26-10-08: G&G-selectiewedstrijd Apeldoornse KC

Vandaag was het de laatste G&GB-wedstrijd voor Kalish, want de volgende wedstrijd gaat ze proberen haar G&G1-diploma te halen. Er was erg slecht weer voorspeld, maar 's morgens viel dat erg mee. Het was wat betrokken, maar wel droog. Netjes op tijd arriveerden Thea en Hans (die meereed) in Apeldoorn. De tentjes weden opgezet, de honden uitgelaten en toen was het tijd voor een bakkie koffie. Ace was ook mee en vond het allemaal wel weer erg interessant. Toen de wedstrijd begon moest hij even in de auto om te voorkomen dat hij de boel bij elkaar zou keffen. Hij ging braaf liggen slapen.

De wedstrijd begon met het volgen om de groep, wat deze keer weer slalommen door de groep was. Kalish is een schatje en er komt geen onvertogen geluid uit naar andere honden. Ze heeft hooguit even de neiging om wat te snuffelen. Mar ook dat deed ze nauwelijks en ze deed het heel keurig.
Hierna kwam de af-blijf en ze lag erg stabiel. Slechts een enkel keertje snuffelde ze wat. Dat wordt in de G&GB echter nog niet aangerekend. Ze ging keurig op commando zitten en dat was dus volle bak.
Nadat de blijf-oefeningen voor de G&G3 geweest waren was Kalish als eerste G&GB-er aan de beurt voor de individuele onderdelen. Het begon met aangelijnd volgen. Dat ging niet echt mooi. Kalish was wat afgeleid en Thea moest regelmatig even tegen haar praten om haar erbij te houden. Vervolgens kwam het staan en betasten. Kalish ging keurig op het eerste commando staan. Bij het betasten was ze iets terughoudend, maar liet alles netjes toe. Tandjes kijken ging uiteraard keurig.
Als laatste onderdeel voor de ochtend was het volgen met zit. Doordat Thea de laatste tijd voor G&G1 traint, raakt Kalish wat in de war en maakt er vaak een volgen met af van. Thea had voor aanvang van de wedstrijd een flink aantal keren geoefend en het ging vaak goed. Maar ze zag de aarzeling bij Kalish en hield er dus rekening mee dat ze zou gaan liggen. Dat deed ze niet, maar ze bleef staan. Dat kwam duidelijk voort uit onzekerheid over de oefening. Helaas een nul, maar niet onverwachts.

Voor aanvang van het middagprogramma was het begonnen met miezeren. dat deerde Kalish niet en ze liet een prachtig stukje volgwerk zien. Wat was ze attent en wat liep ze mooi mee! Thea was super tevreden. Alleen op het laatst was Kalish even afgeleid, doordat er aan de kant wat honden gingen keffen. Het volgen eindigde in het vak. Daar ging Kalish netjes af, bleef keurig liggen tot ze geroepen werd en rende toen als een speer naar Thea. Ze ging keurig voor zitten en ging vlot aan de voet. Dat leverde haar volle bak op voor het komen op bevel. Vervolgens mocht ze terug naar de plaats, wat ze vlot deed. Ze ging echter net niet helemaal liggen en bleef met d ellebogen boven de grond zweven. Thea besloot geen extra commando te geven. Dat was een goede keuze, want even later plofte Kalish neer. Toen Thea naar haar terugliep ging ze helaas weer zitten, wat twee puntjes kostte. Thea gaf een af-commando en maakte verder de oefening netjes af. Als laatste onderdeel was het apporteren. Dat deed Kalish erg netjes en ze kauwde zelfs niet op het blok. Ze ging ook keurig aan de voet. Blij en tevreden ging Thea van het veld. Ondanks de nul 's morgens toch een goede wedstrijd.

Dat het inderdaad een goede wedstrijd was bleek tijdens de prijsuitreiking. Kalish scoorde ondanks haar nul toch een mooie derde plaats. Ook Hans had een derde plaats en zo gingen er net als bij de vorige wedstrijd twee bekers mee naar huis.

G&GB-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
Omgang hond-hond 2 10 20  
2 Minuten liggen (in zicht) 3 10 30
Volgen aan de lijn 5 8 40 Li/Re wijd (afgeleid) scheef zit
Staan en betasten 2 9,5 19 scheef zit
Gebit tonen 2 10 20  
Zit tijdens volgen 3 X X geen zit
Los volgen 5 9 45 Hond volgt attent, soms iets scheef, verder netjes
Komen op bevel 4 10 40
Terugzenden plaats 3 7,5 22,5 traag af (-1/2), gaat zitten (-2)
Vlak apport 2 9,5 19 scheef zit
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   265,5  

(Keurmeesters Dirk Belder & Ton Hoffmann)
(3e plaats, 6 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames