29-08-2010: Tentoonstelling Rotterdam

Op jacht naar het laatste kwart punt voor het Nederlands Kampioenschap had ik Kalish ingeschreven in Rotterdam. Er bleken best veel Groenendaelers ingeschreven te staan (totaal 12), maar Kalish stond tot mijn aangename verrassing als enige in de open klasse. Verder waren er nog 3 teven in de jeugdklasse en een in de veteranenklasse.
De reuen werden als eerste gekeurd. Daar gebeurde vreemde dingen: een reu die doorgaans een U krijgt werd met een G naar huis gestuurd. Elke U-hond haalt wel eens een ZG, maar een G wordt bijna nooit gegeven. Vervolgens werd een vrij grote hond nagemeten en naar huis gestuurd met een disk, omdat hij bovenmaats was. En dat terwijl de meeste keurmeesters tegenwoordig graag een wat grotere hond zien! Tja, dan ben je niet meer zo zeker van je zaak. Voor hetzelfde geld zou Kalish met een ZG naar huis gaan...

Maar het ging goed, ze kreeg 1U. Vervolgens bleek ze in de eindkeuring ook in de smaak te vallen bij de keurmeester, want ze kreeg het CAC. Alleen tegen de beste reu moest ze het onderspit delven, maar dat vond ik helemaal niet erg, want daardoor konden we lekker op tijd naar huis.

Met het CAC heeft Kalish nu genoeg punten binnen en ze is dus definitief Nederlands Kampioen. Mijn dag kan niet meer stuk!

Keurverslag Kalish

Korte teef an uitmuntend type, zeer mooie schedel en snuit, correcte beet,
mooie ogen, mooi geplaatste oren, zeer goede bovenbelijning,
goed gehoekt voor en achter, beweegt zeer goed van alle kanten. Goede vacht en kleur.
Kwalificatie: 1U CAC CACIB Klasse: Open

(Keurmeester Dhr. G. Jensen (No))
(5 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames