03-10-2010: Randmerenbokaal

Dit keer mochten Kalish en Ace meedoen met de Randmerenbokaal. Ik had nog even zitten denken om ook met Jelle mee te doen, maar hij loopt nog iets mank en is niet zo schotvast. Dat moet ik dan altijd eerst weer even trainen. En ach, hij wordt 11, het is goed zo.

Kalish mocht in het eerste paar beginnen. Ze moest eerst de af-blijf doen. Dat deed ze prima. Daarna liet ze mooi volgwerk zien, hoewel ze ook nog wel wat springerig en happerig was. Maar al veel minder dan voorheen en de keurmeester kon haar gedrevenheid blijkbaar wel waarderen, want hij was erg lovend over haar volgwerk. Helaas bleef ze bij het volgen met zit staan. Dat kostte haar de eerste plaats, nu werd ze tweede met slechts 2 punten minder dan de nummer 1.

Ace deed ook goed zijn best, mocht ook als eerste de af-blijf doen en deed dat prima. Daarna volgde hij aardig, maar hij kan het beter. Ik had dit echter wel verwacht, want hij is snel afgeleid. Hij volgde eigenlijk beter dan ik verwacht had, zeker door de groep. Ik had half-om-half gevreesd dat hij daar even lekker zou gaan buurten bij al die mensen. Maar nee, hij bleef er goed bij. De zit en de af deed hij prima, hoewel niet snel. Ook dat is typisch iets voor een wedstrijd, want in de training doet hij het wel sneller. Bij het hierkomen remde hij op het laatst iets af, maar ging toch netjes voor zitten en op commando aan de voet. Uiteindelijk was zijn prestatie goed voor de derde plaats.

Met twee hondjes hoog in het klassement was ik dik tevreden. Volgend jaar doen we uiteraard weer mee!

Resultaten VZH

Hond Punten Plaats Opmerking
Kalish 53 2 bleef staan bij zit-oefening
Ace 51 3 wat achter in volgen, traaag zit en traag af

(Keurmeester A. Stam)
(7 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames