12-06-09: Tentoonstelling Oss

En tentoonstelling op een vrijdag, dan verwacht je niet al teveel deelnemers. En inderdaad, er waren maar 5 Groenendaelers, 3 reuen en 2 teven. Doelstelling van de dag was: met Auke proberen 1U te halen (t.b.v. een NJK) en met Kalish proberen om een CAC of RCAC te bemachtingen op weg naar een Nederlands Kampioenschap. Auke was enige in zijn klasse, dus hij hoefde alleen maar een U te halen. Kalish zou met een U tenminste het RCAC binnenslepen. Omdat het andere ingeschreven teefje toch echt wat mooier is dan Kalish, had Thea niet de illusie dat ze meer dan dat zou gaan halen.

Beide honden werden door Angela Pos geshowd (waarvoor dank), wat erin resulteerde dat ze keurig stonden en prima tot hun recht kwamen. De rechtstreekse benadering van de keurmeester vond Auke maar niks en hij deinsde er behoorlijk voor terug. Hij kreeg uiteindelijk wel zijn Utje. In de eindkeuring werd hij derde, maar de beoogde 1U was binnen, dus dat maakte Thea niet zoveel uit.

Kalish deed het ook prima en stond als een standbeeld. Het betasten vond ze niet leuk, maar ze onderging het gelaten. De keurmeester beloonde haar met 1U. Zoals verwacht moest ze het in de eindkeuring afleggen tegen het andere teefje, maar omdat er in totaal maar twee teefjes waren kreeg ze het RCAC. Ze heeft nu 2 punt en moet dus nog slechts 1 punt halen om Nederlands Kampioen te worden.

Keurverslag Kalish Keurverslag Auke
23 maanden jonge teef, geslachts type, goede balans, vrouwelijk hoofd, iets aflopend in schedel, licht gestrekt, redelijk parallel, goede expressie, goed gebeiteld
correct gebit, mooie hals en ruglijn, lichaam zou iets meer gewelfd kunnen zijn
goede hoekingen, voeten goed + bone + bespiering, correct gedragen staart, mooie zwarte vacht
prima ringgedrag, gaat voor iets los, achter kon iets krachtiger
1 jaar jonge reu, die nog volop in ontwikkeling is, krachtig, toch elegant, vierkant van bouw
mannelijk hoofd, gestrekt, parallel, goede expressie, goed gebeiteld, iets ramsneus
goed gebit, goede hals en ruglijn, lichaam mag nog iets dieper + langer
goede hoekingen en bespiering, correcte zwarte vacht, goed gedragen staart
moet nog aan de ring wennen, hetgeen je ook in het gangwerk ziet
voor het type uitmuntend
Kwalificatie: 1U RCAC RCACIB Klasse: Tussen Kwalificatie: 1U Klasse: Jeugd
(Keurmeester Dhr. J. Wauben)
(2 teven totaal)
(Keurmeester Dhr. J. Wauben)
(3 reuen totaal)


Laatst gewijzigd op:

frames