aantal oefeningen. Vak zenden ging prima, maar ze ging pas op het tweede commando af en niet eens helemaal. Verder ging ze zitten toen ik terugliep. Een oude fout die weer eens de kop op stak. Bij het apporteren over de horde sprong ze met het blok tegen me op, ook een oude fout. Ik pakte haar even vast en zette haar in zit. Het vlak apport metaal duurde weer lang voordat ze het oppakte. Toch eens wat meer motivatie in trainen! Sorteren deed ze netjes, maar ze pakte eerst een fout houtje. Direct liet ze die weer los, pakte de goede en kwam terug. Ze kreeg er nog punten voor, hoewel het volgens mij een nul had moeten zijn. Appèl op afstand deed ze redelijk (hoewel ze dacht ik iets verplaatst was), maar ze ging zitten toen ik terugliep. Dus had ze daarvoor ook eigenlijk een nul moeten krijgen. Ze maakte dus weer veel van de oude fouten, die ze in de G&G1 ook maakte en dus scoorde ze ook weer "ouderwets" laag.

Bij de einduitslag bleek dat Ace evenveel punten had als de nummer 5. En er waren 5 prijzen! Reglementair wint echter degene met de hogere score voor los volgen en dat was Ace niet. Heel jammer, maar ik was wel erg tevreden met zijn prachtige score.

Na afloop werd nog een demonstratie gegeven van een aantal nieuwe oefeningen die na het NK ingevoerd gaan worden. Dit maakte het voor mij een zeer nuttige dag: een mooie score met Ace én inzicht in het toekomstige programma.

G&G1-puntenlijst Ace

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 2 9 18 belonen voor einde oefening
3 Minuten liggen (in zicht) 2 8,5 17 snuf, ec zit
Volgen aan de lijn 3 8 24 soms licht achter
Af tijdens volgen 3 8 24 is wat onrustig, loopt even aan de verkeerde kant vooraf af-commando
Sprong over horde 3 9 27 scheef voor en sprongetje bij aan de voet
Los volgen 4 6 24 goed tempo, werkt met hand, klaar happen, springt op
Komen op bevel (20 m) 3 8,5 25,5 snuf in vak, scheef naast + schouderdraai
Terugzenden plaats 3 9 27 ec af
Vlak apport 4 9 36 ver voor, naast+schouder
Appèl op afstand (15 m) 4 9 36 ec zit
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   268,5  

(Keurmeesters Els de Jonge & Ton Hoffmann)
(6e plaats, 29 deelnemers)

G&G2-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten 2 X X gaat af
3 Minuten liggen 2 10 20  
Los volgen 4 7 28 Hond volgt in goed tempo en attent, normale pas oppsringen, langz. pas opspringen, versnelde pas opspringen
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 9,5 28,5 springt op bij volgen
Komen met staan 4 X X komt snel, staa: te ver door, daarna snel komen
Vak zenden met af 3 X X snuffelt erg, niet stil, ec af, hangt, gaat af, zit bij terugkomen
Apport over de horde 3 5 15 tikt horde aan heen, springt op+aanpakken
Vlak apport (metaal) 2 9 18 pakt laat op, maar vlot
Sorteren 4 5 20 1e verkeerd, 2e goed
Appèl op afstand 4 5 20 ligt neit stil, gaat zitten bij teruglopen, daarna af-commando weer af
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   159,5  

(Keurmeesters Piet v.d. Meulegraaf & Els de Jonge)
(14e plaats, 15 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames