12-10-08: G&G-selectiewedstrijd HSV De Nevelhorst te Didam

Zo net na de Randmerenbokaal alweer heel vroeg op, dat valt niet altijd mee! Mar goed, je hebt ingeschreven, dus je gaat. Helaas bleek de auto van Thea koelvloeistof te lekken, dus ze durfde het niet aan om daarmee een lange rit te maken. Gelukkig kon ze met Hans meerijden.

Ruim op tijd kwamen ze ter plekke aan. De tentjes werden opgezet en de honden even uitgelaten. Ace was ook mee en die had er al meteen veel plezier in om met Kalish door het aangrenzende bosje te rauzen. Daarna moest hij echter even de auto in, want Thea was bang dat hij de hele boel bij elkaar zou gaan keffen als hij haar met Kalish in de ring zou zien staan. En dat kun je niet hebben, zeker niet bij een af-blijf. Ace vond het niet zo erg en ging lekker slapen in een van de kenneltjes.

De eerste oefening was het volgen om de groep. Dit keer was het slalommen door de groep. Dat is moeilijker, maar Kalish bleef erg netjes zitten en volgende heel keurig tussen de honden door. Daarna kwam de af-blijf. Dat ging ook prima. Hoewel ze na afloop scheef tot zit kwam, werd dat niet aangerekend en kreeg ze de volle score. Daarna mocht de groep de ring weer verlaten.
Kalish was nummer 4. Het begon met het staan-en-betasten. Dat kon ze voorheen erg goed, maar Thea heeft dat een beetje te weinig geoefend. Dat realiseerde ze vooraf wel en ze oefende het nog even buiten de ring. Daar ging het al niet briljant, maar in de ring had Kalish zoiets van "ken ik dat?". Thea zette haar dus maar even in stand. Vervolgens kwam de ringmeester de hond betasten. Ze benaderde de hond echter zo behoedzaam en voorzichtig, dat Kalish zeker wist dat er iets aan de hand was en dus lekker ging mutsen. Uiteindelijk liet ze zich (uiteraard) wel probleemloos betasten. Het gebeurt wel vaker dat ringmeester denken "oh, een Belg, die zijn terughoudend dus even voorzichtig doen". Dat werkt vaak averechts en de honden gaan dan juist mutsen. Bij ringmeesters die gewoon hun ding doen gat het vaak veel beter. Maar goed, het zei zo. Tandjes kijken ging vervolgens heel makkelijk en daar kreeg Kalish weer de volle score voor.

Het volgparcours was niet moeilijk, maar de ringmeester liep hinderlijk dicht achter de hond aan. Kalish keek diverse keren achterom met een blik van "wat moet je toch achter mijn kont". Verder volgde ze netjes. Wel ging ze steeds scheef zitten, maar dat doet ze in de training ook, dat krijgt Thea er maar steeds niet uit (komt wel een keer goed, maar dat heeft nog even tijd nodig).
Het volgen met zit deed Kalish keurig. Ze ging iets minder vlot zitten dan in de training en verloor daarmee een puntje, maar Thea hoefde totaal niet in te werken en kon gewoon in een tempo doorlopen. Dat ging duidelijk beter dan in vorige wedstrijden. Tevreden ging Thea dus met Kalish de ring uit om Ace uit zijn kenneltje te bevrijden. Die lag vredig op zijn rug in het kenneltje te ronken, dus echt gemist had hij zijn roedel nog niet.

's Middgas mocht Kalish aantreden voor het tweede deel van het programma. Dat begon met het los volgen. De ringmeester bleef dit keer gelukkig iets meer op afstand. Kalish liep een net parcoursje., hoewel ze voor Thea's gevoel iets minder spirit had dan anders. Het hierkomen vanaf de plaats en het plaatssturen gingen prima, met alleen steeds wat scheef zitten. Toen Kalish op de plaats was, gaf Thea het Af-commando iets te zacht en moest het dus prompt nog een keer geven alvorens Kalish ging liggen. Foutje. Het vlak-apport ging vervolgens heel netjes, zij het weer met een scheve zit. Thea pakte doelbewust het blok aan voordat de keurmeester dit zei, omdat Kalish het anders laat vallen of gaat zitten kauwen. In de G&G-B wordt hier nog niks van gezegd.

Vervolgens ging Thea snel naar de auto, want ze had Ace daar weer even in opgesloten. Dit keer liet hij echter luidkeels weten dat hij het daar NIET mee eens was!

Na het ochtendgedeelte had Kalish een score ergens in de middenmoot. Na het middagdeel bleek ze, zonder het los volgen, op de eerste plek te staan! Dat werd dus prijs. Uiteindelijk bleek dat ze goed genoeg gevolgd had om de eerste plek ook daadwerkelijk te behalen. Dat was dus weer een beker voor ons toppertje. Pas haar derde wedstrijd en tot nu toe alle wedstrijden prijs en steeds een hogere score dan de wedstrijd ervoor. Dat gaat goed!

G&GB-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
Omgang hond-hond 2 10 20  
2 Minuten liggen (in zicht) 3 10 30
Volgen aan de lijn 5 7,5 37,5 EC zit, hond volgt attent, maar loopt wat scheef
Staan en betasten 2 5 10 EC, + HH + EC, terughoudend
Gebit tonen 2 10 20  
Zit tijdens volgen 3 9 27 mag iets sneller zit
Los volgen 5 8 40 Attente hond, loopt wel wat scheef, scheef zit, soms wat wijd, bij halt staan
Komen op bevel 4 9,5 38 out of center voor
Terugzenden plaats 3 8,5 25,5 EC af, scheef naast
Vlak apport 2 9,5 19 scheef voor
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   277  

(Keurmeesters Dirk Belder & Monique Barten)
(1e plaats, 7 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames