30-11-08: Winner

De Winner is dé hondententoonstelling in Nederland, waar doorgaans meer dan het gemiddelde aantal honden meedoen. Kalish stond weer in een grote klasse en er stonden hele mooie honden bij. Thea had dan ook niet de illusie om met Kalish op de eeste plek te komen. Maar afhankelijk van de smaak van de keurmeester kon ze toch best hoog komen. Bovendien had deze keurmeester haar op de clubmatch ook beoordeeld en toen vrij hoog laten eindigen.
Kalish stond tijdenlang heel erg keurig, maar toen ze aan de beurt was, was ze het wel een beetje zat. Ze liet zich keurig betasten, maar dat ging vrij grondig. Toen de keurmeester daarna nog voor een tweede keer haar wilde betasten, deinsde ze wel wat terug, "moet dat nou alweer" was wat ze een beetje had. Maar na haar eerste aarzeling liet ze ook dit netjes toe.
Tot Thea's verbazing ging Kalish er vrij vlot met een ZG af. Daar was men aan de kant zeer verbaasd over. De verdere keuze van wie er won was nogal voorspelbaar... Voor Thea's gevoel kwamen de twee mooiste hondjes op plaats 3 en 4 terecht. Tja, zo gaat het met shows, het blijft enige willekeur.

Keurverslag Kalish

16 maanden, iets kleiner van formaat,
middellang hoofd, iets zwaarder in schedel, goede snuitbelijning, iets gebogen schedelbelijning,
goed oog en oor, goede nek, goede rugbelijning, mocht iets korter zijn.
Voldoende ontwikkelde borst, voldoende gehoekt voor en achter, beweegt vlot.
Vacht van goede structuur, haar op snuit omgekeerd ingeplant.
Kwalificatie: Zeer goed Klasse: Jeugdklasse

(Keurmeester Dhr. D. Spruyt (B))
(8 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames