01-06-09: G&G-selectiewedstrijd KC Scheldezoom

Op een snikhete dag gingen Thea en Kalish maar weer eens een wedstrijdje lopen. Eens kijken of ze deze keer een heel G&G1-diploma zou weten te bemachtigen. Thea had zich voorgenomen om de blijf-oefeningen als training af te werken. Het heeft geen zin om te proberen punten te halen als ze toch steeds wegloopt. Dat is geen onwil, voor VZH blijft ze wel liggen. Maar dan zijn er geen andere honden in de buurt. Nu bleef Thea op een paar meter staan en zo bleef Kalish wel liggen. Dat was in ieder geval een positieve ervaring voor haar en hopelijk een stapje dichter bij een goede blijf-oefening.

Het duurde vervolgens nogal een tijdje voordat Kalish aan de beurt was, want ze had nummer 16. De volgorde van de oefeningen was iets omgegooid en er werd begonnen met los volgen. Dat is op een warme dag een voordel, want dan presteren de honden 's middags doorgaans veel minder. Kalish deed het heel goed. Het volgen om het vierkant met af ging daarna niet zo goed, Thea had twee commando's nodig en het ging erg traag, maar toch nog net zodanig dat het punten opleverde. De hoogtesprong (met apport) ging super en leverde dan ook een tien op.

Hierna ging Thea lekker met Kalish en Ace het bos in. In de schaduw was het daar best lekker. Daarna begon weer het lange wachten voor het middagprogramma. Kalish was ondertussen aardig dufjes. Thea probeerde haar vooraf wat op te warmen met een balletje, maar ze reageerde er niet zo fel op als anders. Het viel Thea dus mee dat ze toch nog best leuk volgwerk liet zien. Waar de keurmeester de correctie heeft gezien is niet duideljk, want Thea heeft Kalish niet gecorrigeerd, wellicht is de riem een keer strak gekomen in een rechterbocht. Het apporteren ging ook prima. Daarna kwam het afstands-appèl. Thea had al twee commando's nodig om Kalish te laten liggen. Toen Thea zich vervolgens op afstand omdraaide stond Kalish doodleuk te snuffelen. Met een af ging ze wel weer liggen, maar ze kwam vervolgens nooit meer overeind. Thea maakte er een training van, maar het was natuurlijk de derde nul, dus de kansen voor een heel diploma waren daarmee verspeeld. Er restte nog de plaats-oefening. Ook daarbij ging Kalish niet direct liggen, maar ze kwam wel mooi. Terug plats ging ook goed, zei het dat er een extra af commando voor nodig was om haar te laten liggen.

Totaal leverde dat alweer een half diploma op, de vierde. Tja, beter wat dan niks. Zeker gezien de hitte had Kalish het niet slecht gedaan. Op maar weer naar de volgende wedstrijd.

G&G1-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 2 0 0 training
3 Minuten liggen (in zicht) 2 0 0 training
Volgen aan de lijn 3 8 24 GT HV g let op, fig 8 start met opspringen, r cor.
Af tijdens volgen 3 6 18 springt op, ec, net voor bol, zit scheef
Sprong over horde 3 10 30 vlot
Los volgen 4 8,5 34 HV in GT attent, zit scheef. vrolijk, waait wat uit bij RO, springt wat op.
Komen op bevel (20 m) 3 10 30 goede snelheid
Terugzenden plaats 3 9 27 ec af, goede snelheid
Vlak apport 4 10 40 goede snelheid
Appèl op afstand (15 m) 4 0 0 ec af, zit niet
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   213  

(Keurmeesters Els de Jonge & Piet v.d. Meulengraaf)
(13e plaats, 21 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames