26-04-2009: Dogshow Goes

Deze show mocht Ace voor het eerst aan de bak. Hij vond het allemaal geweldig leuk en stal buiten de ring de show bij vele mensen. Hij is dan ook de vriendelijkheid zelve en totaal niet eenkennig. Geen typische Belg. Helaas is zijn uiterljk ook niet dat van een typische Belg, want hij heeft wat schoonheidsfoutjes. Daarom had Thea er niet zo'n hoge verwachting bij. Maar de keurmeester was geen rasspecialist, dus wie weet zou er met wat mazzel nog een aardige score uit komen? Aan de andere kant geven buitenlandse keurmeesters bijna nooit een U aan een jeugdhond... Vreemd, want een jeugdhond kan ook al erg rastypisch zijn. En waarom zou je anders met je jeugdhond nog naar show gaan?
Ace liet zich uiteraard keurig betasten en hij stond voor zijn doen nog redelijk netjes stil. Het lopen door de ring vond hij geweldig leuk en daardoor wapperden zijn poten alle kanten uit. Hij kreeg een ZG, wat dus in de verwachtig zal, met, ook verwacht, een opmerking over zijn niet-paralelle hoofd.

Vol in vacht verwacht je toch dat Kalish het goed gaat doen op de show. Weliswaar een onbekende keurmeester en geen rasspecialist, maar toch. Helaas kon André niet mee, dus moest Thea haar zonder hulp aan de kant showen. En als je dan nog een ringmeester hebt die absoluut geen second handling toestaat, dan sta je er dus aardig alleen voor. Daardoor stond Kalish niet zo mooi stil en was wat met haar oortjes aan het draaien en wat heen en weer aan het drentelen. Tja, en dat leverde dus een vrij onbevredigend keurrapport op met slechts een ZG en (waarschinlijk omdat ze niet goed stond) wat rare puntjes. Voor een hondje dat nog 1,5 punt van het Nederlands Kampioenschap af zit is dat geen goede score.

Tja, en toen ging Thea dus met een enigszins ontevreden gevoel naar huis. De hondjes kregen in ieder geval een lekker runderoor. Ze hadden zich per saldo de hele dag heel netjes gdragen, dus dat hadden ze verdiend. Daar waren ze het mee eens en de oortjes verdwenen in recordtijd!

Keurverslag Kalish Keurverslag Ace
Bijna 2 jr oude teef, goed type, goed in verhouding
Bovenlijn goed, maar iets afvallend
Voobenen moeten vaster, zwak in polsen, moet achter ook vaster
10 mnd oude reu, goed van bouw, nog volop in ontwikkeling
Hoofd mocht beter parallisme vertonen
Ruglijn goed, maar afvallend kruis
Hoekingen voldoende, gangwerk vlot
Kwalificatie: 1 ZG Klasse: Jonge honden Kwalificatie: 2 ZG Klasse: Jeugd
(Keurmeester Mevr. E. den Wine (B))
(1 deelnemer)
(Keurmeester Mevr. E. den Wine (B))
(2 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames