Agility wedstrijden Ace

Wedstrijden 2011:

Wedstrijden andere jaren:

2019 >
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2010
 • 04-12-2011 : Band Wintercompetitie - Heteren Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 44 / 69 Disk     Jan Sprij

  -

  Opnieuw gestart
  (119 deelnemers)
  JP 37 / 62 52 31.63 0   0   1 Peter Borsje

  -

  1 latje
  Estafette - 12 86.05 0  0  0 Peter Borsje

  -

  Ace foutloos
     

  Met een flinke hoofdpijn en buikklachten stond ik 's morgens op, geen goed begin van een agility-dag. Maar goed, toch maar op weg gegaan en gaandeweg de dag ging het iets beter. Ace reageerde er gelukkig niet op en liep weer vol gas zijn rondjes.

  We beginnen met de jumping, een eenvoudig rondje met lange lijnen. Dat is voor mij lastig, omdat Ace nog niet goed voor me uit werkt. Maar dit rondje ging eigenlijk erg goed. Helaas ging er een latje, dus geen hoge klassering.

  Bij het Vast parcours begon het ook met een lange lijn en ik deed daarom een afstandsstart. Dacht ik… Ace dacht er anders over en kwam direct achter me aan. Ik heb hem teruggezet en had dus een disk. Dat was jammer, want verder ging het rondje foutloos en beter dan ik gedacht had.

  Bij de estafette moest ik vrij lang wachten voordat ik mocht starten. Ace zat zich op te vreten en wellicht had ik hem beter niet vast kunnen houden. Hoe dan ook, de geplande afstandsstart was weer een misser. Ik ben maar doorgelopen, omdat ik het team niet wilde benadelen. Het werd een keurig foutloos rondje. Omdat de anderen niet foutloos waren, werden we slechts 12e van de 30 teams.

  Al met al toch geen slecht resultaat gezien mijn gammele gezondheid.

  30-10-2011 : Band Wintercompetitie - Nieuwe Wetering Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 42 / 67 Disk     Peter Borsje

  -

  verkeerde sprong
  (125 deelnemers)
  JP 37 / 62 Disk     Peter Borsje

  -

  fout parcours (ik was de weg kwijt)
  Estafette - 6 86.05 0  0  0 Peter Borsje

  -

  Laatste foutloze team; Ace foutloos in ca. 14 sec.
         

  De eerste wedstrijd van de Wintercompetitie begon met een leuk Vast Parcours, met een flink aantal lastige punten erin. Het begon erg goed. Helaas zwikte ik na de tunnel en voor de wip eventjes door mijn enkel, waardoor mijn aandacht even weg was. Ace sprong daardoor achter me langs over de verkeerde sprong. De rest van het rondje ging goed. Wel vond ik Ace wat te slordig van de afloop kattenloop gaan, dus die heb ik even overgedaan. Toen bleef hij netjes staan.

  De Jumping was ook pittig. Het begin was al lastig. Ik begon met een korte afstandsstart en dat ging goed. Daarna loodste ik Ace prima door de moeilijkheden heen. Helaas maakte ik toen een fout door een sprong teveel te pakken. Terwijl ik het deed hoorde ik het publiek, maar toen kon ik niet meer terug. Daarna was ik even de kluts (en het parcours) kwijt en dus schoot Ace een tunnel in waar hij niet in moest (maar die ik wel aangaf). Daarna herstelde ik me en maakten we het rondje prachtig af. ik deed daarbij een testje om te zien of ik hem in de wedstrijd kon inhalen bij de palen en dat ging super.

  De wintercompetitie heeft als spel altijd een estafette. Ik mocht daarbij van start gaan. Het was een vrij simpel rondje en Ace en ik vlogen rond en finishten in (zei men) zo'n 14 seconde én foutloos. Hoewel een van de andere teamleden een weigering had, werd die niet gegeven en finishten we als laatste foutloze team op de 6e plaats.

  Al met al liepen Ace en ik vandaag geen aansprekenlijke resultaten, maar dat kwam vooral door mij. Ace liep eigenlijk super!

  23-10-2011 : Agilitywedstrijd (2e graad) - NVBH - Heteren Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP1 43 / 65 Disk     Ben Gräfe

  -

  start opnieuw gedaan
  (33 deelnemers)
  JP 35 / 53 15 32.46 1  0  0 Ben Gräfe

  -

  weigering 2e sprong
  VP2 42 / 63 Disk     Ben Gräfe

  -

  meerdere fouten, schutting opnieuw gedaan
         

  Recent heb ik me voorgenomen om de komende wedstrijden als training te zien en de afstand-start (waar relevant) te oefenen. Ace kan dat prima in trainingen, maar vindt dat het bij wedstrijden niet hoeft. Dus moet hij leren dat hij ook in wedstrijden niet verder mag als hij te vroeg start. Vandaag heb ik dat ook weer gedaan.

  Het eerste Vast Parcours was meteen eentje voor een afstand-start. Ik liep rustig bij Ace weg. Zoals ik al verwachtte kwam hij te vroeg. Ik zette hem terug en liep weg voor de tweede poging. nu ging het goed! We waren lekker op weg, toen de keurmeester er ineens tussen kwam. Wat nu weer? Tja… we waren vóór zijn fluitsignaal vertrokken. Ik had het helemaal niet door gehad. Maar goed, na de preek van de keurmeester mochten we weer verder. De moeilijke stukjes gingen eigenlijk best goed, dus ik was er wel tevreden over. Zeker omdat ik ook de start weer even had kunnen oefenen.

  De jumping begon lastig. doordat ik voor Ace even onduidelijk was, had hij een weigering op de tweede sprong. Maar de rest ging super en hij liet zich prima sturen!

  Het tweede vast parcours had ook weer een paar leuke moeilijkheden. Om Ace in het goede tunnelgat te krijgen, moest ik in het verlengde van de wip gaan staan. Dat had ik nog nooit getraind! Mar ik vond dat ik het wel moest doen. Ace vond het ook vreemd en stuiterde dus van de afloop af. Maar ik kreeg hem daarna wel in het goede tunnelgat en daarna in de goede draai naar de kattenloop. Daarna ging het allemaal niet super, maar ook niet heel slecht. Doordat Ace nogal wild op de raakvlakken was, liet ik heb de schutting overdoen, waardoor we een disk hadden. Een wat rommelig rondje dus, maar ook daar leer je van.

  Ik ging dus aardig tevreden naar huis!

  09-10-2011 : Agilitywedstrijd (B1) - KC Canica eo Venlo Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 49 / 74 30 45.84 0  0  2 Piet Plasmans

  -

  gleed uit waardoor fout op palen, 1 lat
  (63 deelnemers)
  JP 39 / 60 4 39.25 0  0  0 Piet Plasmans

  65

  SPT was eerst 37, tijdens wedstrijd bijgesteld naar 39
  Spel Jp Disk     Piet Plasmans

  -

   
     

  De laatste B1-wedstrijd van het seizoen. Maar liefst 2 uur rijden. "Eigenlijk moet je deze wedstrijd opofferen om je afstand-start te oefenen" had mijn trainster gezegd. Oeps, 2 uur rijden en dan met disken naar huis? Maar ze had wel gelijk, dus besloot ik dat toch maar te doen.

  Bij het Vast Parcours zette ik Ace op lijn bij de start en liep direct weg. Ik had zoiets van "ik zet er eens geen druk op, maar doe het net zoals ik de training. En als hij dan voortijdig komt, zet ik hem terug". Maar hij kwam niet voortijdig! Hij bleef keurig! Daarna had hij ook al zijn raakvlakjes en het liep eigenlijk erg goed. Alleen gleed hij uit bij de palen, kwam daardoor in botsing met een paal en vloog eruit. Verder ging er nog een latje. Geen grootse uitslag dus, maar ik was meer dan tevreden!

  Bij de Jumping deed ik hetzelfde en weer bleef Ace prima zitten. Ook dit rondje liep erg goed. Ik maakte bij een technisch stukje met een aantal Belgische wissels achter elkaar zelf een fout. Ik had bij de laatste sprong niet willen belgen, maar deed het toch, omdat ik niet door had dat ik daar al was. Hierdoor kwam Ace niet mooi op lijn en schoot flink door. De rest ging goed, de paaltjes nam hij weer ouderwets goed. We kwamen zowaar foutloos binnen! Door zijn uitschieter dacht ik niet dat het supersnel was, maar het was toch goed voor een 4e plek en dus prijs! Mijn dag kon niet meer stuk!

  Het Spel was een mega-racerondje het begon precies als de jumping. Ik deed dus weer de afstand-start. Maar dit keer dacht Ace me te vlug af te zijn en hij startte te snel. Ik riep hem terug en zette hem weer bij de start. Toen bleef hij wel zitten. De rest van het rondje was puin. Ik kon het niet belopen, waardoor Ace begon om te kijken en te blaffen waar ik bleef. In een ruime lijn met sprongen liep ik blijkbaar teveel achter , waardoor hij naar binnen kwam en een sprong mistte, Daarna kreeg ik hem niet meer lekker op gang, hij mistte nog een sprong, wat verderop was ik te laat met een attentie, waardoor hij een tunnel in vloog, waar hij niet in moest en vervolgens mistte hij de twee sprongen die hi had moeten hebben. Ik deed daar ook geenmoeite meer voor en ben richting d finish gegaan. Ondanks deze puinbak, was het wel een goede oefening voor de afstand-start.

  Meer dan tevreden ging ik weer naar huis. De voorspelde regen bleef net lang genoeg uit om droog naar huis te gaan. Wat wil een mens nog meer.

  11-09-2011 : Agilitywedstrijd (B1) - KC De Kempen Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 52 / 78 Disk     Willem-Alexander Kelders

   

  startlat, kat ipv tunnel, weigering sprong, afloop kat
  (82 deelnemers)
  JP 35 / 53 9 31.84 0  0  0 Willem-Alexander Kelders

  44

   
  Spel tfu 8   0  0  0 Willem-Alexander Kelders

  -

   
     

  Na een niet zo briljant optreden op de zaterdag hoopte ik op betere resultaten op de zondag. De tweede B1-wedstrijd voor Ace. Het Vast Parcours was erg breierig, met steeds kruislings van twee sprongen naar het tegenovergestelde gat van de tunnel. Ik hoopte dat ik mijn positie daar zou kunnen onthouden, want als je met je rug naar de tunnel staat om je hond op te vangen, dan moet je maar net zo staan dat je niet per ongeluk het gat blokkeert. Nou, dat gebeurde niet, integendeel, ik blokkeerde bij het tweede rondje sprongen-tunnel de schutting te weinig, waardoor Ace erop vloog. Helaas Diks. Verder ging het eigenlijk best goed, ondanks dat de startlat ging, Ace te vroeg startte en de afloop Kat mistte

  De Jumping was ook weer flink breien met een flink aantal lastige punten. Het begon al met sprong-breed en daarna scherp terughalen, sprong en dan wegduwen naar het juiste gat van de tunnel. Dat ging wonderbaarlijk goed. Het vervolg ging ook goed. Direct achter de tunnel stond een sprong, die de honden niet moesten hebben. Dat ging ook goed. Daarna een rondje sprongen, dat logisch gezien eindigde in de tunnel, maar die moesten de honden dus net niet hebben. Ze moesten langs de tunnel en dan een reeks sprongen naar de finish. Ik had me voorgenomen om daar een Belgische wissel te maken om Ace zo uit de tunnel te houden. Het ging zo goed en ik was zo ingespannen bezig, dat ik ineens op dat punt stond en me realiseerde dat ik die Belg vergeten was en ook niet meer kon maken. Met een flinke kreet kon ik de noodrem bij Ace bedienen en hem vlak voor de tunnel terugroepen. Dat scheelde héél weinig of het was een disk geweest! Volledig uit positie rommelde ik de rest van de sprongen. Gelukkig springt Ace makkelijk en tikt hij niet zo snel een latje. Bij de finish realiseerde ik me eigenlijk nog niet eens dat we foutloos waren. Een man gaf me een flostouw. "Die is niet van mij" Zei ik. "Die krijg je voor je foutloze rondje" antwoorde hij. Toen realiseerde ik me dat Ace en ik een goede prestatie hadden neergezet. Het bleek goed voor een 9e plek en 44 puntjes. Hiermee staat Ace "op de lijst" en ben ik apetrots.

  Het spelletje was een tunnelfeestje en racerondje. Ik wilde eigenlijk aan de buitenkant starten, maar liet me overhalen om dat niet te doen. Daar kreeg ik later spijt van, want Ace schoot bijna voorbij de tweede sprong. De rest ging eigenlijk boven verwachting goed en we eindigde weer foutloos, dit keer goed voor de 8e plek.

  Zeer tevreden ging ik naar huis. Zo'n dag is goed voor je zelfvertrouwen!

  10-09-2011 : Agilitywedstrijd (2e graad) - NVBH - VRAS Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP1 45 / 70 Disk     Adri van den Bosch

   

  diverse weigeringen, wip opnieuw genomen, verkeerde sprong
  (26 deelnemers)
  JP 36 / 60 Disk     Adri van den Bosch

   

  verkeerde sprong, weigering palen
  VP2 45 / 70 Disk     Adri van den Bosch   afloop kat, 4x palen opnieuw, raakvlak schutting opnieuw gedaan, verkeerde sprong
     

  De eerste NVBH-wedstrijd, waarbij gestreden wordt voor een plaats in het team voor afvaardiging naar de FMBB 2012. Daar komt Ace niet voor in aanmerking, dus eigenlijk was het gewoon een leuke wedstrijd voor de ervaring. Helaas was ik half ziek, maar desondanks ben ik toch gegaan.

  Er werden twee Vast Parcoursen gelopen. De eerste ging heel slecht. Ace plakte veel meer aan me dan anders. Hij is erg gevoelig voor mijn stemmingen, dus hij zal mijn half-ziek-zijn wel gevoeld hebben.

  Verder was het de Bozita-baan, die houten paaltjes heeft. Daar heeft hij zich een aantal keren aan bezeerd. Dat hij dat niet vergeten was bleek uit het feit dat hij niet één keer de palen goed gedaan heeft. Bij het tweede Vast Parcours had ik zelfs 4x nodig om hem te bewegen die rotpalen te doen.

  De Jumping begon heel goed, Ace pakte heel mooi een lijn sprongen naar achteren. Helaas draaide ik daarna niet voldoende mijn schouders, waardoor hij een verkeerde sprong nam. De rest ging eigenlijk best goed.

  Het laatste Vast Parcours ging weer niet zo goed. Ik was zelf moe en daardoor waarschijnlijk niet alert genoeg. Daarbij wilde Ace de palen niet nemen. Uiteindelijk heb ik er maar een training van gemaakt door hem het raakvlak van de schutting goed te laten nemen.

  Tja, geen goede dag, maar wel een goede training zullen we dan maar zeggen…

  04-09-2011 : Agilitywedstrijd (B1) - KC Zoys Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 45 / 70 51 42.94 1  0  4 Carl de Rouck

   

  4 latten, weigering palen
  (81 deelnemers)
  JP 37 / 60 42 44.77 2  0  1 Carl de Rouck

   

  verkeerde insteek palen, 2 latten, langs sprong achter tunnel (te snel weggedraaid)
  Spel Tijd+fout 7 21.61 0  0  0 Carl de Rouck   elke fout 5 strafseconden
  7e prijs
     

  De allereerste B1-wedstrijd. Hoewel het seizoen eigenlijk al ten einde is en het dus voor Ace en mij nergens om ging, was ik toch wel wat gespannen. Je wilt tenslotte geen verschutting slaan.

  Het VP begon met een lastig stukje, omdat de hond links de schutting op kon en rechts de tunnel in, maar in plaats daarvan rechtdoor moest. Dat lukte en ik kon Ace ook mooi terughalen door de tunnel en zelf de juiste positie innemen. Na wat sprongen kwam de wip en daarachter een oxer. Die schatte Ace niet goed in, waardoor hij de bovenste lat er vol afliep. Hierna moest hij scherp draaien end e palen nemen. Daar liep hij langs. Stond ik in de weg of was hij nog onder de indruk van die oxer? De rest van het rondje ging redelijk OK, hoewel hij de afloop kat mistte (ik zette daar aan) en de sprong daarna omgooide (gebrek aan handling van mij). Geen perfect rondje, maar zeker geen verschutting.

  De jumping had een erg lastige insteek palen, die Ace mistte. Hierna kwam een stukje met wat slalom-sprongen, waar ik niet strak genoeg handelde. Ace nam het stukje goed, maar met veel tijdverlies. De oxer bleef dit keer staan. Na een tunnel kwam een reeks sprongen achter de tunnel langs. Omdat die vrij dicht op de tunnel stonden en ik af kon snijden als ik aan de andere kant van die tunnel liep, probeerde ik dit. Helaas draaide ik te snel in en kwam Ace naar me toen. Hij liep daardoor een rondje om de tunnel en dat kost tijd. Daarna pakte hij het netjes op.

  Het spel was een kort racerondje, waar veel latten gingen, omdat mensen aan het jagen waren. Ik probeerde zo rustig mogelijk te handelen, omdat Ace al snel genoeg van zichzelf is. Dat verliep goed en foutloos en hij werd 7e en won zowaar een mooie beker. Een leuke afsluiting van zijn eerste B1-wedstrijd!

  03-09-2011 : BHCN-agilitywedstrijd (Open) - Bunschoten Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 50 / 75 Disk     Carl de Rouck

   

  raakvlakken opnieuw laten nemen
  (23 deelnemers)
  JP 40 / 60 5 34.62 1  0  0 Carl de Rouck

   

  weigering tunnel (te snel weggedraaid)
  Spel VP 50 / 75 Disk   Carl de Rouck   raakvlakken opnieuw laten nemen
     

  De agility-wedstrijd van de BHCN heb ik aangegrepen als training om Ace te vertellen dat hij ook in wedstrijden moet luisteren en zijn raakvlakjes netjes moet doen. Ook heb ik er de afstandsstart in gegooid, maar die ging eigenlijk beter dan verwacht. Bij het spel en het Vast Parcours vloog hij over de raakvlakken heen, maar toen ik het hem over liet doen, pakte hij ze netjes. Dat zie ik als winst. Verder waren de rondjes leuk en uitdagend en liep Ace eigenlijk heel goed.

  20/21-08-2011 : Agilitywedstrijd (Open/2e graad) - Frankrijk (Aubigny-sur-Nère) Top

         

  Tijdens de Franse Speciale in Aubigny-sur-Nère hebben Ace en ik 5 agilityrondjes gelopen. Op zaterdag waren het drie vast parcoursen, waarvan de derde een tweede graad was. Op zondag waren het twee jumpings.

  De parcoursen waren leuk, maar er zaten pittige stukken in. Ace gaat steeds beter vooruit werken, waardoor hij dus ook zelf dingen gaat doen, die ik niet direct bedoel. Ik moet dus scherper gaan handelen om hem op het parcours te houden! Ondanks de hitte (meer dan 30 graden!) liep Ace op volle snelheid. Na afloop had hij het wel duidelijk flink warm.

  In de vaste parcoursen zat drie keer een tafel. Ace heeft die eigenlijk nog bijna nooit in een parcours geoefend. De eerste twee keer schoot hij er ook overheen, maar ging er daarna keurig op staan wachten. De derde keer was het parcours zo dat ik hem kon afremmen en hij keurig op de tafel bleef.

  Ondanks alle disken, was ik toch trots op mijn ventje en zijn we weer veel ervaringen rijker geworden.

  14-08-2011 : Agilitywedstrijd (A) - KC Gooi & Eemland Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 45 / 70 Disk     Corrie Vink

   

  afgebroken (hard handling), omdat Ace "vliegende" raakvlakken had
  (80 deelnemers)
  JP 37 / 56 4 28.12 0  0  1 Corrie Vink

   

  1 latje
  Spel TFU 63 28.43   Corrie Vink   paaltjes niet afgemaakt, verkeerde sprong
         

  De laatste A-wedstrijd voor Ace was lekker dichtbij, in Hilversum.

  Het begon met de Jumping. Ace liep een prima rondje, maar tikte helaas 1 latje. Hij had de 5e tijd en had zelfs nog wel sneller gekund als ik hem de bochten wat korter laat maken. Door de ene fout werd hij 11e.

  Daarna was het Vast Parcours. Dat begon met sprong-kattenloop, net als in Assen, maar daarna lag een tunnel. Dat was dus bijna zeker een gemist raakvlak. Dus prijs zat er niet in. Bovendien had ik me voorgenomen om de afstandsstart vandaag te gaan oefenen. Dat zou als voordeel hebben dat ik eerder bij de afloop kat zou zijn en dus wellicht nog wat aan dat raakvlak zou kunnen doen. Ik nam me dus voor om dit parcours op te offeren en als training te zien. Ik zette flink druk om Ace bij de start te laten blijven. Dat ging redelijk, maar daarna ontplofte zijn zo'n beetje, knalde over de kattenloop en sprong bijna van de top af. Raakvlak? Nooit gezien, hoor… Daarna stormde hij door de tunnel, schoot langs een sprong, vloog de schutting op en vloog er met dezelfde vaart aan de andere kant weer af. Dat ging me even te ver en ik greep hem in zijn kladden. "Piep" zei Ace en "eruit" zei de keurmeester. Want dit noemen ze "hard handling" en dan mag je eruit. Dat leek me met zo'n heethoofd ook wel het beste. Geen gekkigheid meer, jongen! Achteraf had ik bij de start minder druk moeten zetten, hem de fout in moeten laten gaan en dan terugzetten. Dan had hij zich wellicht minder zitten "oppompen", maar ja, dat is achteraf.

  Bij het Spel, wat een pittige Jumping was, besloot ik het totaal anders te doen. Ik kwam op het laatst de ring in, zette Ace neer en liet hem meteen starten. Helaas ging daardoor de startlat (ik moet hem dus iets verder terug zetten), maar daarna liep hij een prima rondje. Wel schoot hij er bij paaltje 10 uit, iets wat in de training bijna nooit gebeurt. Maar in de wedstrijd moet ik iets nauwkeuriger lopen als hij de paaltjes op rechts doet. Daarna vloog hij nog over een verkeerde sprong, maar ik gaf hem daar te laat een attentie. De rest van het rondje ging erg goed.

  Dat was dus uiteindelijk toch nog een redelijke afsluiting van de dag. Maar we moeten hard met de afstandsstart en de raakvlakken aan de slag!

  30-07-2011 : Agility avond-wedstrijd (A) - KC Assen Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 48 / 72 21 34.39 0  0  3 Corrie Vink

   

  afloop kat en 2 latjes
  (51 deelnemers)
  JP 42 / 63 4 30.80 0  0  0 Corrie Vink

   

  3e Utje, promotie naar B1
  Spel geen spel            
     

  Weer op jacht naar het laatste Utje, dit keer tijdens een avondwedstrijd in Assen. Omdat een avond maar kort is, was er geen spel. Er werd direct begonnen met de Jumping.

  En die liep perfect! Ace ging perfect rond, volgde mijn aanwijzingen goed op. Het was even spannend bij de slurf, waar ik vreesde niet op tijd bij te kunnen zijn, waardoor hij dan af zou buigen en een verkeerde sprong zou nemen. Maar ik was op tijd, dus kon ik hem de juiste route laten nemen. En hoppa, derde Utje was binnen! Ace promoveert nu dus naar de B1!

  Het Vast parcours was ook prima te doen. Helaas mistte Ace zijn afloop kat, doordat hij weer eens grote haast had. Daarna gingen er twee latten door handlersfouten van mij. Ik wisselde te laat en liep Ace in de weg, waardoor hij de sprongen wel nam, maar twee latten tikte.

  Er gebeurde nog wat grappigs. Ik liep op het einde naar het secretariaat om te kijken wat de tijd van Ace was op het Vast Parcours. Ze waren al met de prijsuitreiking van het Vast parcours bezig. Ineens hoor ik "eerste prijs, Thea van Niekerk". Ze waren dus vergeten mijn fouten te registreren! En de tijd van Ace was best snel. Ik heb toch maar even aangegeven dat het niet klopte en de rechtmatige prijswinnaars zijn dus met de prijzen naar huis gegaan.

  24-07-2011 : Agility benefiet-wedstrijd (Open) - Speed-Almere Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 44 / 66 13 41.74 0  0  1 Peter Assendorp

   

  1 latje
  (59 deelnemers)
  JP 38 / 58 4 30.80 0  0  0 Nicole Veerman

   

   
  Spel TFU Disk     Nicole Veerman   verkeerde parcours na start
         

  Voor de benefietwedstrijd in Almere waren de weersvoorspellingen slecht: regen. nou, dat hebben we inderdaad gekregen! Één bui, maar wel van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Het werd dus een zeer nat gebeuren. Ondanks dat was het ook wel weer gezellig.

  We begonnen met het spel. Ik had me voorgenomen om daar vooral op de start te gaan letten. Het parcours was er niet naar om een afstandsstart te gaan doen, maar ik was wel bezig om te zorgen dat Ace stabiel zit bij de start. Helaas had ik me daardoor te weinig geconcentreerd op het parcours. Ik liet Ace starten en liet hem meteen in een rechte lijn naar achteren gaan, terwijl hij eigenlijk in een bocht naar de tunnel moest. Ik haalde hem terug, maar was zodanig de kluts kwijt, dat het eerste deel verder ook heel slecht ging. Doordat ik er niet genoeg bij was, schoot Ace nog langs wat sprongen. Het tweede deel had ik de zaak weer onder controle en liep Ace dus ook een foutloos laatste stuk.

  In het Vast parcours zaten een aantal snelle stukken, waar ik verwachtte dat Ace ver voor me uit zou schieten. Dat was lastig, omdat er daarna stukken kwamen, waar de hond niet de logische lijn moest nemen en waar je dus als geleider toch wel de nodige sturing moet geven. Ik had me daar helemaal op ingesteld, maar tot mijn verbazing bleef Ace heel erg aan me plakken. Het was dus wat improviseren. Dat ging op zich wel, maar op een aantal punten verviel Ace in wat oude foutjes, zoals het tollen voor sprongen, wat hij de laatste tijd niet meer doet. Ondanks alles had hij maar 1 foutje en eindigde dus helemaal niet zo slecht.

  De jumping had ook een aantal snelle lijnen, maar was verder niet heel lastig. Ace liep eigenlijk helemaal zoals ik verwachtte. Wel had hij een paar aarzelingen, maar dat was op punten, waar ik het ook verwachtte. Dat was onder andere bij een sprong na een tunnel. Daar ben ik dan te laat bij en dus vraagt Ace zich dan af of hij die sprong wel moet hebben. In de training pakt hij dit soort sprongen al makkelijker, maar vandaag had hij een beetje een "plak-dag" en bleef dicht bij me in de buurt. Verderop was hij wat verbaasd dat ik een Finse wissel deed, maar die werkt in de training doorgaans bij hem goed en hij draait er korter door. Bovendien was dit een oefenwedstrijd, dus vond ik dat ik het wel kon proberen. Het ging goed en Ace liep een foutloos rondje. De tijd leek me niet zo snel, maar hij was toch snel genoeg voor de 4e plaats. Ik was trots op mijn ventje!

  09-07-2011 : Agility benefiet-wedstrijd (Open) - KC NOP Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 53 / 75 Disk 37.04   André Fiks

   

  wip i.p.v. paatljes, afloop kat
  (26 deelnemers)
  JP 41 / 63 Disk     André Fiks

   

  verkeerde gat tunnel, latje, fout op breed
  Spel TFU Disk     André Fiks   start paar keer opnieuwe gedaan (ging te vroeg)
         

  Dit keer geen jacht op de Utjes, maar een lekker oefenwedstrijdje om de kas te spekken van het onderzoek naar maagkanker bij Belgische Herdershonden. Er was dit keer geen onderscheid gemaakt in A, b of C honden, alles startte in de Open klasse. Dit betekende dat de parcoursen moeilijker waren dan de gewone A-parcoursjes. Erg leuk dus en een prima oefening voor de toekomst!

  Het spel was een leuke, uitdagende Tijd-fout-uit. Ik had me voorgenomen om hier de afstandsstart met Ace te gaan oefenen. Zoals verwacht ging hij te vroeg van start gaan, maar nu heb ik hem een keer teruggezet. Dat was dus een Disk. Toen ik hem daarna riep, zat hij blijkbaar te dicht op de startlat en liep hij er onderdoor. Dus nog een keer opnieuw gestart, dit keer zonder afstands-start. De rest van het parcours ging eigenlijk heel erg goed, met een aantal moeilijke combinaties van sprongen.

  Het Vast parcours kwam hierna. Ook dit was weer een leuk rondje met een aantal lastige stukken erin. De eerste echte moeilijkheid waren de paaltjes, omdat de wip er vlak naast stond. Ace trok inderdaad naar de wip toe, hetgeen een disk opleverde. Daarna liep hij echter heel goed, hoewel een afloop kat met uitzicht op een tunnel te uitnodigend was. Ace vloog zo ruim over het raakvlak heen , dat een blinde nog had kunnen zien dat hij hem mistte.

  De jumping was ook weer erg leuk. Helaas zat er een open insteek palen in, die op dit moment bij Ace even niet gaat. Daarna ging hij echter goed verder en wist ik hem prima op koers te houden. Helaas was ik iets te gemakkelijk bij de tunnel-combinaties, stond iets te ver richting het verkeerde gat en gaf onvoldoende attentie, dus vloog Ace het verkeerde gat in. Disk. Daarna ging het weer prima verder. Op het laatst kwam een Duitse bocht met daarna de breed. Ik liep aan de buitenkant van een sprong mee om te voorkomend at Ace af zou buigen naar een andere sprong. Dit pakte echter verkeerd uit, want tegen de tijd dat Ace begreep dat hij de breed moest hebben, zat hij er al ongeveer middenin. Sorry jongen, zal het de volgende keer beter aangeven.

  Ik ging dus naar huis met 3 Disken, maar ondanks dat toch met een goed gevoel. Ace kwam prima mee op de lastige parcoursen. Nu ik nog en dan zijn we helemaal klaar voor de B1 ;-)

  12-06-2011 : Agilitywedstrijd (A) - KC West-Friesland Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 45 / 68 22 37.04 1  0  3 Ben Gräfe

   

  1x weigering sprong, afloop katteloop, 1 lat, 3e fout is waarschijnlijk adm. fout
  (49 deelnemers)
  JP 39 / 57 Disk     Ben Gräfe

   

  verkeerde sprong
  Spel Tijd raden 13 33.59 1  0  0 Ben Gräfe   1x langs sprong
     

  Op jacht naar de Utjes maar weer eens naar de KC West Friesland. Bij het spel moest je je tijd voorspellen. Fouten en hoeveel je ernaast zat waren strafseconden. Ik had op 30 seconden ingezet. Ace liep best goed, maar helaas nam hij een sprong niet die iets verder weg stond. Dit kostte wat seconden, anders had ik aardig dicht in de buurt van mijn tijd gezeten.

  Het Vast parcours was een leuk rondje en goed te doen. Ook hier ging Ace langs een sprong, omdat ik er niet genoeg in de buurt was (tja, hij gaat ook zo snel…). Dat was dus een weigering. Vervolgens ging hij prima rond, maar vloog ruim over de afloop kattenloop, dus een fout. Tenslotte ging ook de laatste lat nog. Waarom hij 3 fouten kreeg is me een raadsel, want ook op de video zie ik geen derde fout. Er zal wel een administratief foutje gemaakt zijn.

  De jumping was een snel rondje, maar je kon overal de binnenbocht nemen. Ace startte prima, vloog vanuit de tunnel de juiste sprong over. Hierna moest hij nog een sprong hebben die in dezelfde lijn stond. De derde in die lijn moest hij niet hebben. Omdat hij al twee keer niet ver van me afgewerkt had, had ik niet verwacht dat hi dicht bij die derde zou komen. In ieder geval had ik het voorzien om daar een attentie te geven. Maar Ace vloog als een turbo over sprong 1, 2 én 3. Ik riep hem wel, maar hij had zoveel vaart dat er geen houden meer aan was. Daarna kwam hij netjes terug en maakte het rondje foutloos en supersnel af. Maar ja, de disk was al binnen… Waarschijnlijk had ik sterker mijn schouders in moeten draaien om te voorkomen dat hij die derde sprong nam. Hij doet immers altijd precies wat ik aangeef. Helaas geef ik niet altijd aan wat ik bedoel…

  Geen aansprekende resultaten dus, maar ik was niet ontevreden. Vorige wedstrijd had Ace problemen met de paaltjes gehad en daar was nu niets van te merken, hij nam ze perfect. Alleen moet ik weer wat meer nadruk op de raakvlakjes leggen.

  29-05-2011 : Agilitywedstrijd (A) - NVBH - Deurne Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 49 / 74 Disk     Corrie Vink

   

  2x weigering palen, 1 lat, 1x weigering wip
  (19 deelnemers)
  JP 38 / 57 Disk     Corrie Vink

   

  bijna verkeerde gat tunnel, paaltje overgeslagen, langs sprong
  Spel TFU 11     Corrie Vink   2 latjes, 1x uit palen
         

  Twee uur rijden voor een wedstrijdje… maar ach, het is de NVBH-clubmatch, dus altijd gezellig. Helaas had het Hippisch centrum, waar het evenement gehouden werd, gemeend de grond kort tevoren te moeten injecteren met mest... Niet echt fijn...

  Het begon met een spel. Dit was een Vast Parcours, maar in een pittige opstelling, niet helemaal een A-parcours. Maar dat is leuk, dan kun je alvast wat moeilijks oefenen. Helaas tikte Ace al vrij vroeg een latje, maar verder ging het eigenlijk best goed. Toen kwamen de paaltjes, met een vrij makkelijk insteek. Daar ging het mis, Ace had wel de insteek, maar kwam er weer uit. "Dat doet hij anders nooit…". De laatste lat ging ook nog, omdat ik al inhield bij de finish.

  Hierna kwam het Vast Parcours. Weer geen echt A-rondje. Ik kreeg Ace goed rond, maar weer bij de palen ging het mis, pas de derde keer lukte het. En dat terwijl de insteek niet moeilijk was… Verderop ging het mis bij de wip. Ik wilde achterlangs kruisen, maar was al te ver doorgelopen (waardoor trouwens ook de lat van de sprong ervoor viel), waardoor ik Ace eigenlijk afstopte en hij een weigering op de wip had. De rest van het rondje ging goed.

  Als laatste mogelijkheid voor een Utje kwam de Jumping. Ik vond het een echt A-rondje, maar volgens de kenners zaten er een paar instinkers in. Dat bleek al direct aan het begin. Na drie sprongen moest Ace een tunnel in, maar daar vloog hij langs en hij pakte bijna het verkeerde gat (ik weet eigenlijk niet of ik daarvoor al een Disk kreeg). Hierna volgde een mooi stuk met sprong, tunnel, slurf in een halve cirkel en dan rechtsaf een sprong en dan de paaltjes. En weer ging het daar fout. Ace had wel de insteek, maar sloeg een paaltje over. Ik zag het wel, maar ben doorgelopen. Hierna kwam een sprong en een band en dan scherp rechts, niet de tunnel in, maar een rij sprongen buitenom de tunnel. Dat ging goed. Daarna scherp links de tunnel in, dan een sprong en dan nog een tunnel. Helaas trok Ace teveel naar me toe vanuit de eerste tunnel, waardoor hij langs de sprong liep. Daarna ging het niet rechtdoor naar d slurf, maar opzij naar de laatste twee sprongen. Dat ging weer goed.

  Al met al geen beste score. En ik vond het vreemd dat Ace de paaltjes niet goed nam, omdat dat juist zijn sterke punt is. Ik had ook de indruk dat hij niet helemaal lekker in zijn vel zat. Nou ja, volgende keer maar weer beter.

  15-05-2011 : Agilitywedstrijd (A) - KC Hoogeveen Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 57 / 77 Disk     Martin Schoffelmeer

   

  verkeerde gat tunnel en verkeerde sprong
  (67 deelnemers)
  JP 48 / 72 7 34:24 0  0  0 Martin Schoffelmeer

   

  2e Utje
  Spel Snelste tijd
  fout=Disk
  Disk     Martin Schoffelmeer   sprong verkeerd, 1 lat
     

  Op jacht naar de Utjes waren we in Hoogeveen beland. We begonnen met de jumping. De start ging erg ongecontroleerd, waardoor Ace ook ver weg schoot. Maar ik kon hem terug op de rit krijgen en hij liep daarna heel goed rond, hoewel hier en daar wat veel meters makend. Uiteindelijk kwamen we foutloos rond, dus het tweede Utje was een feit. De dag kon niet meer stuk!

  Vervolgens kwam het Vast Parcours. Daar zat een lastig stuk in: na een lange lijn kon Ace kiezen uit drie sprongen. Doordat hij nog niet goed vooruit kan werken, draait hij meestal naar me toe. En dan zou hij over de rechter sprong gaan, terwijl hij de middelste moest hebben… Op hoop van zege startte ik. Ace had netjes zijn raakvlakken. Geheel onverwachts ging het bij een tunnel (geen moeilijk stuk) fout. Ik aarzelde hoe ik zou wisselen, waardoor ik de tunnel niet duidelijk aangaf. Vervolgens schoot Ace erlangs en nam het verkeerde gat. Disk. hierna kwam een mooi stukje waarin Ace liet ziet dat hij de paaltjes heel goed beheerst. Daarna kwam het lange eind en inderdaad ging Ace hier over de verkeerde sprong. Het restant van het parcours ging wel weer soepel.

  Als laatste was het spel. Omdat het al laat was, had de keurmeester een kort spel neergezet. Het was een echte racebaan met zeer veel lange lijnen, iets dat Ace dus niet goed kan. Het ging om de snelste tijd en als je een fout had, had je ook meteen een disk. We schoten over het parcours en eigenlijk deed Ace het best goed. Op één van de lange lijnen ging hij de fout in en een stuk verder gooide hij een lat, maar verder gingen we als een trein.

  Na een lange dag ging ik heel tevreden naar huis: het tweede Utje was binnen, missie geslaagd!

  01-05-2011 : Agilitywedstrijd (A) - KC West-Friesland Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 48 / 72 16 38:50 1  0  1 Jurgen Smit

   

  1 weigeringen en 1 lat
  (57 deelnemers)
  JP 36 / 54 18 34:87 2  0  0 Jurgen Smit

   

  schoot voorbij sprong 2 + weigering palen
  Spel Vast Parcours Disk     Jurgen Smit   Direct op kat ipv schut
         

  Een tweede wedstrijd in een weekend gaat je niet in de koude kleren zitten. Dat was te merken bij het Spel, wat een grote bende was. Ace begon al direct met de schutting op te vliegen, waarbij de kattenloop had moeten hebben. Verderop ging er nog van alles fout en dat was voor een groot deel aan mijn slechte handling te danken. Verder knalde Ace weer eens vast in de palen doordat hij er met zoveel vaart indook. Gelukkig liet hij zich niet van de wijs brengen en ging door. Maar het was een rondje om snel te vergeten.

  Het Vast Parcours kwam daarna en dat ging veel beter, hoewel niet vlekkeloos. Na de startsprong kwam een breed en daarna de tunnel. Ace kwam direct al raar in de breed terecht. Waarschijnlijk had hij zich teveel gefocussed op de tunnel en zag hij de breed ertussen te laat. De rest van het rondje ging prima. De schutting moest tweemaal genomen worden, omdat de wip vanwege de harde wind uit het parcours gehaald was. Na de tweede keer schutting waren er nog twee sprongen rechtuit. Ace schoot vanaf de schutting naar de sprongen, maar maakte een raar tolletje voor de eerste sprong, wat hem een weigering opleverde.

  Als laatste kwam de Jumping. Na de start stonden twee sprongen precies in lijn, maar de hond moest vóór de laatste sprong naar rechts. Omdat ik bang was dat Ace 3 sprongen vooruit zou doen, had ik hem iets schuin gezet, zodat hij de laatste sprong niet zou zien. Waarschijnlijk hierdoor schoot hij langs de tweede sprong, wat een weigering opleverde. De rest van het rondje ging behoorlijk goed, alleen maakte ik een fout bij de insteek palen. Ik was al te ver doorgelopen, waardoor Ace de ingang niet goed zag en die dan ook mistte. Jammer, twee weigeringen, dus geen hoge klassering.

  Met wat gemengde gevoelens ging ik weer naar huis. Ace en ik worden steeds meer een team, het gaat steeds beter, maar toch had ik het gevoel dat er dit weekend meer in gezeten had. Nou ja, volgende keer maar weer fris er tegenaan.

  30-04-2011 : Agilitywedstrijd (A) - KC Assen Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 45 / 68 Disk     Kees Stoel

   

  3 weigeringen en 1 lat
  (58 deelnemers)
  JP 39 / 60 17 34:13 0  0  1 Kees Stoel

   

  1 latje
  Spel TFU 14 39:43 (15) Kees Stoel   3 latjes
         

  De gebruikelijke wedstrijd op Koninginnedag bij de KC Assen. We begonnen met het spel. Dit was een moeilijk parcours, volgens de kenners geen A-parcours, met veel sprongen die op lijn stonden. Dat het lastig was bleek uit het feit dat maar 18 van de 58 combinaties geen Disk had. Dar hoorde Ace bij met een nette 14e plek. Wellicht doordat het lastig was en mijn handling dan niet zo duidelijk is, tikte hij 3 latten. maar verder maakte hij geen enkele fout. Ook het eind met een haakse insteek palen, die ik op rechts nam, deed hij feilloos.

  Hierna kwam het Vast parcours. Ik maakte de fout om al iets voorbij de oploop kattenloop te zijn voordat Ace er was. Hierdoor liep hij er langs en had ik een (of twee?) weigering. Vervolgens was ik even het parcours kwijt en wilde bijna linksaf, maar ik corrigeerde mezelf en ging rechtsaf. Hierdoor had Ace even een tolletje, maar verder deed hij het keurig. Na de schutting vloog hij vooruit, knalde een lat eraf en raakte daardoor waarschijnlijk even in verwarring welk gat van de tunnel hij moest nemen. Ook dit was een (of twee?) weigeringen. Daarna deed hij weer feilloos de haakse insteek palen op rechts. Ik en omstanders dachten dat het rondje goed was voor 2 weigeringen en 1 lat, maar het werd een Disk. Waarschijnlijk dus een extra weigering.

  Als laatste was de Jumping aan de beurt. Dit was een race-rondje, dus lastig voor mij. Het begon met een sprong en daarachter een tunnel rechtuit en daarna een sprong naar rechts. Doordat Ace dan zoveel eerder uit de tunnel komt als ik ter plekke kan zijn, was ik bang dat hij zou gaan tollen. Maar hij vloog over de juiste sprong. Wel schoot hij veel te ver door, maar dat was niet zo'n probleem, ik kon hem goed terughalen. Daarna volgde nog een paar zeer snelle stukken. Ace deed keurig was hij moest doen, maar helaas ging er een lat af. Vaak gebeurt dat als hij omkijkt waar ik blijf, dus dat was met dit rondje wel te verwachten.

  Al met al geen Utjes, maar ik was wel tevreden: Ace had al zijn raakvlakken, deed 3x de paaltjes op rechts en nam geen enkel verkeerd toestel. Dat duurt niet lang meer voordat hij ook zijn Utjes scoort!

  24-04-2011 : Agilitywedstrijd (A) - KC NOP Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 45 / 69 2 36:06 0  0  0 Corrie Vink

   

  1e U, 1e P
  (70 deelnemers)
  JP 38 / 57 17 29:45 0  0  1 Corrie Vink

   

  1 latje
  Spel punten-cours 29 15:85 (70) Corrie Vink   paashaasjes en eieren verzamelen, 25 sec tijd, toestellen verschillende punten waard
         

  De eerste officiële A-wedstrijd in het buitenseizoen was er meteen eentje met hoge temperaturen en veel zon. Lekker voor de bazen, minder voor de honden. Ace heeft daar niet zo'n last van, hij racet wel door…

  Vanwege de verwachte warmte werd met de jumping begonnen. Vooraf was ik een beetje bang voor de paaltjes, want het waren dikke houten palen en daar heeft Ace zich al een aantal keren op vastgelopen door zijn grote vaart. Dit keer ging het gelukkig prima, Ace remde bij tijds af en pakte prachtig de insteek. Hij liep verder een prima rondje, maar gooide helaas een latje eraf.

  Het Vast Parcours leek niet al te moeilijk, maar dan moest hij wel zijn raakvlakken halen. En verder stond de palenset ergens in een hoek en liep op niets uit, altijd lastig. Ook dit rondje liep Ace prima, hij pakte (met enige druk van mijn kant) alle raakvlakken, deed de paaltjes keurig en finishte zonder een fout. JIPPIE! ONS EERSTE UTJE!!! En meteen op het Vast Parcours. Daarbij bleek hij ook nog eens zo snel geweest te zijn, dat hij de tweede plaats had, dus ook nog een podiumplek.

  Tja, toen kwam het spelletje nog, maar dat maakte niet meer uit, de buit was binnen! Het bleek een leuk spel, waarin je 25 seconde de tijd kreeg om zoveel mogelijk punten te scoren. sprongen waren 1 punt, de schutting 5 punten en tunnels 2 punten. Tussen tunnels moest een sprong zitten. Verder lagen er over het hele parcours paashaasjes, die ook punten opleverden. En als je een ei wist te scoren (wat ik deed) dan halveerde je tijd. Ace en ik liepen door het gegrabbel naar de paashaasjes een lekker rommelig rondje en we haalden nog een best redelijke score.

  Al met al een geweldige dag, die bekroond werd met een leuke beertje als prijs voor de tweede plaats op het vast parcours.

  20-03-2011 : Agility NVBH-Benefietwedstrijd (A) - Almere Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 44,66 / 67 2 36:12 0  0  1 Peter Assendorp

   

  1 latje
  (37 deelnemers)
  JP 44,66 / 67 10 36:02 1  0  1 Margot Hoekstra

   

  fout op palen, weigering tunnel
  Spel - (TFU) 20 34:58 (-4) Peter Assendorp   verkeerde gat tunnel (door mij fout aangegeven), fout op palen
         

  Er was één belangrijk doel om met deze wedstrijd mee te doen: Ace moet ook in de wedstrijden bewust met de raakvlakken bezig zijn. Ik had me voorgenomen er desnoods een training van te maken!

  We begonnen meteen met het hoofddoel, want als eerste stond het Vast Parcours op de planning. Ace ging prima van start, had meteen heel goed de raakvlakken van de schutting. Vervolgens had hij de wip prima en liep de paaltjes foutloos op rechts. Tenslotte pakte hij ook nog even een zeer keurige kattenloop, waarbij hij prachtig op het eind stil bleef staan en op mijn commando verder ging. Toppie! Helaas sneuvelde ergens tijdens de rit een latje, waardoor we niet foutloos waren. Dat vond ik niet eens zo erg, want de missie voor vandaag was geslaagd: Ace was heel goed bezig met raakvlakken. Tot mijn stomme verbazing bleek hij in het klassement ook nog eens goed uit de bus te komen: er was geen enkele combinatie foutloos, zodat hij tweede was. Er waren van de 37 deelnemers slechts 13 combinaties zonder Disk rondgekomen.

  Hierna was het de beurt aan de Jumping. Het begon met Sprong-palen. Dat ging op zich goed, maar de palen waren erg stugge houten exemplaren en Ace liep zich dus flink vast. In feite knalde hij zeer hard tegen een paal en stuiterde uit de palen. De tweede keer pakte hij ze goed, hoewel hij duidelijk meer moest werken om erdoor te komen. De rest van het parcours ging goed, alleen stapte ik iets te snel naar binnen, waardoor hij net niet de tunnel nam. Een weigering dus. Geen hoge klassering, maar zeker geen slecht rondje! Er waren maar 15 combinaties die geen Disk hadden!

  Als laatste kwam het spelletje nog. Een tijd-fout-uit zonder raakvlakken. Het begon met een lange lijn en daarna een bocht naar de tunnel. Daar gaf ik het zelf verkeerd aan door te ver door te draaien. Hierdoor nam Ace keurig op mijn aanwijzingen het tweede tunnelgat, waar hij de eerste (en meest logische) had moeten hebben. Verder op kwam een sterretje, waaruit hij de palen in moest. Dat deed hij goed, maar hij kwam na enkele paaltjes eruit. Het leek erop dat de klap in de palen die hij bij de Jumping gemaakt had, hem wat deed aarzelen. Maar deze set was een gewone die meegaf. Ik stuurde hem er opnieuw in en toen maakte hij het netjes af. Het rondje verliep verder wat rommelig, omdat Ace zoveel sneller is dan ik en dan gaat tollen. Maar hij kwam netjes rond.

  Bij de prijsuitreiking mocht ik een mooie beker in ontvangst nemen. Ace kreeg een flostouw, dat hij veel interessanter vond dan die beker. En zo waren we allebei tevreden.

  05-03-2011 : Agilitywedstrijd (A) - De Pijnhorst Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 50 / 75 Disk     Ton van de Laan

   

  verkeerde sprong, verder training
  (69 deelnemers groep 1)
  JP 42 / 63 Disk     Martin Schoffelmeer

   

  fout op palen, doorgelopen, 1 lat
  Spel geen Disk     Martin Schoffelmeer   Aanraken hond (training van gemaakt)
     

  Ace begon met een best leuk spel. Het ging goed tot de paaltjes. Ik liet hem vanaf rechts er vrij kort indraaien. Hoewel dat op de training altijd goed gaat, schoot hij in de wedstrijd voorbij de insteek. De tweede poging stak hij wel goed in, maar ik liep te ver voor hem uit, waardoor hij eruit kwam (in de training kan dat wel, maar in de wedstrijden blijkbaar nog niet). De derde poging ging goed. Omdat het daardoor toch al geen geweldig spel meer kon worden, benutte ik het om de raakvlakken even bij Ace "tussen zijn oren" te krijgen. Hij moest tweemaal de schutting doen en ik nam er ruim de tijd voor. Hij deed het eigenlijk boven verwachting, maar omdat ik hem aaide, kreeg ik een Disk.

  De jumping begon fout. Doordat Ace niet rustig was bij de start en wellicht omdat ik hem niet goed neergezet had, gooide hij direct de eerste sprong om. Verder mistte hij een paaltje, maar dat was eigenlijk niet eens direct zichtbaar. Tijdens het lopen dacht ik wel iets raars gezien te hebben, maar het ging te snel om zeker te zijn, dus ik liep door. Op de video is te zien dat hij (door zijn snelheid) bij paaltjes 3-4 de mist in gaat. Verder was hij foutloos en ging prima rond. Maar wederom dus een Disk.

  Als laatste kwam het Vast Parcours. Omdat Ace bij het spel de raakvlakken echt heel goed deed, had ik er toch wel wat vertrouwen op dat hij dit ook in het Vast Parcours zou doen. Nou, hij was dus weer zo gek als een deur en vloog te snel van de schutting en direct op een verkeerde sprong. Disk. Toen heb ik er maar een training van gemaakt, maar ook bij de kattenloop maakte hij er een zooitje van. De paaltjes deed hij wel super, maar dit kon mijn slechte gevoel over dit rondje niet wegnemen. Dat hij een raakvlak miste vond ik nog tot daar aan toe, maar hij was ook erg slecht in controle en dat ben ik niet van hem gewend.

  Nou ja, volgende keer beter…

  13-02-2011 : Band Wintercompetitie - Haarsteeg Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 43 / 68 Disk     Frank van Nimwegen

   

  verschillende raakvlakken niet, palen 3x over, schutting overgenomen=disk
  (116 deelnemers)
  JP 30 / 64 32 37:87 1  0  0 Frank van Nimwegen

   

  om sprong heen
  Estafette nvt 28     Frank van Nimwegen   Ace 1 fout (afloop katteloop), totaal 28 teams
         

  Hoewel de raakvlakken in de training wat beter gaan, had ik nog niet de illusie dat dit in de wedstrijd ook zo zou zijn. En inderdaad, Ace had weer zoiets van "Joepie, we zijn uit!". De afloop katteloop had hij niet, de wip met enige moeite. Vervolgens kwam een lastige palenset, die bijna tegen de muur eindigde. Hij had 3x nodig voordat hij hem foutloos deed. Toen hij vervolgens bij de schutting ook nog eens flink wild erover ging (hoewel hij blijkbaar wel zijn raakvlakken had), heb ik hem teruggehaald en de schutting over laten doen. Hij moet bewust met het raakvlak bezig zijn en hem niet toevallig raken! Dat was een Disk, maar anders was het ook een lage klassering geweest, dus dan maar wat training.

  De Jumping was een lange lijn naar achteren. Die ging boven verwachting goed. Ook de rest ging goed. Ace ging helaas om een sprong heen (ik scheen hem weggedrukt te hebben), maar verder was hij foutloos. En wat nam hij vanuit de tunnel de palen prachtig! En ook de lastige Duitse bocht met een breedtesprong die hij op commando keurig vermeed! Ik was supertrots op mijn ventje!

  De estafette begon met een rechte lijn: sprong-katteloop-tunnel. En inderdaad, Ace vloog over de afloop kat heen en schoot de tunnel in. Verder liep hij foutloos rond.

  Al met al zeker niet slecht, we maken vorderingen!

  08-01-2011 : Band Wintercompetitie - Best Top

  Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
  VP 44 / 69 Disk     Jan Sprei

   

  fout op palen, verschillende raakvlakken niet
  (116 deelnemers)
  JP 45 / 70 Disk     Jan Sprei

   

  fout op palen, doorgelopen, 3 latten
  Estafette nvt 23     Jan Sprei   Ace Disk (kat overgenomen), totaal 28 teams
     

  Na zo'n beetje twee maanden geen training (door winterstop) en een aantal wedstrijden waar hij lekker zijn gang kon gaan, is Ace zijn geheel eigen stijl gaan ontwikkelen van hoe je een parcours loopt. Dat wil dus zeggen: keihard en vooral niet teveel op de raakvlakken letten. Ook de paaltjes gaan niet meer zo goed als ze voorheen gingen. Het resultaat: drie disken. Desondanks ben ik niet echt ontevreden. Enerzijds lag dit natuurlijk in de lijn der verwachting met een dergelijke voorbereiding, anderzijds deed hij ook hele goede dingen.

  Het begon met het Vast parcours. Ace was a weg voordat ik hem goed en wel bij de start had zitten. Ik stond dus nog aan de verkeerde kant en moest nogal achter de feiten aan lopen. Ondanks dat liep hij geen slecht rondje. Bij de paaltjes had hij eerst een verkeerde insteek en bij de tweede poging mistte hij het laatste paaltje. Ik ben doorgelopen en had dus een disk. Verder gooide Ace een paar latten, liep niet echt een vloeiend rondje, maar nam geen verkeerde toestellen.

  Bij de Jumping vloog Ace uit de laatste paaltjes, maar voordat ik hem terug kon roepen was hij al over de sprong erna. Dus ben ik maar doorgelopen. Het was een rondje met heel veel tunnels. Dat ging allemaal goed, hoewel ik zelf op het laatst even twijfelde of ik nog wel goed liep, maar dat was wel zo. Op de laatste rechte lijn gooide Ace 2 latten. Beide keren keek hij om waar ik bleef.

  Tenslotte kwam de estafette. Daarbij moesten de honden over een kattenloop, waar onder de afloop een tunnel lang, zodat je nooit op tijd bij de afloop kon zijn. Ace stormde voor me uit over de kattenloop, maar schrok van de tunnel en sprong van boven op de kattenloop naar opzij eraf. Omdat ik zag dat hij schrok en ik niet wilde dat hij er een trauma aan over zou houden, heb ik hem de kattenloop opnieuw laten doen, maar dat leverde dus wel de derde disk op. De tweede keer liep hij de kattenloop keurig helemaal af en had zowaar het afloop-raakvlak. De rest van het rondje ging eigenlijk heel erg goed. Er zat een lastig stukje in, waarbij hij voorbij een ingang tunnel en oploop kattenloop moest naar een ander gat van de tunnel. Dit ging perfect. Ook het laatste stuk van het parcours ging zonder fouten.

  Tja, het wordt tijd dat de training weer begint en ik mijn turbootje weer even goed op de rit kan zetten.

  Laatst gewijzigd op:

  frames