29-04-07: Agility-wedstrijd Zeeuws-Vlaamse KC

Met een hond die een aantal dagen niet gegeten heeft (Dasha is loops) is het niet ideaal om een Agility-wedstrijd te lopen. Bovendien zit Sicco zich die dagen dan zo op te fokken in huis dat hij er behoorlijk moe van wordt. Maar goed, André had zich voorgenomen om alle B2 wedstrijden te lopen en hij had zich al opgegeven voor deze wedstrijd, dus ging hij weer eens zeer vroeg op pad. Erg vroeg dit keer, want ze moesten helemaal naar Axel wat bijna 2,5 uur rijden is. Het weer zat niet mee, want het was behoorlijk warm. Lekker voor de baasjes, maar voor een zwarte hond niet ideaal.

Het eerste parcours was het Vast Parcours. De moeilijkheden zaten vooral in het begin, maar verder waren het voornamelijk lange logische lijnen. Sicco tikte in het moeilijke eerste gedeelte een latje, maar liep verder goed rond. Helaas sloeg hij ook nog eens de laatste twee poortjes van de palen over. Een zeldzaamheid voor hem, want hij is zo vast als een huis op de palen, maar het kan een keer gebeuren natuurlijk. Waarschijnlijk kwam dit doordat André dicht naar de palen toe moest om langs de aan het eind ervan opgestelde muur te kunnen lopen. De palen toen nog maar eens helemaal opnieuw gedaan wat veel extra tijd kost. Hoe dan ook, helaas twee fouten en dus geen hoge klassering.

De Jumping was een beetje een kopie van het Vast Parcours met de moeilijkheden aan het begin en een lastige finish. Verder lange logische lijnen, maar dat is lang niet altijd gemakkelijk, zeker niet bij de heel rappe honden met hun wat minder rappe baasjes. In de Jumping begon Sicco met de eerste lat eraf te gooien. André had hem ver genoeg van de sprong gezet en hij was ook niet ver naar voren gewipt, maar toch vond hij het nodig die lat te tikken. Verder een prachtig vlot rondje. Ook de moeilijkheid bij de finish ging op zich goed, maar toch gooide hij de laatste lat eraf. Wel voldoende doorgelopen bij de finish, maar ja, het kan gebeuren. Het kostte hem een leuke klassering.

Door de warmte en ook doordat Sicco de laatste tijd niet gegeten had en doordat hij zich dagenlang zo had opgefokt door de loopsheid van Dasha, kwam Sicco erg dufjes over. André bekeek het parcours van het Spel nog even en dat was niet erg uitdagend. Het was een soort racerondje met alleen maar sprongen en één tunnel. Daarop besloot hij, overigens net als vele anderen, zich af te melden voor dit Spel en Sicco wat rust te gunnen.

En zo kwamen ze nog redelijk op tijd thuis aan. Zonder punten dit keer, maar het kan ook niet altijd feest zijn.

Resultaten Sicco

Onderdeel

SPT/MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 42/63 44 48:96 0 0 2 - Latje en uit de palen
Jumping 36/54 38 30:97 0 0 2 - 2 latjes
Spel           Niet gelopen

(Keurmeesters Kees Stoel)
(79 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames