03-09-11: G&G3-wedstrijd BHCN (Bunschoten) Kalish en Sicco

Met Sicco loop ik geen G&G-wedstrijden meer, omdat hij al dat zitten en liggen niet goed meer kan met zijn wrakke knieën. Omdat hij toch nog erg graag werkt, doe ik wel eens een wedstrijdje mee buiten de competitie. De BHCN-dag is dan een uitgelezen gelegenheid.

Met Kalish ben ik druk aan het trainen voor G&G3, dus leek me dit een goede toetsing van wat ze al wel en niet onder wedstrijdsituatie kan. Nadat ik me had opgegeven realiseerde ik me dat het eigenlijk wel heel erg kort dag is, ze is nog maar kort in training… Nou ja, we zouden wel zien.

Er deden in totaal maar 3 honden mee met de G&G3, dus de blijf-oefeningen mocht ik twee honden tegelijk in het parcours brengen. Dat ging erg goed. De zit-uit zicht hadden ze beide volle bak, bij de af-blijf is Kalish gaan zitten. Maar ze bleef op haar plek en dat was wat mij betreft al super.

Kalish mocht daarna beginnen met het ochtendprogramma. Het volgwerk was weer behoorlijk springerig, hoewel dat wel steeds minder wordt. Ik had heel erg getraind op het volgen met staan en dat was te zien: ze deed een sta bij alle 3 de posities (die in vorgorde zit-af-sta moesten) . Het komen met staan en af ging niet goed, maar de afstand van 30 meter zit er nog niet goed in.

Sicco volgde voor zijn doen erg netjes. Ook bij hem heb ik op de sta geoefend, omdat die niet meer bestond. Nu bestond hij wel en deed hij net als Kalish 3x staan… Het afstoppen deed hij slecht, maar toen ik het overdeed deed hij het erg goed. Maar dat levert natuurlijk geen punten meer op.

Het middagprogramma begon met pion-vaksturen. Kalish deed dat super, maar ging alleen niet liggen. Het richting-apport deed ze boven verwachting, want ze had dit nog nooit met een derde blok in het midden gedaan en ging toch op het goede blok af. Omdat ze niet gewend is om een blok te apporteren dat niet van haar is, aarzelde ze eerst voordat ze het terugbracht. Gezien haar trainingsniveau vond ik de oefening super uitgevoerd! Hierna kwam het hoog-apport metaal en dat deed ze goed, met wat kleine details. Het sorteren deed ze boven verwachting. Daarna kwam het afstands-appèl en ook dat deed ze boven verwachting, behalve dat ze niet wilde gaan liggen. Zou die kale buik van haar (vanwege haar sterilisatie) daar een rol bij gespeeld hebben?

Sicco deed zijn vaksturen minder dan ik van hem gewend ben en reageerde slecht (niet) op mijn commando's . Gevolg: teveel commando's en een hond dei met de tenen buiten het vak lag. Richting apport deed hij wel weer goed, met wat slordigheidjes bij het terugbrengen. Bij het hoog-apport metaal kwam hij behoorlijk tegen de sprong aan op de heenweg. Op de terugweg sprong hij wel hoog genoeg. het sorteren kostte hem moeite, maar hij kwam wél met het goede houtje terug. Het afstands-appèl ging zoals verwacht slecht. Op de video is duidelijk te zien dat hij moeite heeft met de posities. Tja, die kapotte knieen…

Uiteindelijk bleken ze beide laag gescoord te hebben, maar ik had niet anders verwacht. Wel was het verrassend dat Kalish boven Sicco eindigde. Met name haar optreden heeft me aangenaam verrast: ze is verder dan ik dacht!

G&G3-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten (uit zicht) 3 10 30  
3 Minuten liggen (uit zicht) 2 X X 1.07 zit
Los volgen 3 6 18 springen, ec, hond loopt scheef, heel veel springen, rok wijd
Sta, Zit en Af (tijdens het volgen) 3 X X 3x staan
Komen met staan en liggen 4 X X te ver door, helpen
Pion-vak zenden met aansluiten 4 5 20 pion OK, via zijkant vak in, 4x ec af, niet af
Apport met richting 3 8 24 pion OK, traag pakken, ec
Hoog apport (metaal) 3 7 21 aantikken heen, traag pakken
Sorteren 3 10 30  
Appèl op afstand 4 X X niet af, staat al, ec zit, 1/5 verplaatst
  32   143  

(Keurmeester Monique Barten)
(2e plaats, 3 deelnemers)

G&G3-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten (uit zicht) 3 10 30  
3 Minuten liggen (uit zicht) 2 10 20  
Los volgen 3 6 18 Attente hond, loopt wat scheef, traag zit, rok achter 2x ec
Sta, Zit en Af (tijdens het volgen) 3 X X 3x staan
Komen met staan en liggen 4 X X ec hand, loopt door, helpen
Pion-vak zenden met aansluiten 4 X X pion OK, 6x ec vak, uit vak lopen, teveel commando's
Apport met richting 3 8 24 pion OK, bijten
Hoog apport (metaal) 3 7 21 blaffen, aantikken heen, rest OK
Sorteren 3 5 15 laat vallen, bijten
Appèl op afstand 4 X X ec af start, ec af, ec sta, ec zit, ec af, 1 lengte
  32   128  

(Keurmeester Monique Barten)
(3e plaats, 3 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames