08-02-08: Tentoonstelling Eindhoven

Omdat Dasha dit jaar hopenlijk een nestje gaat krijgen en omdat Thea dan het idee had dat het wel goed is om haar dan een paar keer op een tentoonstelling te laten zien, toog ze in alle vroegte naar Eindhoven. Kalish mocht ook mee. Niet voor het showen, maar zo'n kleintje kun je niet de hele dag alleen thuis laten. Bovendien is het wel goed voor haar om die drukte mee te maken.
Kalish kreeg wel meteen de vuurdoop wat betreft trappenlopen. dat had ze nog nooit gedaan en nu moest ze vanuit de parkeergarage wat trappen op. Omdat Thea haar handen vol had en het best al druk was, sleurde ze Kalish een beetje lomp de trappen op. Eerst ging Kalish natuurlijk met vier poten in de remmen, maar toen ze zag dat Dasha wel gewoon de trap op liep, ging ze er dan maar achteraan en ging het eigenlijk heel goed, zowel trap op als trap af.

Thea kon niet direct iemand vinden die Dasha zou showen. Maar ze had er toch al wat haar twijfels over, omdat dat de laatste tijd ook niet briljant ging, Dasha stond dan ook behoorlijk met haar oren te flapperen. Thea besloot dus om Dasha dan maar zelf voor te brengen. Met wat hulp van een bekende, die met kaas aan de zijkant zou staan moest dat toch kunnen lukken. Helaas was de ringmeester erg streng en liet totaal geen second handling toe. Dasha had daardoor helemaal geen oog voor de zijkant. Na een strenge blik van de ringmeester en een keurende blik van de keurmeester, besloot Dasha dat ze allebei eng waren en deinsde ze behoorlijk terug. Daarop kreeg Thea de aanmerking dat het hondje toch wel erg angstig was. Ondanks dat Thea aangaf dat Dasha prima te betasten is, waagde de keurmeester zich er niet aan (bij een aantal andere, minder angstige honden trouwens ook niet). Bij het individuele deel is Thea maar vr Dasha gaan staan, heeft haar op commando laten staan en heeft de aandacht getrokken met wat kaas. Dat ging redelijk, hoewel Dasha vandaag de oren in de Sicco-stand (half opzij) had staan. Jammer, want doorgaans heeft ze ze heel mooi overeind staan.
Tja, dat werd dus niks en Thea mocht met Dasha als eerste de ring weer verlaten met een ZG. Dat zat er natuurlijk door het mutsgedrag van Dasha al sterk in. Tevreden ging ze aan de kant staan flemen met diverse mensen (hoezo angstig...). En de rest van de kaasblokjes wilde ze ook met alle plezier wel opeten. De boodschap was wel duidelijk: "ik vind showen heel vervelend en ik wil het niet meer doen". OK, dan doen we dat maar niet meer met haar, het zet toch geen zoden aan de dijk. Dan was dit meteen de laatste show met Dasha. Ze heeft de benodigde kwalificaties, dus er is verder ook geen noodzaak meer om haar uiit te brengen.

Toen het 3 uur was toog Thea snel naar huis. Kalish had het geweigerd om op de uitlaatplaats iets te doen. Met een vies gezicht was ze direct rechtsomkeert weer naar binnen gegaan en had Thea aangekeken met een blik van : "Ik weet niet wat jij daar nog doet, maar ik wil zo snel mogelijk van die smerige plek vandaan." Dus hield die dreumes haar behoefte op van 05.30 tot 16.45 uur, toen Thea onderweg even stopte om de meisjes hun behoefte te laten doen. Wat dat betreft zijn allebei hetzelde: uitlaatplekken op shows zijn te vies om je behoefte te doen...

Keurverslag Dasha

3,5 jaar, teef met weinig zelfvertrouwen.
Goed hoofd met voldoende stop, donker oog, schaargebit, oren wijd gedragen.
Goede beharing, kleine witte borstvlek.
Staat wijd in front en achter met voeten naar buiten gedraaid.
Gangwerk achter goed, gangwerk voor wijd en los uit ellebogen.
Kwalificatie: Zeer goed Klasse: Open

(Keurmeester Dhr. E. Wieldraaier)
(5 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames