14-04-07: Agility-wedstrijd HSV De Vrije Sprong

Alweer de tweede wedstrijd van de B2-competitie voor Sicco. Voor dag en dauw gingen hij en André op pad naar 's-Gravenzande. Het beloofde een warme dag te worden, maar Sicco kan daar vrij goed mee omgaan.

Vreemd genoeg was het eerste onderdeel het Spel. Normaal wordt vanaf de B1-klasse gestart met het Vast Parcours en de Jumping en als afsluiting het Spel. De keurmeester Jan Langius had een Spel verzonnen waarbij de eerste 5 lastig opgestelde sprongen foutloos genomen moesten worden en de rest van het parcours was een soort Gambling. Je was vrij te doen wat je wilde, maar het was de bedoeling om zoveel mogelijk bonuspunten te scoren. Deze bonuspunten kon je op drie toestellen scoren, namelijk de wip, de schutting en één hoogtesprong. De grap van het Spel was dat je alleen punten kon scoren als je direct vóór een bonustoestel één van de twee tunnels had genomen. Na 30 seconden volgde een fluitsignaal, waarna je zo snel mogelijk naar de finish diende te gaan. André en Sicco kwamen goed door de eerste vijf sprongen heen, waarna ze aardig wat bonuspunten bij elkaar sprokkelden. Het ging zelfs zo goed dat het ze een vierde prijs opleverde, hetgeen een perfect begin van de dag was.

Hierna was de Jumping aan de beurt. André deed hier een afstandsstart. André riep Sicco met de rug naar hem toe en zag daardoor niet dat hij de eerste lat er al af gooide. Wel vond André dat hij wat traag op gang kwam, wat waarschijnlijk was gekomen doordat hij half over die lat struikelde? Feit was wel dat het begin niet lekker liep, waardoor André teveel op Sicco aan het letten was. Daarbij stapte hij verkeerd in na een Belgische wissel waardoor hij Sicco met zijn lichaamshouding over een verkeerde sprong stuurde. De rest van het parcours ging fantastisch en foutloos, maar helaas dus wel een Disk. Jammer, want ondanks dat het een erg lastige Jumping was, was het wel een parcours wat Sicco goed ligt. Als het een technisch parcours is waarbij veel van de handler en de hond gevraagd wordt, dan horen André en Sicco ook in de B2 klasse tot de toppers.

Het programma liep nogal uit, dus het was al laat voordat eindelijk het Vast Parcours aan de beurt was. Ook dit was een zeer lastig parcours met vele lastige wendingen en verleidingen. Er werden vele Disks gelopen en André was ook niet helemaal gerust op een goede afloop. Ondanks dat het geen strak rondje was kreeg André Sicco toch foutloos rond. En dat konden niet veel mensen zeggen. Zo scoorde hij zowaar een 5e plaats. Dat leverde niet alleen een mooie prijs op, maar ook 60 punten voor de competitie!

Zeer tevreden toog André dan ook aan het eind van de dag naar huis met twee prijzen, een rozet voor een clear round en natuurlijk de puntjes voor de competitie. En uiteraard een kanjer van een hond, want die ging natuurlijk weer met de baas mee naar huis!

Resultaten Sicco

Onderdeel

SPT/MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 45/68 5 43:04 0 0 0 60  
Jumping 40/60 Disk       Verkeerde sprong
Spel   4 38:62 0 0 0    

(Keurmeester Jan Langius)
(92 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames