17-10-2010: Gedragstest Ace te Rottterdam

Omdat ik wel benieuwd was hoe Ace het zou doen, had ik hem ingeschreven voor de NVBH gedragstest. Ik had er wel vertrouwen in. Omdat er voor een clubgenoot nog wat geoefend was, wist ik dat een aantal onderdelen geen probleem zou zijn en had ik al stille hoop dat hij de test erg goed zou gaan doen.

Het begon al prima. Ace begon meteen een knuffelsessie met de persoon die zijn chip moest aflezen. Later probeerde die persoon hem aan het spelen te krijgen (ook een testonderdeel). Na inspectie van de speeltjes, vond Ace ze niet interessant genoeg en kroop vervolgens bijna bij de gehurkte tester op schoot.

Bij de marktsituatie was Ace in mijn ogen wel wat onder de indruk, maar zijn staart kwam nooit laag, hij was alleen iets afwachtender dan anders. Ook het insluiten bekeek hij met enige verbazing.

Vervolgens kwam de vlag, maar omdat hij druk aan het snuffelen was, merkte hij hem nauwelijks op. Hierna kwam de pop. Toen deze nader kwam, bleef Ace zeer opmerkzaam naast me staan. Je zag hem denken "wat is dat nou?!". Toen de pop bijna op zijn eindpunt (dus heel dichtbij) was, besloot hij zelf maar eens op onderzoek uit te gaan. Hij besnuffelde het ding aandachtig.

De toeter vond hij totaal onbelangrijk, want hij reageerde totaal niet.

De vereenzaming aan de paal onderging hij zonder protestgeluiden. Hij reageerde zeer open op de testster die hem kwam betasten. Normaal doet hij dat nog veel uitbundiger, maar desondanks deed hij het zeer open en totaal niet terughoudend.

De verdedigingstest deed hij vervolgens ook prima. Toen de pakwerker aan kwam stormen, stond hij met zijn oren en staart omhoog voor me te stuiteren. Toen de pakwerker zonder mouw terugkwam, aarzelde hij even en begroette de man toen op zijn eigen springerige manier.

De schottest verliep niet vlekkeloos: eerst ging het pistool niet af, toen verloor de tester het gevulde patroon in het gras. Uiteindelijk kwamen er wel wat knallen, maar Ace reageerde er niet op, hij vond het wel best geweest.

Ja, en toen de uitslag: geslaagd MET LOF !!!! Wat een toppertje!!!
Ik had erop gehoopt, maar als je hond het dan waarmaakt, dan is dat extra geweldig. Met lof betekent dus: voor alle onderdelen de maximale score (sociaal: goed; verdediging: goed; schot: goed)


Laatst gewijzigd op:

frames