19-08-07: Beste Belg of Border Bokaal (BBBB)

Tja, je schrijft je hond in voor een G&G-wedstrijd en dan raakt hij geblesseerd. Wat doe je dan? Je kunt de wedstrijd afzeggen. Maar het is wel een gezellige wedstrijd en hoeveel schade zal het aan je hond doen om de wedstrijd wel te lopen? Thea besloot om wat plankjes van de hoogtesprong te laten halen en dan de wedstrijd wel te lopen. Behalve de sprong zitten er niet direct heel belastende dingen bij, hoewel Sicco natuurlijk wel alles met donder en geweld doet en hij eigenlijk niet teveel mag rennen. Er was nog een reden om mee te doen. Thea had hem ingeschreven in de G&G3 en het zou zijn eerste G&G3-wedstrijd worden. Dat was ook een goed moment om eens te kijken hoe hij door een G&G3 wedstrijd komt. wat doet hij goed, wat gaat de mist in? Is hij bijvoorbeeld te dirigeren bij het richting-apport? In de training wel, maar zou het op een wedstrijd ook lukken? Zo had Thea wat vragen, die haar deden besluiten om toch mee te doen.

De dag voor de training had Thea kort wat oefeningetjes met Sicco gedaan. Hij lag immers al enkele maanden stil, dus hoe stond hij ervoor? Dat bleek geen goed idee, want een dag later, de wedstrijd-dag, had hij er toch wel een terugslag van en liep weer duidelijk slechter. Of eigenlijk: lopen gaat wel, maar zitten en liggen is moeilijk.

De wedstrijd begon met de beide blijfoefeningen. Thea had verwacht dat Sicco niet zou blijven zitten, maar dat deed hij wel en hij haalde dus een leuke score voor beide. Wel ging hij moeilijk liggen, maar dat had duidelijk met zijn poot te maken. Een goed begin dus.
Voor het individuele deel warmde Thea Sicco's poot goed op met een kruik en liep hem goed warm. Dat bleek iets te goed te zijn, want het was even heel zonnig en warm en Sicco was erg sloom toen hij de ring in kwam. Hij liep dan ook te volgen als een natte krant. De posities om het vierkant begonnen met een zeer mooie sta-blijf. Helaas maakte hij van de zit en de af ook hele mooie sta-posities. Logisch, als je een zere poot hebt, maar het leverde hem wel een 0 op. Bij het afstoppen was duidelijk zichtbaar dat hij moeilijk uit af overeind kwam. Het afstoppen vond hij vandaag ook niet zo nodig, dus hij schoot veel te ver door. Daar zal toch echt nog op getraind moeten worden. Doordat hij pas stilstond op de positie van de af, was deze moeilijk uit te voeren. Thea liet hem 2 passen komen en daarna liggen, maar de keurmeester vond het zo niet te beoordelen en gaf een 0 voor de oefening. Tja, niet zo'n briljant ochtendprogamma dus, maar wel heel begrijpelijk. Thea was daarom ook niet ontevreden.

Voor het middagprogramma liep Thea Sicco wel warm, maar korter dan voor de ochtend. Het was gelukkig ook even wat minder zonnig en dus minder warm. Nu begonnen echt de onderdelen, waarvan Thea gaan idee had hoe hij ze in wedstrijdverband zou doen. Ze begon met het pion-vak sturen. Sicco ging zeer snel en zeer strak naar de pion en stond er prachtig dichtbij stil. Hij vloog naar het vak en stond er prima in stil. Vervolgens had Thea echter 3 commando's en een handgebaar nodig om hem te laten liggen. Ook dat is echter volledig aan de zere poot toe te schrijven. Het aansluiten deed hij heel keurig, dus Thea was erg te spreken over deze oefening. Vervolgens kwam het richting-apport. Ook hierbij ging Sicco zeer mooi naar de pion. Hij moest het rechter blok ophalen, maar hij lette onvoldoende op Thea en vloog links naar een doos toe, die ook wel heel opvallend aan de kant stond. Toen hij daar tot de ontdekking kwam dat hij dar niet moest zijn, gaf Thea hem een nieuw pion-commando n dat voerde hij goed uit. Vervolgens stuurde ze hem naar het rechter-apport en ook dat deed hij keurig. Hij kracht het vlot en voor zijn doen heel netjes terug. ook met deze oefening was Thea heel tevreden. Dat hij naar de doos ging had ze tevoren al zien aankomen. Dat is een duidelikj trainingspuntje. Dat hij zich vervolgens goed liet sturen vond ze heel positief.
Voor het hoog-apport werden er op verzoek van Thea 2 plankjes afgehaald, wat 2 punten per plankje kost. Sicco voerde de oefening verder heel netjes uit en scoorde dus alle resterende 6 punten.
Bij het sorteren ging Sicco aanvankelijk veel te ver naar rechts (daar had de doos gestaan…). Toen hij daar wat doellos liep, zag hij ineens de sorteerhoutjes. Hij liep er heen, snuffelde het rijtje keurig af en kwam direct met de goede terug. Toch knap dat hij na zijn omweg toch de houtjes vond!
Tenslotte kwam het appèl op afstand. Thea had verwacht dat hij zou blijven liggen, maar hij deed zowaar bijna alle posities. De laatste paar gingen niet zo goed, maar hij kreeg toch een voldoende. Dat was meer dan Thea verwacht had.
Al met al was ze dus best tevreden. En toen bij de einduitslag bleek dat zij en Sicco nog 2 combinaties achter zich gelaten hadden, kon haar dag helemaal niet meer stuk. Alleen viel het haar wel tegen dat Sicco meer last had dan ze verwacht had.

G&G3-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten (uit zicht) 3 9 27 snuf
3 Minuten liggen (uit zicht) 2 9 18 ec af
Los volgen 3 5 15 wijd, ec+dijslag, volgt wijd
Sta, Zit en Af (tijdens het volgen) 3 X X 3x staan
Komen met staan en liggen 4 X X loopt tever door bij sta, af niet te beoordelen
Pion-vak zenden met aansluiten 4 7,5 30 3x ec af + armgebaar
Apport met richting 3 5 15 naar doos langs de kant, ec pion + apport, bijten
Hoog apport (metaal) 3 6 18 - 2 plankjes, netjes
Sorteren 3 7 21 met omweg, bijten
Appèl op afstand 4 5,5 22 2x ec, 1/2 hondlengte verplaatst
  32   166  

(Keurmeesters Dirk Belder & Monique Barten)
(6e plaats, 8 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames