30-05-10: agility-wedstrijd NVBH

Ik had met Ace ingeschreven voor zijn eerste A-wedstrijd. Verslag is hier te lezen.

30-05-10: Beste Belg Bokaal G&G-wedstrijd NVBH

Omdat hij het zo leuk vind, heb ik met Sicco meegedaan in de G&G3. Het was een beetje chaotisch,omdat ik ook in de agility liep. Tijdens de zit-blijf (waarbij hij ging liggen) hoorde ik dat ik moest verkennen voor het Vast Parcours van Ace. Na de zit-blijf was de af-blijf en dat is 4 minuten uit zicht. Die 4 minuten heb ik dus benut om het agility parcours te verkennen. Ik kon mooi weglopen naar de agility toe onder dat Sicco me zag en hij is super stabiel in de blijf, dus dat ging goed.

In het individuele ochtendprogramma ging Sicco niet slecht. Hij volgde wat sloom, deed de posities wel, maar draaide wat bij de sta en snuffelde wat bij de af. Bij het afstoppen gokte ik dat ik dat met alleen de stem kon doen, maar dat ging niet goed, dus moest ik er een gecombineerd stem/hand commando tegen aan gooien. Ook de af leek niet goed te gaan,waardoor ik een extra commando gaf. Uiteindelijk deed hij beide posities.

Het middagprogramma begon met een keurige pion-vak, maar hij kwam er wat naast terecht en na een extra commando stond hij weer wel in, maar ging vervolgens op de rand liggen. Apport met richting ging super, alleen maakte hij een feestrondje. Hij kwam met het blok terug en bedacht zich ineens dat hij daar nog een feestrondje mee wilde maken. Een extra commando bracht hem wel weer op andere gedachten. Bij het metaalapport gooide ik het blok teveel opzij, wardoor sicco hem zag liggen. Toch ging hij keurig over de sprong heen en terug. Op de heenweg tikte hij de sprong wel aan. Op de terugweg liet hij door het springen het blok vallen, maar raapte het weer op. Het sorteren, wat Sicco erg goed kan, ging helaas niet goed. Hij vond het juiste houtje, maar was te aarzelend, pakte het wel op, liet her weer vallen en wist het uiteindelijk niet meer. Ik heb er maar een training van gemaakt. Bij de posities op afstand bleek hij erg stram en dat ging dus niet goed. Uiteindelijk ging hij wel helemaal blij en stoer van het veld. En daar ging het om!

G&G3-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten (uit zicht) 3 X X gaat af
3 Minuten liggen (uit zicht) 2 10 20  
Los volgen 3 8 24 Goe tempo, iets los, versnelde pas iet sachter
Sta, Zit en Af (tijdens het volgen) 3 10 30  
Komen met staan en liggen 4 6 24 staan: tever door; af: tever door, ec.
Pion-vak zenden met aansluiten 4 8 32 2x ec
Apport met richting 3 9 27 ec
Hoog apport (metaal) 3 8 24 tikt aan heen, laat vallen
Sorteren 3 X X goede houtje opgepakt, maar laat vallen en niet meer pakken
Appèl op afstand 4 X X Sta ok, zit naar voren, sta; terug, zit ec, af; weg.
  32   181  

(Keurmeester Piet v.d. Meulengraaf)
(7e plaats, 7 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames