30-06-07: Agility-wedstrijd KC West Friesland

Zaterdag 30 juni 2007 stond er een Agility B1 wedstrijd op het programma voor André en Dasha. Eigenlijk zou Dasha dit seizoen bijna geen wedstrijden gaan lopen, maar doordat ze niet zwanger is geworden heeft André de wedstrijden met haar ook weer opgepakt.

De wedstrijd was bij de KC West Friesland in Heerhugowaard. Aangezien er veel mensen van de KC Noordoostpolder (waar André traint) in de B1 klasse lopen, beloofde het sowieso een gezellige dag te worden. Met tien deelnemers waren ze dan ook goed vertegenwoordigd.

Zoals altijd was de B1 large klasse weer opgedeeld in twee groepen. Dasha startte in de tweede groep en in dezelfde ring als de eerste groep. Dit betekende wachten en al met al was het al 11.30 uur voordat ze eindelijk haar eerste rondje mocht lopen. Het Vaste Parcours was pittig. In de eerste groep werden maar vijf foutloze rondjes gelopen en in de groep van Dasha waren het er uiteindelijk ook maar tien. Hiernaast een deel van het parcours waar veel fouten werden gemaakt. De oxer voor de tunnel is een beruchte, want de lat werd er vaak afgegooid. Verder ligt de slurf (waar de honden al net doorheen zijn gegaan) heel aantrekkelijk achter de katteloop, terwijl ze toch echt de sprong moeten hebben die er vlak naast staat. Dasha was één van de tien honden die foutloos rond kwamen. Zoals gebruikelijk was ze niet echt snel, maar wel heel nauwkeurig. Het leverde Dasha de 9e plaats op, waarmee ze net buiten de acht prijzen viel, maar wel 48 punten voor de competitie scoorde.

De Jumping had veel vloeiende lijnen en was een stuk minder moeilijk dan het Vaste Parcours. De insteek naar de palen was lastig en het was de kunst om je hond van wat afleidende sprongen te houden. Dasha liep weer een net rondje, maar gooide helaas een latje eraf, iets wat ze eigenlijk zelden doet. Het was een sprong die iets uit lijn lag waardoor ze misschien verkeerd timede, maar het kan een keer gebeuren. Deze ene fout leverde Dasha een 34e plaats op, maar geen punten omdat ze ook een tijdsoverschrijding van 2,72 seconden had.

Het Spel was een Vast Parcours zonder SPT. Op de katteloop was Dasha wel erg aan het loeren naar de keurmeester die heel dicht naast de katteloop meeliep, maar verder liep ze weer een keurig foutloos rondje. Dit keer was deze prestatie goed voor de 6e plaats en dus ook voor een bekertje. De plaatsen 4,5 en 6 werden allemaal ingenomen door mensen van de KC Noordoostpolder. Bovendien was het zo dat van de tien deelnemers van de KC Noordoostpolder er acht met een prijs naar huis gingen. Een geweldige prestatie!

Resultaten Dasha

Onderdeel

SPT/MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 42/63 9 45:38 0 0 0 48 tijdsoverscrhrijding 3:38
Jumping 34/51 34 36:72 0 0 1 - Latje eraf
Spel   6 47:36     6e prijs

(Keurmeesters Arjen van Gastel, Corrie Vink en Jurgen Smit)
(69 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames