10-08-08: G&G-selectiewedstrijd KC de Kempen

In de allereerste G&G-selectiewedstrijd van Kalish ging ze voor diploma lopen. Na de mooie prestatie van afgelopen weekend had Thea er wel vertrouwen in dat dit goed zou komen. Maar het moet toch nog wel even gebeuren.

Na het volgen om de groep (waar Kalish wel even overeind kwam, maar wat geen puntenaftrek opleverde) begon het meteen met een nogal spannende blijf-oefening. Blijven is niet Kalish' haar sterke kant, omdat ze nog weinig geduld heeft. Ze lag netjes, maar de hond naast haar stond op, begon wat rond te sukkelen en ging schuin achter Kalish (op 2 meter afstand) konijnenkeutels staan eten. Kalish keek wel, maar bleef liggen. De keurmeester liep langzaam op de etende hond af en probeerde die onder controle te krijgen. Dat lukte niet echt en de hond liep vervolgens weg naar zijn baas. Al die tijd bleef Kalish keurig strak liggen. Ze had wel twee zit-commando's nodig om weer naast Thea te gaan zitten, maar dat hoorde de keurmeester niet, dus had ze de volle score.
Het individuele deel begon met het staan en betasten. Staan? Wat is dat? Tja, die kleine smurf was even kwijt hoe dat ook alweer ging, dus moest Thea haar met een handhulp laten staan. Daarna liet ze zich keurig betasten en ging netjes recht naast Thea zitten. Ook het tandjes kijken was geen probleem. Het volgen was n groot stuiterfestijn. Het volgen van Kalish bestond bijna voor de helft uit springen. Wel had ze volle aandacht. Bij het zit tijdens volgen kreeg ze ook voor het springen aftrek. Ook hd Thea iets ingewerkt, maar omdat ze vorige week mee bleef lopen, had Thea daar bewust voor gekozen.
De ochtend werd afgesloten met 153 punten, 20 meer dan vorige week. Dat beloofde dus een mooie score te worden.

Het middagprograma begon met het los volgen, waar Kalish weer een ongelooflijk spring- en stuiter-festijn van maakte. Maar wel met volle aandacht! Maar er moet wel even op getraind worden, want ze gaat steeds meer springen en ook wat happen: beetje dimmen Kalish!
Bij het hierkomen vanaf de plaats reageerde Kalish eerst niet op het commando "hier". Thea herhaalde het commando met Kalish' haar naam ervoor. Daar reageerde ze op en ze schoot zo'n 3 meter vooruit. Dar bleef ze staan met een blik van "zo ver genoeg? Mag ik nu terug-plaats?". Er was dus nog een commando nodig om Kalish voor te laten komen. DAt deed ze vervolgens vlot en netjes. Ook het naastzitten ging vlot en recht. Zodra e zat beloonde Thea haar met een aai over haar borst. Dat was wat vr dat ze van de ringmeester het einde-oefening-signaal kreeg, maar dat deed ze bewust om te voorkomen dat Kalish direct weer terug-plaats zou gaan. Ze kreeg hier geen puntenaftrek voor. Het plaats-commando volgde Kalish direct op en ze vloog als een speer naar de plaats en ging er keurig liggen. Het vlak-apport ging snel en netjes. Ze kauwde iets op het blok, maar dat zag de keurmeester niet. Ze zat deze keer netjes dichtbij voor, hield het blok lang genoeg vast, bleef zitten tot ze het commando "naast" kreeg en deed dat vervolgens netjes recht.
Daarmee was het programma klaar en was ook wel duidelijk dat dit voldoende punten zou opleveren voor een diploma. Het bleek ruim voldoende en het was tevens goed voor een van de dagprijzen. Kalish scoorde een mooie derde plaats en won daarmee een beker. En dat in haar eerste selectiewedstrijd! Dat belooft nog veel goeds!

Uitermate tevreden reed Thea weer naar huis en omdat Hans ook een fraaie derde plaats in de G&G3 behaald had, gingen twee tevreden mensen enigszins vermoeid, maar wel met twee bekers naar huis.


G&GB-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
Omgang hond-hond 2 10 20  
Staan en betasten 2 7 14 sta+hulp
Gebit tonen 2 10 20  
2 Minuten liggen (in zicht) 3 10 30  
Volgen aan de lijn 5 7 35 Springert, volgt onrustig
Zit tijdens volgen 3 8 24 inwerken bij commando, springt tijdens volgen
Los volgen 5 7 35 Goed tempo, hond is attent, teveel opspringen
Komen op bevel 4 8 32 2 ec, komt snel
Terugzenden plaats 3 10 30 snel
Vlak apport 2 10 20
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   270  

(Keurmeesters Jan Mulder & Piet v.d. Meulengraaf)
(3e plaats, 8 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames