08-08-10: G&G-wedstrijd kennel Marajuyo

Omdat er zoveel honden van kennel Marajuyo in de G&G lopen, werd hen gevraagd eens een wedstrijd te organiseren voor alleen Marajuyo-hondjes. Willen en Marijke hebben daar gehoor aan gegeven. Maar omdat er ook veel honden van hen rondlopen die niet op landelijk niveau gehoorzaamheid lopen hebben ze er een dag van gemaakt, waarop ook spelletjes, een kwis, wat behendigheid en flyball gedaan kon worden. Het werd een erg leuke dag met heel veel zwartjes en een enkele Tervueren ertussen. Na afloop waren er heel veel prijzen en ook is er nog geld ingezameld voor het onderzoek naar maagkanker bij Belgische Herders. Kortom: een erg leuke dag en een voorbeeld voor andere kennels!

Natuurlijk deed ik met Kalish mee. Het probleem was alleen dat ze loops was. Dus mocht ik op het laatst met nog een aantal loopse teven meedoen. Kalish kan het G&G1-programma erg goed en ik hoop steeds dat ze ook laat zien hoe goed ze is. Helaas, in de wedstrijden haalt ze steeds fratsen uit, die ze in de training NOOIT doet. Ze had dan ook een belabberde score. en dat terwijl ze zo'n superhondje is... Soms word ik er moedeloos van... Maar we gaan gewoon door, het moet toch een keer goed gaan!

De blijf-oefeningen gingen niet slecht, maar ook niet goed. Bij de zit-blijf ging Kalish aan de loop, bij de af-blijf ging ze op het laatst zitten. Nu zijn dit oefeningen die er in de training ook nog niet stabiel in zitten,dus dat vond ik niet zo erg.

Het individueel volgen ging zeker niet slecht, omdanks dat dit geen hoge score opleverde. De keurmeester vond mijn arm te passief, terwijl ik er op lette dat hij wel bewoog... Tja... ze zou anders een 8 gehad hebben en dat was best terecht.
Het volgen met af doet ze in de training ALTIJD foutloos. Helaas, nu bleef ze zitten, wat ze dus in de wedstrijden steeds doet... Zucht... Ik heb het over gedaan en toen ging het goed, maar dat levert geen punten meer op. De sprong ove de horde deed ze foutloos.

Hierna meost ze naar de andere ring voor het tweede deel van de oefeningen. Het los volgen ging zeker niet slecht, maar ze springt nog steeds veel. Maar dat is geenv errassing. wat wel eenverrassing was, was de terug-plaats. Ten eerste zat ze al toen ik me omdraaide (ook een wedstrijd-frats). Vervoglens kwam ze wl netjes, maar bij het teruggaan ging ze niet direct af en liep eerst twee passen. hierdoor kwam ze buiten het vak, iets wat ze in de training NOOIT doet. Zucht, weer een nul. Het aporteren ging goed en het afstandsappèl ook. Ze wkam wel iets naar vorfen, maar dat doet ze ook in de training. Helaas wkam ze overeind toen ik terugliep en toen ik het over deed kwam ze weer overeind. Waarom? Geen idee! Maar de nul was binnen.

Ik was dus enigszins teleurgesteld in het optreden van Kalish. Ze is zo'n gedreven hondje en kan het zo geod, maar ze haalt iedere keer prut-scores... Niet leuk, maar we gaan maar door, dan moet het toch een keer beter gaan...

G&G1-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 2 0 0 huppen en overeind
3 Minuten liggen (in zicht) 2 5 10 snuffelen, na 2 min overeind, scheef voet
Volgen aan de lijn 3 6 18 springen tijdens de start en tijdens volgen (6x), arm passief = -2
Af tijdens volgen 3 0 0 blijft zitten, extra comm.
Sprong over horde 3 10 30  
Los volgen 4 7 28 hond volgt in goed tempo, af en teo wijd, meer armbeweging, zit scheef, sprongetjes
Komen op bevel (20 m) 3 6 18 zit, ex af, hond belonen voor einde oefening
Terugzenden plaats 3 0 0 uit vak
Vlak apport 4 9,5 38 scheef voor, vlot
Appèl op afstand (15 m) 4 0 0 halve hond; gaat lopen
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   152  

(Keurmeesters Olav van Adrichem & Els de Jonge)
(..e plaats, .. deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames