29-11-09: Winner tentoonstelling te Amsterdam

Het was weer eens showtime voor Auke. André had hem ingeschreven en ik heb hem voorgebracht. Het was de laatste keer dat Auke in de Jeugdklasse uit kon komen. Hij had nog één keer 1U nodig om Nederlands Jeugdkampioen (NJK) te worden, dus daar was de hoop een beetje op gevestigd. Maar ja, op de Winner is de concurrentie doorgaans flink en het was ook niet duideljik wat de voorkeur van de (Engelse) keurmeester was.
Auke stond heel mooi en rustig en bleef ook lange tijd zo staan. Kortom, heel makkeljik te showen. Het betasten is niet zijn ding, maar het ging best goed. Hij stond met 4 honden in de jeugdklasse. Daar won hij, waarmee hij de titel JeugdWinner '09 kreeg én tevens zijn NJK binnensleepte.
Nadat alle reuen-klasses gekeurd waren mocht hij in de eindkeuring terugkomen. Daar moest hij tegen de winnaar van de kampioensklasse. Die won het CAC. Vervolgens werd nummer 2 van de kampioensklasse teruggeroepen om het tegen Auke op te nemen. Maar de keurmester vond Auke mooier en dus kreeg Auke ook nog het RCAC. Een super resultaat!

Keurverslag Auke

Kwaliteits-exemplaar, uitmuntende belijning
Iets lang gevormd type
Hou van zijn hoofd en expressie
goede borstdiepte, middelmatig gewelfde ribben, doelmatige hoekingen en gangwerk
Goed uitgebracht.
Kwalificatie: 1U - JW '09 - RCAC Klasse: Jeugdklasse

(Keurmeester Stuart Mallard (UK))
(4 deelnemers in Jeugdklasse)


Laatst gewijzigd op:

frames