05-05-07: Agility-wedstrijd KC Hoogeveen

Het weekend van 5 en 6 mei 2007 stonden er twee Agility wedstrijden gepland voor André. Op de zaterdag liep hij met Dasha een B1 wedstrijd bij de KC Hoogeveen en op de zondag een B2 wedstrijd met Sicco bij HSC De Pijnhorst in Sint Oedenrode.

Voor Dasha was het voorlopig de laatste geplande Agility wedstrijd voordat ze hopelijk haar eerste nestje met puppies gaat krijgen. Hoogeveen beschouwde André als een thuiswedstrijd, omdat het “ maar” iets meer dan een uur rijden is. De laatste tijd was hij wel anders gewend. Het werd al met al een leuke dag mede doordat er meerdere lopers van de KC NOP, waar hij met Sicco en Dasha traint, in de B1 klasse lopen. Dasha presteerde goed. Ze haalt op de wedstrijden hetzelfde niveau wat ze op de trainingen haalt en dat geeft een goed gevoel. Het blijft alleen jammer dat die rem er nog steeds op blijft zitten, ondanks dat we weten dat ze de power wel in zich heeft. We horen van andere fokkers dat een nestje de teven vaak wel een stuk meer zelfvertrouwen geeft. Hopelijk geldt dit ook voor Dasha, want dan zit er nog veel meer in voor haar in de Agility.

Er werd begonnen met een pittig Vast Parcours, waarop vele Disks werden gelopen. Dasha kwam er echter foutloos doorheen, wat haar een prachtige 7e plaats opleverde ondanks een kleine tijdsoverschrijding. Ook op de Jumping liep ze goed, maar helaas had ze een weigering op de breedtesprong. Na deze breedtesprong moest een Duitse bocht gemaakt worden naar een hoogtesprong. André wilde Dasha vooruit sturen over de breedtesprong en dan zelf al een goede positie innemen bij de hoogtesprong, maar Dasha werkt nog niet goed van hem af, waardoor ze stopte voor de breedtesprong toen hij van zijn lijn afweek. Het rondje maakte ze verder goed af, maar het leverde niet meer dan een 43e plaats op. Het Spel was een Tijd-Fout-Uit, een doolhof met tunnels waarbij je goed je hoofd moest gebruiken. André en Dasha kwamen er foutloos doorheen en dat leverde ze een knappe 14e plaats op.

Al met al was het een geslaagde dag, waarop Dasha naar vermogen had gepresteerd.

Resultaten Dasha

Onderdeel

SPT/MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 48/72 7 49:96 0 0 0 52 Foutloos, maar tijdsoverschrijding
Jumping 38/57 43 49:67 1 0 0 -- Weigering op de breed
Spel   14 52:67     Foutloos

(Keurmeester Kees Stoel)
(63 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames