28-05-07: G&G-selectiewedstrijd KC Rotterdam

Op je vrije dag om 5 uur opstaan…. dat kan alleen maar wedstrijddag zijn! En inderdaad togen Thea en Sicco weer eens op pad voor een G&G-wedstrijd. Naar Rotterdam dit keer. Normaal gesproken een prettig veld, hoewel de auto's wat ver weg staan.

Voordat de wedstrijd begon liet Thea Sicco eerst even tussen de ringen een zit-blijf doen. Hij dreigde even te gaan liggen, maar door een streng eh-eh deed hij het niet. Mooi, hopelijk dat hij zich dat in de wedstrijd herinnert! En dat deed hij, althans, hij bleef als een standbeeld zitten. En natuurlijk deed hij de af-blijf ook perfect, dus de eerste 40 punten waren binnen. Een lekker begin!

Het individuele deel begon met het volgen. Sicco deed het zoals altijd: slordig en wat rommelig. En hij kreeg ook zo'n beetje zijn gebruikelijke score: een 7. Het zit en af om het vierkant ging zowaar helemaal goed. Een beetje traag zit en een snufje bij de af, maar dat zijn dingen die hij altijd op vreemd veld doet en niet in de training. Probeer dat er maar uit te krijgen! Het komen met staan deed hij goed, maar het kon strakker. Wel ging hij in één keer keurig recht naast Thea zitten. Met en goed gevoel sloot Thea dus het ochtendprogramma af.

Het middagprogramma moest in de miezer-regen afgewerkt worden. Dat deerde Sicco niet. Hij speerde zoals gewoonlijk in volle vaart op het vak af. Daar reageerde hij goed op het sta-commando en bleef keurig in het vak staan. Helaas bleef hij ook als een standbeeld staan toen Thea het af-commando gaf, zodat ze nog een tweede commando nodig had. Dat kostte een puntje, maar er bleven er nog 9 voor deze oefening over en dat is wel eens heel wat minder geweest. Het apporteren deed Sicco zoals gebruikelijk met flink gekauw op het blok. In de training is dat er bijna uit, maar in wedstrijden vind hij het nodig om het wel te doen én het blok niet direct aan Thea af te staan. Die moet het dan zo'n beetje tussen zijn tanden uit trekken. De donder… Bij het vlak apport metaal ging Sicco bijna direct achter het blok aan. Hij wist zich echter te beheersen, hoewel er wel een aantekening werd gemaakt. Verder komt hij met het metaal altijd in draf terug en dat vindt men te traag. Bij het sorteren had Thea aan het begin van het middagprogramma een kletsnat houtje gekregen, want die lagen in de regen. Of het daardoor kwam is niet duidelijk, maar Sicco aarzelde toen hij het houtje oppakte. Hij liet het daarom weer vallen en zocht door. Uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat het toch de goede was en hij kwam er dan ook netjes mee terug. Het appel op afstand leek niet helemaal lekker te gaan. Sicco deed de posities wel goed, maar hij ging weer wat naar achteren bij het staan en hij leek ook wat naar voren te gaan bij het gaan liggen. Thea vreesde even of dit wel punten op zou leveren, maar de keurmeester vond het binnen de marges.

En zo eindigde Sicco met een mooie 261 punten. Waar hij de vorige wedstrijd zijn seizoens-dieptepunt had, haalde hij nu zijn hoogste seizoens-score! Tja, zo kan dat gaan in de G&G. In ieder geval is dit een goede score voor het gemiddelde, dus er is nog steeds kans op deelname aan het NK!
Doordat het computerprogramma van de KC Rotterdam haperde, werd de prijsuitreiking pas heel laat gedaan en was ook niet duidelijk op de hoeveelste plaats Sicco geëindigd was.

G&G2-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten 2 10 20  
3 Minuten liggen 2 10 20  
Los volgen 4 7 28 RO wijd, loopt voor, versnelde pas OK, langzame pas: hond loopt voor; onrustig in wendingen
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 8 24 traag zit, snuf bij af, wijd volgen
Komen met staan 4 9 36 iets door
Vak zenden met af 3 9 27 ec af
Apport over de horde 3 8 24 kauwt
Vlak apport (metaal) 2 8 16 hond staat kort op bij werpen, traag terug, ver voor
Sorteren 4 7 28 opnemen-neerleggen-tijd
Appèl op afstand 4 7 28 snuffelen bij af, verplaatsing 1/2 lengte
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   261  

(Keurmeesters Jan Mulder & Ton Hoffmann)
(6e plaats, 15 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames