17-05-09: agility-wedstrijd NVBH

Thea had met Dasha ingeschreven voor de agility-wedstrijd. Dat ging onder de startlicentie van Andrť, dus in de tweede graad. Het eerste Vast Parcours was pittig en de tostellen stonden erg dicht op elkaar. Maar omdat Dasha nogal traag is, kon Thea haar door alle moeilijkheden door loodsen. Het verliep zoals Thea tevoren had bedacht, dus ze was tevreden. En toen het rondje ook nog eens foutloos bleek, waas ze natuurlijk extra tevreden. Dat Dasha erg traag is en dus bijna 10 seconden over de SPT heen ging (maar wel binnen de MPT bleef), had ze ingecalculeerd. Ondanks de strafpunten die dit opleverde, bleek Dasha zelfs nog 3e geworden te zijn. OK, het was niet flitsend, maar ze flikt het toch maar!
Bij de Jumping besloot Thea een rijtje sprongen toch anders te gaan nemen, dan ze verkend had. Dat verliep dus niet goed, waardoor ze ook niet lekker de palen in kwam. Dasha sloeg een poortje over, Thea besloot door te lopen en het werd dus een disk.
Het tweede Vast Parcours was een supermoeilijke. Er zijn uiteindelijk in de tweede graad alleen maar disken gelopen! Thea kwam een aardig eind, maar strandde op de insteek palen, die zo dicht naast de oploop van de kattenloop lag, dat er bijna geen ruimte was. Een stukje eerder ging Dasha bijna een verkeerd tunnelgat in. Thea had haar daar terug moeten roepen en dat had Dasha als nogal wat druk ervaren. Erna liep ze als een verschrikt vogeltje en toen de palen niet goed gingen, zag Thea dat ze helemaal blokkeerde. Ze nam dus even kort de tijd om Dasha te aaien en kreeg daardoor een disk. Daarna gingen de palen nog steeds niet, maar Thea liep het rondje verder zonder andere fouten af.
Al met al was Thea tevreden en best trots op de 3e prijs die ze als onervaren handler met Dasha had weten te halen.

17-05-09: Beste Belg Bokaal G&G-wedstrijd NVBH

Thea is recent de G&G3-training met Sicco herstart. Hoewel hij nog steeds problemen met zijn knieŽn heeft, besloot ze in te schrijven voor de wedstrijd om te zien hoe hij het zou doen.
De blijf-oefeningen deed hij prima en hij volgde boven verwachting. Het niet gaan zitten bij het vierkant was een voorbode voor later, waar hij toch veel last bleek te hebben van zijn knieŽn. 's Morgens viel dat nog mee, maar 's middags was het duidelijk zichtbaar bij het zitten. Ook raakte hij de sprong nogal flink en wilde er op de terugweg dus net meer over. Ondanks alles was hij wel enthousiast en uitte dit (helaas) ook luidkeels. Ach, hij scoorde niet eens zo heel slecht en had een dagje lol.

Kalish was loops en mocht dus als laatste haar programma draaien met een aantal andere loopse teven. De blijfoefeningen gingen iets beter dan voorheen, maar nog steeds zonder punten als gevolg. Op het eind van de dag en na een vermoeiend weekend had ze het duidelijk gehad, want ze bakte er weinig van. Dingen die altijd goed gaan, gingen nu fout. Bij de plaats-oefening kwam ze zomaar teruglopen in plaats van af te gaan. De tweede keer deed ze het wel netjes, maar dat levert geen punten meer op. Zo ging het ook met het apporteren.
Ach, volgende keer beter.

G&G1-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 2 0 0 staat, lopen
3 Minuten liggen (in zicht) 2 10 20 kruipt, lopen na 1:40 sec
Volgen aan de lijn 3 8,5 25,5  
Af tijdens volgen 3 0 0 blijft stilstaan, 2x ec
Sprong over horde 3 8 24 aantikken sprong
Los volgen 4 8 32 attente, vrolijke hond, springt wat op, in wendingen iets te traag, volgt soms wat achter, zit netjes naast
Komen op bevel (20 m) 3 9 27 zit wat scheef voor, vlotte oefening
Terugzenden plaats 3 0 0 vlotte oefening, komt uit vak, en moet opnieuw inzetten
Vlak apport 4 0 0 geleider loopt naar hond, tijdens training knappe apporteeroefening, alsook zit-voor
AppŤl op afstand (15 m) 4 9 36 af OK, zit ec, af, OK, vlotte oefening
Omgang baas / hond 1 10 10 HOndje werkt vrolijk en vlot, jammer van het vak
  32   154,5  

(Keurmeesters Els de Jong & Ursula de Keyser)
(13e plaats, 17 deelnemers)

G&G3-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten (uit zicht) 3 10 30  
3 Minuten liggen (uit zicht) 2 10 30  
Los volgen 3 8,5 25,5 Attente, vrolijke hond, volgt soms wat scheef, zit netjes naast
Sta, Zit en Af (tijdens het volgen) 3 7 21 sta OK, zit: blijft staan, af: ligt wat scheef
Komen met staan en liggen 4 8 32 ec voor staan, schitterend tempo, af OK, schitterend tempo
Pion-vak zenden met aansluiten 4 0 0 Pion ec, sta snuf, vak + naam, teruggeroepen, oefening
Apport met richting 3 5 15 ec bij zit, blaffen, bijten (R-blok)
Hoog apport (metaal) 3 0 0 blaffen, tikt sprong aan, erlangs terug
Sorteren 3 6,5 19,5 blaffen, bijten, scheef voor
AppŤl op afstand 4 5 20 ec af, snuf, zit OK, sta naar achteren, af naar voren, sta OK, zit ec, af ec
  32   183  

(Keurmeesters Els de Jong & Ursula de Keyser)
(4e plaats, 5 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames