16-05-09: NVBH KampioenschapsClubmatch 2009 te Deurne

Tijdens de clubmatch worden de Groenendaelers in twee ringen gekeurd en waar we bang voor waren gebeurde inderdaad: Kalish en Auke moesten tegelijk. Thea showde daarom Auke en Kalish werd door Gert Meerholz geshowd (waarvoor onze dank). André stond tussen de beide ringen in om de aandacht van de honden te trekken.
Kalish zat prachtig in vacht, maar ze is van een typetje waar keurmeesters blijkbaar of wel of niet van houden. Dit keer viel ze niet in de smaak en moest het met een ZG doen.
Van Auke hadden we toch wel wat verwacht, want die is uitgegroeid tot een grote, maar erg mooie reu. Dat vond de keurmeester blijkbaar ook, want er vielen steeds meer reuen af, maar Auke bleef in de ring. Uiteindelijk werd hij tweede. De keurmeester verklaarde dat ze de nummerss 1 en 2 zeer gelijkwaardig vond en moeite had gehad om te kiezen. Auke had de betere bouw, de andere hond een mooier hoofd. Uiteindelijk won het mooie hoofd.

Keurverslag Kalish Keurverslag Auke
22 mnd, middelgroot, middellang hoofd, schedel wat rond, weinig stop
Goede oren, mooie donkere ogen, goed pigment
Goede hoekingen, goede voorhand, goede rug
mooie vacht, diepe borst, goed gangwerk, staart wat gekruld
bijna 1 jaar, compleet schaargebit, prachtige reu met al veel harmonie voor leeftijd
mooie grote maat, middellang goed geproportioneerd hoofd, donker zeer schuin geplaatst oog, middellang goed geplaatst oor, uitmuntende stop en parallellisme, lichaam met al veel harmonie, hele mooie hals-rug-lijn, iets afvallende croupe, doelmatig gehoekt, prima bone, hele mooie ontwikkeling voor leeftijd
vlot gangwerk, ietsje los voor, mooi hoog opgebouwd, klassieke belgische herder
Kwalificatie: ZG Klasse: Tussen Kwalificatie: 2 U Klasse: Jeugd
(Keurmeester Mevr. A. Heraly (B))
(9 deelnemers)
(Keurmeester Mevr. P Stern-Hanf (NL))
(14 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames