09-11-08: G&G-selectiewedstrijd HSV Dronten

Het was een spannende wedstrijd vandaag. Kalish ging voor het eerst op voor haar G&G1-diploma. Ze is er zo'n beetje klaar voor, hoewel de zit-bliijf en het afstands-appèl nog erg wankel zijn. Maar goed, het was voor Thea de laatste selectiewedstrijd van het jaar, die ze kon lopen, dus ze hoopte er het beste van.

Het begon met de zit-blijf. Zoals verwacht ging Kalish twijfelen en ging halverwege liggen. Nu was het spannend: was het net vóór of net na 30 seconde. Als ze langer dan 30 seconde was blijven zitten, zou ze nog de helft van de punten krijgen. Gelukkig bleek dit het geval. Vervolgens kwam de af-blijf. Dat moest geen probleem zijn, want daarin is ze altijd wel stabiel. Tot Thea's verbazing ging Kalish al vrij vlot zitten. Ze ging ook weer liggen, maar het kwaad was al geschied, de nul stond op papier. Oeps, die was niet ingecalculeerd…

Vervolgens ging het individuele deel van start. Het volgen ging niet heel erg goed, maar het was toch nog een zeventje waard. Bij het volgen met af om het vierkant stonden de keurmeester en de ringmeester in het vak. Waarschijnlijk daardoor voelde Kalish zich niet zo veilig. Ze had twee commando's nodig om te gaan liggen en ze kwam helaas tot zit toen Thea halverwege het vierkant was. Oei, weer een nul… De sprong over de horde ging vervolgens wel goed, hoewel Kalish wat puntenaftrek kreeg voor knagen op het apporteerblok, scheef voorzitten en traag heen springen. Dat traag heen had meer te maken met een klein snuffeltje dat Kalish deed alvorens het blok op te pakken. Thea doet deze oefening met blok, omdat Kalish dan zekerder springt. Knagen doet ze altijd, dat moet nog afgeleerd worden. Die aftrekpunten waren dus voorzien.

Tja, met een ochtendprogramma met slechts 63,5 punt heb je weinig kans meer om er nog wat van te bakken. Thea begon het middagprogramma dus met de wetenschap dat een diploma er vandaag niet in zou zitten. Kalish begon met een matig stukje volgen. Ze was er niet echt bij, bleef wat achter hangen en Thea moest moeite doen om haar erbij te houden. De keurmeester vond het toch nog een 7,5 waard en dat kwam door het laatste stuk, waarbij ze er meer bij was. Bij het hierkomen vanaf de plaats moest Thea even zoeken naar een goede plek. 's Morgens met het volgen had ze gemerkt dat Kalish niet over de platgetrapte molshopen heen wilde. Ze koos dus een plek die niet recht tegenover het vak was, maar waarbij Kalish op een schoon stukje gras kon gaan zitten. Kalish kwam met enigszins een boog aalopen (ook door de molshopen) en het leek er even op dat ze schuin voor zou zitten. Maar nee, ze ging kaarsrecht voor zitten. Voet deed ze ook keurig en ze ging ook lekker vlot terug naar de plaats. Ook de af ging goed. Helaas had Thea twee commando's nodig om haar te laten zitten en zat ze scheef, dat kostte wat puntjes. Het vlak apport ging vlot, hoewel de keurmeester vond dat ze traag terug kwam. Tja, ze gaat in galop heen en komt in draf terug… Bij het afstandsappèl was de afstand gelukkig niet zo groot. Kalish ging wat traag af, maar voerde de oefening verder keurig uit. De minimale verschuiving voorwaarts is haar niet aangerekend.

Al met al liep Kalish dus een heel keurig middagprogramma. Ze wist daarmee zelfs heel dicht bij een diploma te komen! Ze mistte het op slechts 4,5 punt. Ze had daarmee wel een zogenaamd half diploma verdiend. Als je deze score tweemaal haalt, kun je toch het diploma aanvragen. Dat gaat Thea echter niet doen, want tweemaal net niet blijft in haar ogen nog steeds onvoldoende. Bovendien heeft ze er alle vertrouwen in dat Kalish over niet al te lange tijd gewoon keurig de volledige score gaat halen en dus geen twee halfjes nodig heeft.

G&G1-puntenlijst Kalish

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 2 5 10 50 sec af
3 Minuten liggen (in zicht) 2 0 0 Tijgert --> verplaatst, zit na 53 sec.
Volgen aan de lijn 3 7 21 Hond volgt in goed tempo, arm stil, happen, springt op, rechts los, looppas wijd, fig 8 OK, traag zit
Af tijdens volgen 3 0 0 ec net voor bol af, gaat zitten bij terug, snuf bij volgen
Sprong over horde 3 7,5 22,5 mag vlotter, scheef voor, kauwen
Los volgen 4 7,5 30 ROK wat achter, slalom even wat los, veel kijken naar hond = inwerken, 1 ec
Komen op bevel (20 m) 3 10 30 vlot
Terugzenden plaats 3 8 24 vlot, 2x zit + scheef
Vlak apport 4 9 36 traag terug, ver+wat scheef voor
Appèl op afstand (15 m) 4 9 36 traag af
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   219,5  

(Keurmeesters Els de Jong & John van Hemert)
(10e plaats, 14 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames