17-10-09: 5e Randmerenbokaal, Almere

Bij de jubileum-versie van de Randmerenbokaal hadden zich maar liefst 10 deelnemers ingeschreven voor VZH. Thea had Jelle en Kalish ingeschreven. Hoewel Kalish eigenlijk als negende van start zou gaan amen met een reu, werd dit vlak tevoren gewijigd. Er was nl. een loopse teef. Die mocht helemaal op het laatst lopen, maar omdat je bij VZH in koppels loopt, moest er nog een teefje op het laatst lopen. Dat was Kalish.

Met startnummer 5 ging Jelle van start met de af-blijf. Dit ging niet vlekkeloos, Jelle zat toen Thea naar hem terugliep. Toeschouwers wisten te melden dat Jelle zelfs opgestaan was. De laatste tijd is Jelle inderdaad wat minder stabiel op de af-blijf, toch maar weer eens wat oefenen.
Vervolgens kwam het volggedeelte. Hij deed dit netjes en was bijna niet afgeleid. Bij het schot gaf hij ook slechts een minimale reactie. Thea kwam echter zowel bij het aangeljind als het los volgen vreemd dicht bij de bosjes uit. Aanvankelijk begreep ze niet hoe dat kon, tot ze zich realiseerd dat ze geen 50 maar 30 passen vooruit gedaan had. Tja, dan kom je op de terugweg wel heel dicht bij de bosjes uit... Dom, want het kost punten. Bij het volgen met zit ging het vervolgens ook even mis. Thea gaf het zit-commando, liep door en draaide zich om. Jelle doet dit altijd vlekkeloos. Tot haar verbazing stond Jelle echter en kwam hij langzaam naar haar toe. Helaas, 10 punten weg. Met zijn bijna 10 jaar begint Jelle wat doof te worden, wellicht dat hij de zit niet goed gehoord had?
Tja, alles bij elkaar was het niet zo'n goed programma als Jelle kan. Helaas maar 49 punten. Ach, volgend jaar maar weer beter scoren. Het voglen met af ging vervolgens wel goed. Thea gaf daar een wat harder commando.

Kalish mocht eerst de af-oefening doen. Daarin is ze niet stabiel. Thea besloot maar helemaal niet te kijken en dan maar te zien war het schip zou stranden. Het leek goedgegaan te zijn, maar toeschouwers gaven aan dat ze was gaan zitten en weer was gaan liggen. Jammer, maar in ieder geval plaats gehouden. Bij het volgen sprong Kalish natuurlijk weer flink, maar het was minder dan anders, ze gaat vooruit! Het schot vindt ze niet interessant, dus dat is nooit een probleem. Het volgen met zit deed ze keurig. Volgen met af ging ook goed, hoewel ze wat traag ging liggen. Het hierkomen gaat altijd fantastisch, in volle vaart en dan supermooi, vlakbij tot zit komen. Dat liet ze ook deze keer weer zien. De teef, waarmee Kalish een koppel vormde, was een heel rustig typetje. Daardoor viel extra op hoe gedreven Kalish is. Het ontlokte de keurmeester de opmerking "het leeft wel!". Ook bij een aantal toeschouwers was haar vrolijke, gedreven manier van werken in de smaak gevallen. Ze scoorde een nette 52 punten, waarmee Thea heel tevreden was.

(Keurmeester A. Stappers)
(10 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames