29-03-09: G&G-selectiewedstrijd KC de Kempen

Tja, de vorige keer net geen diploma, dus nog maar een keer proberen. Dit keer reed Hans, dus dat was wel comfortabel.

Netjes op tijd kwamen Hans en Thea ter plaatsen. De tentjes waren zo opgezet en toen was er nog even tijd om de honden uit te laten. Thea had behalve Kalish ook Ace weer meegenomen, zodat hij op die manier alvast went aan de wedstrijdsituatie. Voor aanvang van de wedstrijd mocht hij weer even in de auto, zodat Thea met Kalish rustig aan de blijf-oefeningen kon beginnen. In de tent gaat hij anders toch maar de boel bij elkaar blaffen.

De blijf-oefeningen begonnen zoals verwacht: een vette nul. Dit keer bleef Kalish ook niet op haar plek, maar ging aan de wandel. Hetzelfde deed ze bij de af-blijf en dat is eigenlijk nieuw. Het gaat dus eigenlijk alleen maar slechter met de blijf. Verbetering had Thea nog niet verwacht, maar verslechtering is onverklaarbaar. Of het moeten de hormonen zijn, want Kalish zit al een tijdje tegen loopsheid aan.

Bij het individuele deel begon Kalish met een redelijk stukje aangelijnd volgwerk. Ze deed het naar Thea's idee beter dan de wedstrijd ervoor, maar de score was daar niet naar. De beoordeling van het volgen is echter ook sterk keurmeester-afhankelijk. Hierna kwam het volgen met af om het vierkant. Dat doet Kalish de laatste tijd foutloos in de training. Helaas ging ze niet af, maar bleef zitten. Thea maakte er een training van en deed het nog twee keer over en nu ging het goed. Maar dat telt dan niet meer. Met drie nullen op zak is er geen redden meer aan, dus de diploma-kansen waren verkeken. Kalish deed vervolgens nog een prima hoog-apport, net als vorige wedstrijd volle bak.

Het middagprogramma begon met los volgen. Thea had tevoren goed met Kalish warmgelopen, met een balletje erbij en ze was er redelijk goed bij. Ze begon haar volgparcours redelijk, maar gaandeweg had ze toch wat moeite om erbij te blijven. Het ging minder goed als de wedstrijd ervoor, dus de 7 vond Thea wel terecht. Daarna kwam het vak. Kalish kwam keurig, maar ging niet recht voor zitten, maar recht voor Thea's rechter arm. Daarna ging ze netjes aan de voet. Het uit het lood zitten werd haar niet aangerekend. Terug plaats ging ze keurig, ze liep even iets te ver door (de lijnen waren oranje en die vielen haar op), maar ze kwam direct terug en ging op Thea's af-commando direct liggen. Helaas kwam ze overeind toen Thea terug liep en dat kostte haar een punt. Hierna kwam het apporteren. Dit keer startte Kalish te vroeg, iets wat ze nooit doet. Thea riep haar terug. Normaal kun je dat beter niet doen, want dat kost je meer punten, maar omdat deze wedstrijd toch al een dieptepunt werd, besloot Thea om er meer een training van te maken en om haar dus wel terug te roepen. Toen ze weer netjes naast zat stuurde Thea haar naar het apport. Dat deed ze keurig, pakte het netjes op en kwam terug. Tot Thea's verbazing ging ze er echter niet mee voorzitten, maar liep ermee om Thea heen. Formeel mag dat dus Thea liet haar gaan. Toen hoorde ze echter achter haar een plof, die erop duidde dat Kalish het blok had laten vallen. Dat doet ze alleen als ze wat ziet, dus Thea draaide zich om en zag dat Kalish haar aandacht op iets buiten de ring had. Ze pakte het blok, riep Kalish tot de orde en deed de hele oefening nog een keer over. De nul zat toch al in de tas, maar daarmee kon Kalish niet wegkomen. Deze keer voerde Kalish de oefening vlekkeloos uit…
Als laatste kwam het afstands-appèl. Kalish ging op het zit-commando direct omhoog, maar ze bleef in een soort hang-positie. Thea besloot het zit-commando nogmaals te geven. Dit keer ging Kalish keurig, achterwaarts, zitten. Vervolgens gaf Thea het af-copmmando. Dat bestond blijkbaar niet meer, want Thea had 3 commando's nodig voordat Kalish eindelijk ging liggen. Zr kreeg toch nog een 6 voor deze oefening.

Tja, met zoveel verliespunten gaat het niet meer om de score. Met 170 punten is dat zelfs onvoldoende voor een half diploma. Niet veel soeps dus. Maar goed, honden zijn geen machines. Volgende keer dus maar weer proberen, als ze ondertussen niet loops is…

G&G1-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 2 0 0 loopt weg
3 Minuten liggen (in zicht) 2 0 0 gaat zitten, verplaaatst, loopt weg
Volgen aan de lijn 3 7 21 figuur OK, li OK, versnelde pas OK, ro wijd, hond volgt af en toe wijd
Af tijdens volgen 3 0 0 zit
Sprong over horde 3 10 30  
Los volgen 4 7 28 goed tempo, linkerhad tegen lichaam, fig rechts los, draf iets achter
Komen op bevel (20 m) 3 10 30  
Terugzenden plaats 3 9 27 zit voor commando
Vlak apport 4 0 0 gaat voor comm. blok valt naast, oprapen, opnieuw
Appèl op afstand (15 m) 4 6 24 ec zit, 2 ec af
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   170  

(Keurmeesters Jan Mulder & Piet v.d. Meulengraaf)
(19e plaats, 20 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames