Agility wedstrijden Ace

Wedstrijden 2010:

Wedstrijden andere jaren:

12-12-2010 : Agility-wedstrijd (A) NVBH, DIT-hal Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 66 Disk     Ron van Straten

 

latje, afloop katteloop, sprong verkeerd genomen
(23 deelnemers)
JP 38 / 57 8 40:84 1  0  1 Ron van Straten

 

fout palen, weigering laatste sprong
Spel nvt 13 59:69   Ron van Straten   tijd-fout-uit; 6 toestellen (raakvlak kat)
       

Voor het eerst mocht Ace in de DIT-hal lopen, op kunstgras. Hij vond het best, als hij maar mocht racen !

Het begon met het spel, wat een Vast Parcours was en tijd-fout-uit. Ace ging goed van start, maar miste de afloop van de kattenloop. De wip had hij ternauwernood. De band was hier direct na en waarschijnljik omdat ik wat achter hem was ging hij erlangs. Ik herstelde het, maar stond daardoor niet goed meer om hem het juiste gat van de tunnel te laten nemen. Toen hij bij de schutting er weer een potje van maakte heb ik die overgedaan en hem even stilgezet. Hij kwam hierdoor wat tot rust en deed daarna de paaltjes perfect.

Hierna was de Jumping. Het begon goed, hoewel Ace bij een sterretje wat uit de bocht dreigde te vliegen. Maar ik kon hem er goed bij houden. Na een sprong stak Ace goed in de palen, maar hij kwam er helaas uit. Ik heb ze even opnieuw gedaan en toen kwam hij er prima door. De rest van het rondje ging ook goed, hoewel ik blijkbaar bij de laatste sprong iets teveel uitweek, waardoor Ace erlangs vloog.

Het Vast Parcours had wat lastige stukjes, maar Ace kwam daar allemaal goed door. Zijn raakvlakken zijn echter de laatste tijd slecht (eigenlijk gewoon zoek…). Door flink te brullen wist ik hem zodanig te benvloeden, dat hij ze toch bijna allemaal had. Maar dit was meer het rampenplan! Uiteindelijk ging het mis bij de laatste sprong. Ace kwam wat raar uit en sprong helaas vanaf de verkeerde kant erover. Dus een Disk. Verder was er nog een weigering op de slurf. Deze lag direct na de palen. Ik haalde Ace volgens planning in bij de palen en liep alvast richting slurf. Ik verwachttte hem al vr de slurf weer naast me, maar hij bleef wat lang weg, waardoor ik al bij de slurf was en dus stilstond toen hij erin moest. Dat ging dus wat moeizaam. Op de video bleek dat Ace met zijn neus achter de laatste paal was blijven haken, waardoor hij wat trager uit de palen naar me toe gekomen was.

Al met al was het een leuke wedstrijd met leuke parcoursen. Ace liep ondanks de diverse foutjes weer goed en zat volgens omstanders dicht tegen een Utje aan. Wel moet er nodig wat aan de raakvlakjes gedaan worden, maar dat gaat in de kerstvakantie gebeuren!

04-12-2010 : Agility-wedstrijd (A) HSC De Pijnhorst Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 44 / 66 25 43:99 0  0  3 Martin Schoffelmeer

 

afloop schut, fout palen, afloop kat
(51 deelnemers)
JP 40 / 60 21 35:70 0  0  2 Ton van de Laar

 

fout palen, latje
Spel nvt 27 41:04   Ton van de Laar   tijd-fout-uit; 5 toestellen (raakvlak schut)
       

De laatste manegewedstrijd van dit jaar vond plaats op een zeer sneeuwachtige, koude dag. Het begon met het spel, een tijd-fout-uit. een leuk rondje met een aantal tunnels, een schutting, de paaltjes en een muur. De schutting is een probleem, Ace vindt het makkelijker om ervan af te springen. Daar moet echt op getraind worden! Dat was dus toestel 5. De rest van het rondje ging hij goed rond, hoewel hij bij de paaltjes even een hapering had (ik gaf wat te laat het commando). De muur heeft hij nu alleen een paar keer in een wedstrijd gehad, maar hij neemt hem alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Hierna kwam de Jumping. Ook hier stond de muur. Het begon met een sprong, breed, tunnel en dan niet rechtdoor naar de volgende sprong, maar naar links. Ik kon zowaar een kleine afstandsstart doen en had zo net genoeg voorsprong om Ace goed op de juiste route te houden. Hij ging super rond. Helaas vloog hij uit de paaltjes, die ik dus opnieuw moest doen. Daarna vervolgde hij zijn rondje prima, maar gooide nog een latje. Er waren een paar lastige punten, waar veel honden de fout in gingen, maar ik kreeg Ace perfect op de juiste route. Hij laat zich zo prima sturen, echt perfect!

Als laatste was het Vast Parcours. Tja, raakvlakken bestaan voor Ace niet in de wedstrijden. De kattenloop doet hij op de training netjes, maar in wedstrijden vliegt hij lekker door. En de schutting lukt ook op de trainingen niet, hij vindt het moeilijk om omlaag te zakken, dan springt hij er liever af. Nu nam hij een geweldige sprong en vloog als het ware door de lucht. Verder was hij wel goed rond te leiden. De wip nam hij dit keer goed, maar hij vloog uit de paaltjes. Daarna ging hij weer goed rond, maar miste de afloop kattenloop, omdat ik net iets te vroeg verder liep. Drie foutjes, maar wat een lol had mijn mannetje weer!

Kortom: we hebben ernstig huiswerk voor de raakvlakken, maar verder laat hij zich prima sturen en doet hij het steeds beter. Ik ben trots op mijn ventje!

28-11-2010 : Agility-wedstrijd (A) HSV De Nevelhorst Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 51 / 77 29 42:78 1  0  3 Martin Schoffelmeer

 

weigering wip+flyer , afloop schut, afloop kat
(61 deelnemers)
JP 40 / 60 27 28:00 0  0  2 Martin Schoffelmeer

 

2x latje
Spel nvt 11 31:22   Martin Schoffelmeer   fout op breed, opnieuw genomen
       

Weer eens een echte A-wedstrijd voor Ace. In een manege, maar dat maakt voor hem niks uit. Er werd begonnen met het Vast Parcours. Dat begon met een sprong en daarachter de wip. Deze stond in een vrij donkere hoek en de oploop was rood (wat honden slecht zien). Of het daardoor kwam is natuurlijk altijd gissen, maar Ace vloog erlangs. ik liet hem opnieuw erop gaan, maar vergat het commando "wacht". Waarschijnlijk hierdoor maakte Ace een geweldige flyer. Hierna was het nog even blaffen, maar toen had ik hem goed op de rit en ging het rondje eigenlijk behoorlijk vloeiend. Vanuit de tunnel moest hij de paaltjes nemen en dat deed hij superstrak. Alleen heeft meneer geen geduld voor de raakvlekken, waardoor hij er twee miste. Daar moet dus nog wat extra op getraind worden.

De Jumping ging super. Het was weliswaar een beetje een racebaan, maar met wat bochten en je kon zelf aan de binnenkant lijven lopen. Ace vloog door het parcours en liet zich prachtig sturen. Hij nam prachtig de paaltjes op rechts, terwijl hij in volle vaart over een sprong aan kwam. Helaas gooide hij wel twee latjes, waardoor hij flink zakte in het klassement.

Het Spel was een echte racebaan. Het begon met een rechte lijn naar achteren. Daar moest je afwisselend een sterretje-tunnel-sterretje-tunnel-sterretje-tunnel lopen en daarna weer een rechte lijn naar de finish. Een rechte lijn is voor Ace nog moeilijk, omdat hij nog niet goed ver voor me uit kan werken en ik hem op zo'n recht stuk niet kan bijhouden. Maar dit keer deed hij het geweldig. De tunnels en sterretjes gingen super. Alleen haperde hij even bij de laatste tunnel, waardoor ik met mijn wissel niet goed uitkwam en daardoor te laat bij de breed was. Die ging dan ook de mist in. Ik herstelde hem en Ace liep het rondje verder prima uit. Bij dit spel werden geen fouten geteld als je ze herstelde. Maar dat kost natuurlijk flink wat tijd. Ace werd 11e, wat gezien het tijdsverlies nog een knappe prestatie was.

Al met al gaat Ace met sprongen vooruit en doen we het samen steeds beter. Dit keer hadden we geen enkele Disk en hebben we een aantal zeer mooie rondjes laten zien. Ik ging dus zeer tevreden naar huis.

21-11-2010 : Band Wintercompetitie - Nieuwe Wetering Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 47 / 72 Disk     Wim Bekendam

 

2x fout op palen , verschillende raakvlakken niet, fout toestel
(94 deelnemers)
JP 35 / 60 Disk     Wim Bekendam

 

direct bij begin verkeerder sprong, paaltjes 1x fout, doorgelopen, verder goed
Estafette nvt Disk     Wim Bekendam   Ace Disk (fout toestel; kat)
       

Zoals gewoonlijk was Ace weer erg hyper. Tijdens de Jumping schoot hij uit het 10e paaltje. Ik ben doorgelopen, dus had een Disk. Verder ging hij supersnel en gedreven. Hij had nog nooit een muur gesprongen, maar vond het geen probleem en nam hem zonder aarzeling.

Tijdens de Jumping ging direct fout. Ace had zo'n vaart dat hij na de tweede sprong teveel bij een verkeerde sprong terecht kwam. Dus disk. Daarna ging het goed. Toen kwamen de palen. Hij nam de insteek prima, ondanks dat ik achter hem langs wisselde. Hij schoot er echter weer het 10e paaltje uit. Ik deed het over en weer eruit. De derde keer ging ik hem iets inhalen end at ging goed,hij kwam er prima door. Daarna stuurde ik hem echter zelf per ongeluk door nar de tunnel, dus had hij weer een disk. Later in dit parcours ging het nog een keer fout, maar weer doordat ik het fout aangaf.

Tijdens de estafette kon ik onze razende roulant niet echt bijhouden, maar door mijn stem bleef hij aan het eind van de kattenloop staan. Daar kon ik hem opzij over de sprong halen. Veel combinaties gingen het schip in doordat de hond rechtuit het tunnelgat in liep. Op de terugweg liet ik Ace voor me uit springen bij een bepaalde sprong. Die stond, omdat het wat krap in de bak was, wat erg dichtbij de kattenloop. Mar anders erom halen zou betekenen dat hij snel de tunnel in zou schieten… Tja, uit eindelijk besloot ik hem te lopen zoals we hem getraind hebben. het ging echter desondanks fout, want ondanks mijn brul, kun ik hem niet tegenhouden.

Tja, drie Disken… Maar hij heeft toch wel weer mooie dingen laten zien

07-11-2010 : Band Wintercompetitie - Speed-Eemland Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 41 / 66 Disk     Sandy Ammerlaan

 

2x fout op palen (2e keer niet hersteld), verschillende raakvlakken niet
(106 deelnemers)
JP 41 / 66 47 41:53 0   0   1 Sandy Ammerlaan

 

paaltjes 1x fout, kostte veel tijd om te herstellen, daarna goed
Estafette nvt 8 96:82 0   0   3 Sandy Ammerlaan   Ace 3 fouten (2 latten, 1 raakvlak), totaal team 1W, 4F
       

De Band-wintercompetitie zijn manegewedstrijden. Ace deed mee in een van de teams van Speed-Eemland (Speed-two).

Het begon met de Jumping. Ace was aardig rustig aan de start. Hij kwam prachtig rond, maar verslikte zich helaas in de paaltjes. De insteek had hij wel, maar hij ging zo hard, dat hij halverwege een paaltje oversloeg. Ik moest hem terugroepen om het nog eens over te doen. Hij hoorde me niet direct, dus het duurde even voordat hij terug was. Daardoor viel de eindtijd wat tegen, maar op dit ene foutje na, kwam hij prachtig rond.

Voordat Ace aan het Vast Parcours begon was hij ook aardig rustig. Ik had hem goed uitzicht van het spelletje gehouden. Vlak voordat hij moest starten stond ik achter een spandoek met hem. Dat bleek niet genoeg om hem rustig te houden, dus ineens ging de knop om en was hij zo gek als een deur. Het begon met een sprong en dan de paaltjes. De insteek had hij niet, omdat hij helemaal niet oplette. De tweede poging ging goed tot paaltje 8 of zo en toen vloog hij eruit. Ik riep hem terug en probeerde het nog een keer. Dat ging goed tot paaltje 10 en toen vloog hij er weer uit. Toen ben ik maar doorgelopen, dus de Disk was een feit. De rest van het rondje ging wel helemaal volgens de geplande route, maar hier en daar vloog Ace over een raakvlak heen. In de wedstrijden vindt hij het niet nodig om te stoppen en sjeest te snel door. Daar moet toch nog wat op getraind worden…

Bij de estafette sjeesde hij ook over het raakvlak van de kattenloop heen, maar verder was hij prima te sturen. Wel tikte hij twee latjes, wat hij doorgaans niet doet. Geen idee waarom dat nu weer was.

Al met al liep Ace geen foutloze rondjes, maar heeft hij wel mooie dingen laten zien. Op naar de volgende wedstrijd!

31-10-2010 : Beste Belg wedstrijd (A) NVBH Heteren Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 46 / 69 Disk     Ben Grfe

 

alle raakvlakken goed, palen goed. Langs band en Disk kattenloop, door handlersfout
(19 deelnemers)
JP 35 / 53 Disk     Ben Grfe

 

paaltjes 1 weigering, daarna goed, door handlersfouten nog 2 weigeringen
Spel nvt 10     Ben Grfe   Weigering kattenloop, door handlersfout

De eerste manegewedstrijd voor Ace. Ik verwachtte eigenlijk niet dat hij daar problemen mee zou hebben en inderdaad, hij liep super. Ben Grfe zette een aantel erg leuke parcoursen neer, die simpel leken, maar waar menig Belg zich op stuk liep.

Als eerste was een spel, wat een tijd-fout-uit was op een VP. De keurmeester stond vlak naast de kattenloop, maar daar zat Ace niet mee. Ik was alleen te snel doorgelopen en daardoor vloog hij erlangs. De palen gingen niet goed. Het was een stijve, houten set en Ace was niet gewend aan zo'n stevige stokkenmassa. Ik wisselde eerst ook nog achterlangs naar rechts, waarna hij eruit vloog. In tweede instantie vloog hij er bij de 10 paal uit. De rest ging prima, maar hij had dus slechts 4 toestellen.

De Jumping was leuk en Ace deed het eerste stuk prachtig. Toen stuurde ik hem een tunnel in, maar draaide te snel weg en dus kreeg hij een weigering. Vervolgens gaf ik geen attentie bij een sprong, waardoor hij langs de volgende sprong vloog. Daarna had hij nog een hapering bij de palen, maar in tweede instantie nam hij ze prima. Maar dus wel een Disk.

Het Vast parcours begon met sprong-sprong, wip (waar de keurmeester pal naast stond) en dat ging prachtig. Vervolgens liep ik te dicht op de band, waardoor hij erlangs vloog. Daarna stond ik ook niet goed voor de kattenloop, waardoor hij daar een Disk op liep. De slurf nam hij prachtig en zonder aarzeling, ondanks dat de ingang een soort hondenhok was, wat hij nog nooit gezien had. Bij de palen had ik wat minder tijd kunnen nemen, maar Ace nam ze uiteindelijk foutloos. Verder had hij alle raakvlakken! Het waren dus puur twee handlersfoutjes, waardoor hij een Disk kreeg.

Maar wat liep mijn ventje prachtig! Ik werd wel door 5 mensen aangesproken die hem erg talentvol vonden! Ja, dan loop je wel even naast je schoenen van trots, ondanks dat hij geen klassering haalde!

25-09-2010 : Agility-wedstrijd (A) HSV Waddinxveen Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 48 / 75 Disk     Adri van den Bosch

 

Botste halverwege palen met neus tegen een paal, daarna niet goed hernomen
(68 deelnemers)
JP 39 / 60 Disk     Adri van den Bosch

 

weer problemen met de wiebelige palen, verder ook langs 2 sprongen gelopen (te veraf gehandeld)
Spel nvt Disk     Adri van den Bosch   VP; botste in palen halverwege met neus tegen paal, daarna niet goed hernomen
   

De eerste A-wedstrijd… Niet helemaal, want Ace had er al eerder een gelopen, maar toen kende hij de paaltjes nog niet. Nu kent hij sinds enkele weken de paaltjes, dus zou hij een heel parcours moeten kunnen lopen.

Het begon met een spel, wat eigenlijk gewoon een VP was. Ace ging als een dolle stier van start, maar weigerde bij de oploop kattenloop. Dat had ik niet verwacht, maar blijkbaar had hij hier een extra bevestiging van mij willen hebben. Daarna ging vloog hij verder vloog over de raakvlakken heen (zonder ze te raken) en was niet echt onder controle. Halverwege zette ik hem even stil en daarna ging het beter. Door de zompige ondergrond (het regende zeer regelmatig) was de palenset erg wiebelig. Ace vloog er met een prachtige insteek in, maar stuitte halverwege met zijn neus tegen een paal en vloog eruit. Opnieuw aanzetten leverde niet echt iets op, dus heb ik hem maar door laten lopen.

Daarna was het "echte" VP. Het begon met sprong - sprong - tunnel - schutting in n rechte lijn. Een racebaan, waarbij de kans dat hij de oploop van de schutting zou missen levensgroot is. Ik probeerde iets nieuws uit end at lukte; direct toen hij de tunnel uit kwam brulde ik "Wacht!". En hij bleef inderdaad op me wachten en had de oploop schutting. Helaas de afloop niet. Het rondje daarna ging met vlagen mooi en met vlagen rommelig. De palen gingen weer mis doordat Ace weer met zijn neus tegen een paal aan kwam en daarna niet echt meer in de stemming kwam. Het geweld dat hij erin gooit in combinatie met de zompige ondergrond leverde een zeer wiebelige set op, waar hij nog niet goed raad mee weet. Daarna moest hij nog een rondje buitenom met sprongen en daarna een kattenloop

Als laatste kwam de JP. Het begon met een rechte lijn: sprong - breed - sprong - tunnel. Die tunnel ging dan in een bocht en daarna ging het parcours bijna 180 graden terug. Ik had bedacht dat hij vooruit de tunnel in zou schieten en dat ik dan een flink eind kon afsnijden. Dat lukte super, maar helaas stond ik daarna te dicht op de sprong, waardoor ik hem niet lekker verder kreeg. De paaltjes gingen vervolgens weer mis. De rest van het rondje ging helemaal niet verkeerd, maar op het laatst nog wel een beetje rommelig. Verder was het erg modderig en glad, dus liep ik ook niet lekker meer.

Uiteindelijk hebben Ace en ik ondanks 3x disk toch lekker gelopen. Ik heb weer het nodige opgestoken waar ik mijn handeling kan verbeteren. Verder heb ik er alle vertrouwen in gekregen dat het wellicht nog wel even kan duren, maar dat Ace en ik dan toch echt wereldrondjes gaan lopen!

01-08-2010 : Benefiet-agility-wedstrijd (A) Speed-Almere Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP ... Disk     Nicole Veerman

 

Kent de palen nog niet, dus disk; op kat ipv wip (onvoldoende attentie gegeven), hele rare weigering wip, verder prima en snel; door mijn "goed zo" vloog de laatste lat eraf...
(.. deelnemers)
JP .. Disk     Nicole Veerman

 

kent de palen nog niet, dus disk; prima snel rondje, helaas verderop nog langs 1 sprong (doorgelopen)
Spel nvt 22 28.53 1 toestel Nicole Veerman   Tijd-fout-uit; na eerste sprong vloog hij langs de tweede sprong, teruggehaald, daarna prima
   

Een 6-tal benefietwedstrijden zijn/worden georganiseerd om geld in te zamelen voor onderzoek naar maagkanker ij de Belgische herder. Ook bij Speed werd er een georganiseerd, dus Ace en Dasha liepen mee.

Ace liep het spelletje prima, alleen is hij nogal hyper bij de start en schoot na de eerste sprong voorbij de tweede. Ik haalde hem terug en liep het rondje verder prima uit, lekker vlot en met mooie raakvlakjes.

Daarna volgde het VP. Ace liep een mooi rondje, maar omdat hij de palen niet kent en dit dus ook niet deed, werd het een Disk. Het werd een "dubbele disk" toen hij ook nog eens te ver doorschoot en de schutting nam in plaats van de wip. Ik had hem een sterkere attentie moeten geven, hoewel gezien het verdere verloop dit wellicht niet geholpen had. Ik riep hem terug en deed de wip over. Hij wilde er echter niet goed op en sprong er steeds vanaf. Heel vreemd, want hij is heel vast op de wip. Ik heb hem vastgehouden en hem er zo over gebracht, zodat hij het wel een keer deed. De vier sprongen in lijn die hierna kwamen deed hij boven verwachting. Na de finish, zakte hij in een heel lichte epileptische aanval. Dat uit zich bij hem in een (licht) verlies van cordinatie. Wellicht zat hem dat al dwars toen hij bij de wip was en wilde hij er daarom niet op!

De Jumping begon met 3 sprongen op rij die Ace zeer goed deed. Daarna de palen, dus ja, toen werd het een Disk. hij liet zich keurig in positie brengen en nam zowaar de insteek keurig, maar daanra niks meer. Dus ik liep door en we liepen een fantastisch snel en mooi rondje. Helaas vloog Ace in een lange rij sprongen nog langs een sprong, maar ik liet hem lekker doorsjezen. Wellicht liep ik er te dicht op.

30-05-2010 : Agility-wedstrijd (A) NVBH Deurne Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 52 / 75 Disk     Adri van den Bosch

 

Kent de palen nog niet, dus disk; langs sprong, band fout, langs sprong, schutting rommeltje (door mij)
(20 deelnemers)
JP 38 / 57 Disk     Adri van den Bosch

 

kent de palen nog niet, dus disk;
Spel nvt 18 44.92 1 toestel Adri van den Bosch   Tijd-fout-uit; Langs sprong de tunnel in, teruggehaald; kent palen niet
   

Een echte A-wedstrijd voor Ace. Eigenlijk te vroeg. Ik had gegokt dat hij de palen zou kennen, maar hij heeft een terugval, dus parkoersen met palen waren bij voorbaat al een disk. Hij begon met het spel. Twee sprongen en dan de tunnel. Helaas, verrastte hij me door na n sprong al de tunnel in te duiken. Verder ging hij best aardig, hoewel hij de neiging had langs sprongen te gaan. Wel had hij zijn raakvlakjes netjes en was hij wel stuurbaar. Dus ook pluspuntjes.

Het Vast parcours begon met een lange lijn, lastig dus. Dat ging eigenlijk best goed. De paaltjes deed hij weer niet, maar de wip wel weer. Op een gegeven moment was ik het parcours kwijt, maar Ace ging goed de kattenloop op en wachtte netjes op me, dus toen waren we weer "in de race". Hierna moest hij wat sprongen, maar ging te vroeg naar de tunnel. Ik riep hem terug en liet hem de sprongen alsnog doen. Hierdoor was ik na de tunnel te laat bij de schutting, waardoor het daar een rommeltje werd, omdat mijn wissel mislukte. De rest ging eigenlijk heel goed.

De Jumping begon goed, ik deed wat Belgische wissels, maar bij de tweede zag Ace de sprong niet goed en vloog er dus langs (handlersfout). De tunnel met aansluitend palen ging goed, in die zin dat ik goed uitkwam, maar de palen deed hij natuurlijk niet. Daarna maakte ik een fout door hem te laat op de breed te attenderen. Hierdoor kwam hij er middenin. De rest van het parcours ging vrij goed.

"Je moet dichter op je hond handlen, want hij kan nog niet op afstand werken" Ja, dat is waar, maar dichterbij lukt niet, daarvoor is hij te snel… Dus nog wat trainen, zodat hij beter van me af kan werken. De vreemde toestellen deden hem niks, hij ging er heel makkelijk over. Ook gingen de afstand-starts voor zijn doen heel netjes en was hij behoorlijk goed stuurbaar. Dus eigenlijk best positief. En ik kreeg ook een aantal positieve reacties over Ace: "Als je die eenmaal goed weet te sturen, dan wordt het een toppertje!" En daar ben ik het helemaal mee eens!

15-05-2010 : Debutanten-wedstrijd Speed-Eemland Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP ... disk     Chris Wolf

 

Kent de palen nog niet, dus erlangs
(24 deelnemers)
JP 25 9 21.12 0   0   0 Chris Wolf

 

na de tunnel even van lijn, kostte tijd, verder mooi rondje
Spel 30 1 37.48 20 toestellen Chris Wolf   Tijd-fout-uit
Voordat Ace in Deurne aan de bak gaat voor zijn eerste "echte" A-wedstrijd, mocht hij nog een debuntantenwedstrijd op vreemd terrein lopen bij Speed-Eemland. Vreemd terrein of niet, hij vond het prachtig en trok zich nergens iets van aan.

Het begon met het spel. Dit was een tijd-fout-uit, waarbij je een rondje van 8 toestellen in 30 seconde zo vaak mogelijk moest lopen. Zodra het fluitje ging, moest je finishen en die tijd werd genoteerd. Degene met de meeste hindernissen won. Ace ging als een speer rond en werkte foutloos 20 hindernissen af voordat het fluitsignaal klonk. het bleek dat hij darmee twee hindernissenmeer had dan nummer 2, dus hij verdiende daarmee zijn allereerste prijs!

Het Vast parcours was bij voorbaat al een disk, omdat Ace de palen nog niet beheerst. het gaat wel aardig goed de laatste tijd, dus ik had een heel klein beetje hoop dat hij er nog iets van zou bakken. Er stonden er immer maar 6… Maar palen had hij vandaag niet van gehoord, dus na n poging ben ik doorgesjeesd. Dat was nog even lastig om hem weer goed op de rit te krijgen, maar toen liep hij d rest van het parcours foutloos uit.

De Jumping was een racerondje: buitenom eerst twee sprongen, dan een tunnel en dan een reeks sprongen in een cirkel helemaal buitenom tot de tunnel. Die moest je dan net niet hebben, maar je moest daar een klein rondje sprongen doen en dan de tunnel en dan uit. Omdat de afstandsstart met Ace nog niet goed gaat, kon ik slechts n sprong voorsprong nemen. Dat was niet genoeg, want toen Ace de tunnel uit kwam, was ik er nog niet. Hij draaide naar me toe en ik moest hem even een rondje om me heen laten maken voordat we verder konden. Toen pakte hij het fantastisch op en scheurde over het parcours. Vlak voor de tunnel gaf ik hem een attentie en hij reageerde prima en nam het rondje sprongen. Toen de tunnel en uit en hij was foutloos rond. Door het extra rondje om me heen was de tijd niet meer zo snel, maar ik was wel erg tevreden over hoe hij gelopen had.

Hierna hebben we nog meegedaan aan een estafette. Ook daarin liep Ace een foutloos en zr snel rondje, maar helaas liep een van de teamgenoten een disk, dus werden we 7e van de 12 teams.

Al met al hebben Ace en ik genoten en vond ik dat hij eht erg goed gedaan heeft. En: de eerste trofee is binnen!

30-04-2010 : Debutanten-wedstrijd Speed-Almere Top

Onderdeel SPT / MPT Plaats Tijd W   A   F Keurmeester Punten Opmerking
VP 48 / 72 disk     Nicole Veerman

 

Schoot verkeerde gat tunnel in
(27 deelnemers)
JP 30 / 60 11 21.32 1   0   0 Nicole Veerman

 

schoot voorbij de finish-sprong
Spel 10 - 27.26 12e toestel Nicole Veerman   Fout-uit - schoot verkeerde gat tunnel in (3e snelste tijd)
   
De eerste agility-wedstrijd van Ace stond in het teken van: hij moet normaal rond kunnen komen zonder halvewege te stranden in gestuiter en geblaf. Nou, dat is gelukt! Ace deed het super!
We begonnen met het spel. Dit was een Fout-Uit. Het was een gebogen lijn naar achteren, daar een tunnel in U-bocht en dan moest de hond vanuit de tunnel direct erachter langs gehaald worden. Dat ging prima, Ace schoot vanuit de tunnel prachtig achterlangs over de sprongen en nam de schutting netjes. Daarna was het een vrij simpele lijn terug met sprong en katteloop. De moeilijkheid zat hem daar vervolgens, dat de hond tussen twee sprongen door de tunnel in moest. Daarna was het simpel twee sprongen uit. De terugtocht ging ook super, alleen vloog Ace het verkeerde gat van de tunnel in. Daarmee kwam hij op 12 toestellen en een tiende plaats. Wel had hij de derde tijd, dus supersnel.

Tenslotte kwam de Jumping. dat was een racerondje: over 3 sprongen en door de tunnel naar achteren en dan twee sprongen opzij. De moeilijkheid voor mij lag erin, dat Ace moeite heeft met lange rechte stukken. Dan gaat hij vaak afbuigen en begint te springen en te blaffen. Dat gebeurde nu niet, hij liep het super. Dat zal ook wel gekomen zijn doordat hij de tunnel als richtpunt kon gebruiken. Omat een echte afstandsstart nog niet gaat, had ik slechts een kleine voorsprong op Ace toen hij startte. Die was in no time weg en toen hij uit de tunnel kwam had hij al een forse voorsprong. Hij aarzelde een waar hij heen moest, maar ik wist hem met een armbeweging over de juiste sprongen te krijgen. Vervolgens kwam een tunnel en daarna een sprong en nog een tunnel. Om aan de goede kant van de tweede tunnel (rechts) uit te komen, moest je ergens wisselen. Ik was eerst van plan om na de sprong, voor de tweede tunnel te wisselen, omdat ik dacht niet genoeg tijd te hebben om na de eerste tunnel te wisselen. Maar men verzekerde mij dat het moest kunnen met een Franse wissel na de eerste tunnel, dus dat heb ik dan maar gedaan. En dat ging super. Het voordeel is dat je zelf onverminderd door kunt sjezen. Ace nam alle hindernissen prima en ging na de tweede tunnel keurig door het sterretje. Daarna kwam er nog een sprong en de eindsprong. Dat was simpel, maar tot mijn stomme verbazing vloog Ace langs de eindsprong. Weliswaar was de lijn vanaf het sterretje niet helemaal recht, maar ik had dit niet verwacht. Ik wist hem nog wel om me heen te leiden en over de sprong te krijgen. Daarmee werd hij nog 11e.

Al met al was ik super tevreden. Ace en ik hebben 3 mooie rondjes gelopen. Niet foutloos, maar wel behoorlijk vloeiend. Dat was diverse mensen aan de kant ook opgevallen en de kritieken waren lovend. Ja, mijn mannetje is echt goed in deze sport!

Laatst gewijzigd op:

frames