08-09-07: Agility-wedstrijd (B1) KC Scheldezoom

Zaterdag 8 september 2007 stond de Agility B1 wedstrijd van KC Scheldezoom op de kalender voor André en Dasha. Een aantal mensen van de KC Noordoostpolder liet deze wedstrijd aan zich voorbij gaan, omdat het toch altijd weer ver rijden is naar Bergen op Zoom. Het weerhield André er niet van om wel te gaan en het werd al met al toch weer een gezellige en ook succesvolle dag.

Als eerste werd het Vaste Parcours gelopen. De keurmeester Piet Plasmans had een leuk parcours ontworpen. De moeilijkheden zaten vooral aan het begin en aan het eind van het rondje. André loodste Dasha gemakkelijk door het eerste gedeelte en Dasha nam ook keurig haar raakvlakken. Op de kattenloop en op de schutting loerde Dasha wel weer naar Piet Plasmans die wat dicht in de buurt kwam en er kwam zelfs een klein woefje uit op de schutting. De meeste “Disken” werden op het laatste stuk gelopen waar de tunnel erg verleidelijk als afleiding in de weg lag (zie de afbeelding hierboven). Ook Dasha kreeg daar haar “Disk”, maar die was erg onfortuinlijk. Bij het omhalen van de sprong vóór de tunnel draaide Dasha heel krachtig om naar André toe te draaien. Daarbij gleed ze finaal onderuit op het nog vochtige gras. Toen ze weer overeind kwam stond ze zo ongeveer met haar neus in de tunnel en die besloot ze toen ook maar te nemen. Wat een pech!!! Doordat er zo weinig foutlozen waren, ging een hele hoge klassering aan haar neus voorbij. Dat was nu al de tweede wedstrijd achter elkaar dat ze heel dicht bij een podiumplaats in de buurt kwam.

De Jumping was een behoorlijk raceparcours. De moeilijkheden waren voornamelijk de afleidende toestellen, waardoor er toch nog 47 keer een “Disk” werd gelopen van in totaal 90 deelnemers. Dasha liep een keurig foutloos rondje en dat leverde haar een knappe 15e plaats op en 25 punten voor de competitie.

Het afsluitende Spel was feitelijk een Jumping zonder de paaltjes. De grap van dit Spel was de finish waarbij je de hond tussen twee gapende tunnels moest loodsen naar de band (zie de afbeelding hiernaast). André trok Dasha vanuit het sterretje naar de onderste tunnel en week toen op het laatste moment van die lijn af naar de band. Helemaal vloeiend ging het niet, maar het lukte. André struikelde bijna over Dasha en ze miste ook nog bijna de laatste sprong doordat het niet vloeiend ging. Ze dreigde langs de finish sprong te lopen, maar op het laatste moment sprong ze toch nog vanuit een onmogelijke hoek over die sprong. Slechts weinig deelnemers kregen hun hond tussen de twee tunnels door, waardoor Dasha een prachtige 6e plaats scoorde en weer met een mooie beker huiswaarts kon keren.

Resultaten Dasha

Onderdeel

SPT/MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 49/75 Disk     - Dasha gleed uit en nam daardoor verkeerd toestel
Jumping 36/54 15 36:45 0 0 0 25  
Spel   6 34:98      

(Keurmeester Piet Plasmans)
(88 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames