18-08-07: Agility-wedstrijd KC Gooi & Eemland

Zaterdag 18 augustus 2007 stond er een Agility B1 wedstrijd op de kalender voor André en Dasha. Deze keer was de KC Gooi & Eemland in Hilversum de organiserende vereniging.

Doordat er meer dan 200 inschrijvingen waren voor de B1 Large klasse was de groep weer in tweeën gedeeld en Dasha was ingedeeld in groep 2. De keurmeester van deze dag was Piet Plasmans. Waarschijnlijk had hij zijn vakantie besteed aan het bedenken van een heel moeilijk Vast Parcours, want dat loog er niet om. Het was een parcours dat minimaal B2 waardig was. Dat bleek uiteindelijk ook wel uit de uitslag, want er werd maar 1 (!!!) foutloos rondje gelopen en 61 keer een Disk door ruim 90 deelnemers. André had vooraf wel goede hoop foutloos met Dasha rond te komen. Het parcours was erg technisch, maar met een hond die niet te snel is en die bijna geen fouten maakt stijgen de kansen. Dit keer had een foutloos rondje dus wel een tweede plaats op kunnen leveren. Helaas speelde de mutserigheid van Dasha haar weer parten. In de “palen” bemerkte ze opeens dat de keurmeester wel erg dicht in de buurt kwam , waardoor ze het even nodig vond een blik over haar schouder naar hem te werpen. Hierdoor miste ze helaas een poortje. André heeft al een tijdje besloten zo weinig mogelijk fouten van Dasha te herstellen om zoveel mogelijk plezier bij haar te houden. In dit geval had herstellen van de fout in de palen ook weinig zin, omdat ze geen idee zou hebben wat er fout was gegaan. Het resultaat was uiteraard een Disk, maar Dasha kwam wel goed door de echte moeilijkheden van het parcours.

De Jumping was een stuk gemakkelijker. Het was deels racen geblazen en wat om sprongen heen halen. Dasha kwam foutloos rond, maar op een parcours als deze scoort ze over het algemeen toch minder door haar gebrek aan spirit. Het foutloze rondje leverde Dasha toch een knappe 17e plaats op en 21 punten voor de competitie.

De dag werd afgesloten met een spel waarbij het draaide om twee tunnels die naast elkaar lagen. Verder stonden er alleen maar hoogtesprongen opgesteld. Het was uiteindelijk de kunst om je hond steeds in de juiste tunnel te krijgen. Dasha was zo aan het eind van de dag nog goed te pas en dat liet ze zien ook. Ze liep een keurig vlot foutloos rondje. Even dreigde ze terug te springen bij het omhalen van een sprong. Een krachtige “Dash” van André bracht haar echter net op tijd op andere gedachten. Een stukje appèl doet toch wonderen. Er waren maar 20 honden die met of zonder fouten rond kwamen en er werd in totaal 50 keer een Disk genoteerd. Dasha scoorde de 4e plaats en dat leverde haar een mooie beker op.

Resultaten Dasha

Onderdeel

SPT/MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 49/74 Disk - - - Paaltje overgeslagen
Jumping 39/59 17 43:58 0 0 0 21  
Spel   4 39:68     Prijs !

(Keurmeester Piet Plasmans)
(94 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames