31-03-07: Agility-wedstrijd KC Scheldezoom

De eerste competitie-wedstrijd in de B2 was meteen een heel eind weg: Bergen op Zoom. Dus toog André zeer vroeg op pad. De parcoursen leken op het oog niet heel erg moeilijk, maar het gevaar zat hem voornamelijk in de afleidende toestellen. Het is de kunst om een snelle hond van deze toestellen af te houden, maar wat dat betreft is Sicco steeds beter te sturen. Op het Vast parcours ging alles goed op de kattenloop na. Daar leek Sicco de oploop te missen, maar de keurmeester Piet Plasmans zag dit niet zo. De afloop ging echter wel mis. Sicco bleef iets achter André hangen vóór de afloop. André gunde zich echter niet de tijd om hem goed aan te laten sluiten, omdat hij direct na de kattenloop een wissel wilde inzetten. Helaas sprong Sicco hierdoor over het raakvlak en had dus 1 fout. Al met al was het toch geen verkeerd rondje, maar leverde deze fout wel een 40e plaats op met het allereerste competitiepunt. Je kunt maar van die hatelijke nul af zijn....

De Jumping ging prima en André en Sicco kwamen foutloos rond. Ook in de Jumping zat de moeilijkheid weer in de afleidende toestellen. Toch waren er vele foutloze combinaties, maar in een deelnemersveld van 92 honden is een 19e plaats helemaal niet verkeerd. Het leverde ook nog eens 19 punten op voor de competitie.

Het spel was een vrij fantasieloos jumping-parcours. Het was een racerondje met wat wisselwerk. Helaas ging er een latje af, zodat Sicco daar 5 strafseconden aan de broek kreeg. Toch werd hij daar nog 21e, wat weer een mooie prestatie is.

Al vrij vroeg kon André de reis naar huis weer ondernemen. Geen prijzen, maar wel punten en dat is voor een eerste competitie-wedstrijd in de B2 toch een prima resultaat! Uiteindelijk gaat het toch om de punten die je aan het eind van het seizoen bij elkaar hebt gesprokkeld.

Resultaten Sicco

Onderdeel

SPT/MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 46/69 40 42:30 0 0 1 1 Raakvlak afloop kattenloop gemist
Jumping 35/55 19 33:31 0 0 0 19  
Spel   21 31:21 0 0 1   latje

(Keurmeester Piet Plasmans)
(92 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames