26-07-09: G&G-selectiewedstrijd KC Rotterdam

Hoewel er nog enkele wedstrijden te gaan zijn, was het voor Kalish de laatste kans om dit seizoen haar G&G1-diploma te halen. De overige wedstrijden staan namelijk andere dingen op de planning.

Hoewel Kalish, op de blijf-oefeningen na, alles beheerst, maakt ze er wel eens een potje van, waardoor ze nu al 4 keer een half diploma gehaald heeft. Thea was vastbesloten om door te blijven gaan totdat ze een heel diploma zou halen en dus verdiend het certificaat zou krijgen. Zou het dit keer dan eindelijk gaan lukken? Thea had er niet direct hoop op, hoewel Kalish best goed te pas is ondanks het geringe aantal trainingsuren van de afgelopen tijd.

De blijfoefeningen gaan de laatste tijd wel beter, maar nog niet goed genoeg voor een wedstrijd. Thea vroeg dus of ze die als training mocht meedoen. Dat mocht, mits Kalish helemaal aan de zijkant zou liggen. Geen punt. Thea bleef er vrij dichtbij staan en zo bleef Kalish netjes liggen en krijgt ze dus de ervaring dat het in wedstrijden ook moet en niet eng is. Een nuttige oefening, maar natuurlijk we een start met twee nullen.

Met nummer 18 duurde het een tijd voordat Kalish aan de beurt was. De oefeningen ware wat door elkaar gehaald, dus het begon met los volgen , hoogtesprong en afstandsappèl. Vooraf trainde Thea dat laatste nog even met een balletje. Voordat ze de ring in moest maakte ze Kalish ook nog even goed wakker met het balletje. Dat resulteerde in een lekker attent volgend hondje. Nogal springerig, maar dat slijt wel als ze wat ouder wordt. De hoogtesprong ging met apporteerblok en dat deed ze keurig. Het afstandsappel kwam ze wat naar voren, maar ze deed het vlot. Ze ging eigenlijk te snel weer liggen, maar dat had de keurmeester niet door. Al met al een keurig ochtendprogramma.

De middag begon met apporteren, daarna aangelijnd volgen, volgen met af en als laatste het hierkomen en plaatssturen. het apporteren ging prima, alleen bleef Kalish wat achter zitten. Dat is een trainingsfoutje. Normaal haalt Thea haar linkerhand weg zodat Kalish aan die kant kan zitten. Dat mag niet in de wedstrijd, dus blijft die hand daar hangen. En dus gaat kalish er dan achter zitten. Gaat aan gewerkt worden. Het aangelijnd volgen ging erg netjes. Het volgen met af begon goed, Kalish ging keurig af. Halverwege het vierkant van Thea ging ze echter half overeind. Thea dacht dat dat een nul zou opleveren, maar dat was gelukkig niet het geval. Toen kwam nog het hierkomen en de plaatsoefening, die Kalish erg netjes uitvoerde.

Tja, dat was dus een erg net middagprogramma. Zou ze nu eindelijk haar diploma hebben? En ja hoor, het was gelukt. Erg tevreden keerde Thea naar huis. Dat was nou nog eens een goede afsluiting van het seizoen!

G&G1-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 2 0 0 training
3 Minuten liggen (in zicht) 2 0 0 training
Volgen aan de lijn 3 8 24 Springerig naar hand. Op 4 poten is de bedoeling. Hele mooie stukken
Af tijdens volgen 3 7 21 + snuffelen, ligt traag, gaat hangen
Sprong over horde 3 10 30  
Los volgen 4 7 28 Hond volgt attent, maar springerig. LOK afgeleid, scheef zit
Komen op bevel (20 m) 3 9,5 28,5 zit iets terug, tempo perfect
Terugzenden plaats 3 9 27 ec zit
Vlak apport 4 9 36 scheef voet + ec
Appèl op afstand (15 m) 4 8 32 verplaatsing naar voren
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   236,5  

(Keurmeesters John van Hemert & Ton Hoffmann)
(15e plaats, 25 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames