13-04-09: G&G-selectiewedstrijd HC Oud Woensel

Op de 13e met startnummer 13… 't is maar goed dat Thea niet bijgelovig is. Weer een wedstrijd in Verweggistan, maar dichtbij zijn er nou eenmaal heel weinig wedstrijden. Hoewel Kalish al twee halve diploma's heeft, ging Thea weer met haar voor diploma. Die halve diploma's vindt ze een vreemd fenomeen en ze gaat door tot Kalish een echt, heel diploma haalt. Het maakt verder ook niet zoveel uit, want kwalificeren voor een NK zit er toch niet in.

De ochtend begon zoals gebruikelijk weer met de blijf-oefeningen. Dat werden zoals verwacht twee nullen. Kalish blijft momenteel Total niet, niet zittend en niet liggend. Wel leek het vandaag dat ze iets minder onzeker was, dus dat zou dan een winstpuntje zijn. Maar het bleven twee vette nullen.

Het individuele deel begon met aangelijnd volgen. Dat deed Kalish heel netjes. Vervolgens kwam de af om het vierkant. Na het commando keek Thea voorzichtig om en zag dat Kalish erg traag af ging. Het was ook niet helemaal duidelijk of ze wel helemaal af zou gaan. De vorige wedstrijd was ze blijven zitten, hetgeen een nul opleverde. Thea nam dus geen risico en gaf een tweede commando. Kalish ging liggen en bleef vervolgens netjes liggen. Zo, dat leverde in ieder geval punten op. Als laatste onderdeel van de ochtend kwam de hoogtepsprong, een oefening waar Kalish de laatste twee keren volle bak haalde. Helaas raakte ze op de heenweg de sprong en dat kostte twee dure punten.

's Middags begon het al wat warm te worden en Kalish leek een beetje suffig. Thea probeerde haar voor het middagprogramma op te peppen met een balletje. Dat lukte maar ten delen, dus ze had een beetje vrees dat het volgen niet zo goed zou gaan. Maar dat viel mee, Kalish bleef er redelijk bij en ondanks dat ze wat minder volgde dan 's morgens, vond de keurmeester het zelfs een 8 waard. Vervolgens kwam de plaats-oefening. Daarvoor moet de hond eerst bij de riem liggen. Thea had helaas twee commando's nodig om Kalish te laten liggen. Daarna bleef ze netjes liggen en kwam perfect voor en aan de voet. Het terug plaats ging ook goed, maar Kalish ging weer niet direct op commando af, maar had een tweede commando nodig. Hierna kwam het vlak apport. Thea gooide die een beetje scheef weg. Dat gebeurt wel eens vaker en doorgaans komt Kalish er dan recht mee voorzitten. Nu dus niet, ze zat een beetje scheef. Ook weer dure puntjes weg. Daarna kwam het afstandsappèl. Kalish ging netjes af, ging op afstand goed zitten, zei het iets naar voren. Vervolgens ging ze keurig op commando af. Helaas kwam ze echter weer overeind toen Thea terug liep. Weer dure punten weg en daarmee leken de diplomakansen wel verkeken. Tot Thea's verbazing kwam ze er toch nog erg dicht bij in de buurt. 5,5 punt tekort…Shit! Twee extra commandootjes minder of de horde niet aanraken zouden voldoende geweest zijn… Wat zonde!

Thea kon dus weer een half diploma voor Kalish in ontvangst nemen… de derde al…. Nou ja, op naar de volgende wedstrijd, ooit zal dat hele diploma er toch wel komen!

G&G1-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 2 0 0 lopen
3 Minuten liggen (in zicht) 2 0 0 na 22 sec zit
Volgen aan de lijn 3 8 24 attente hond, soms springen, einde slalom wijd, re wijd, langzame pas erg netjes, verder erg netjes
Af tijdens volgen 3 6 18 ex com, traag af, snuffen, springen
Sprong over horde 3 8 24 aantikken
Los volgen 4 8 32 fig r iets achter, traag zit in halt, rok iets achter
Komen op bevel (20 m) 3 9 27 ex com af
Terugzenden plaats 3 8,5 25,5 ex com af + traag af
Vlak apport 4 8,5 34 scheef + out of center
Appèl op afstand (15 m) 4 6 24 1/2 hondlengte verplaatst, zit voor commando
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   218,5  

(Keurmeesters Monique Barten & Dirk Belder)
(11e plaats, 18 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames