03-06-07: Agility-wedstrijd KC Delft

Zondag 3 juni 2007 stond de B2 Agility wedstrijd in Delft voor André en Sicco op het programma. Aangezien Sicco herstellende is van zijn spierblessure was het een beetje de vraag of deze wedstrijd niet te vroeg kwam. Het gaat wel steeds beter met hem, maar toch zijn er nog steeds momenten dat hij wat stram overeind komt. De woensdag voor de wedstrijd heeft André thuis een paar rondjes met hem getraind om te kijken hoe dat zou gaan en om te kijken of hij daar een terugslag van zou krijgen. Al met al ging dat goed, dus durfde André het wel aan om deze wedstrijd te gaan lopen.

Het begon met het Vast Parcours. Op zich niet een heel technisch rondje, maar er zaten wel een paar gemene wisselmomenten in op plaatsen waar het lastig wisselen was en er stond een dubbele oxer met daar achter niets (zie figuur). Dit zorgde er voor dat vaak die lat werd getikt, omdat de honden zich nergens op konden richten en ze zagen de baas wel wegdraaien naar de sprong die er schuin op stond. Sicco liet deze lat keurig liggen, maar hij gooide wel twee andere latten tijdens het rondje. Ečn lat ging bij het om een sprong heen halen, ook zo´n beruchte. De insteek naar de palen dreigde ook bijna fout te gaan, maar André kon Sicco nog net van een hoogtesprong weghouden.

Al met al was het een redelijk rondje, maar zeker niet goed. Sicco leek toch nog niet de power te hebben die hij normaal laat zien. Dat merk je aan zijn tempo en aan het springen natuurlijk. We schatten in dat hij ongeveer op 75 tot 80 procent van zijn vermogen zit.

De Jumping was wel wat technischer waarbij nog wat meer van de handler gevraagd werd. Ook in dit rondje gooide Sicco twee latten en kreeg hij ook nog eens een Disk op zijn naam. Alleen was het André zelf die de Disk veroorzaakte, doordat hij in een lastig stuk bij het achteruitlopen tegen een vleugel van een sprong achter hem schopte waardoor de lat viel. Tja.... kan een keer gebeuren zullen we maar zeggen.

Het Spel liet André aan zich voorbij gaan, omdat hij niet teveel risico wil lopen met de blessure van Sicco.

Zo hield André een redelijk gevoel aan deze wedstrijd over waar gewoon nog niet meer inzat. Het blijft lastig met een spierblessure. Je bent altijd bang dat je weer te vroeg begint. Wel trainen niet trainen, wel een wedstrijd geen wedstrijd. Het welzijn van Sicco staat voorop, maar hij laat zo weinig blijken. Je ziet pas wat aan hem als het kwaad al is geschied.

Resultaten Sicco

(worden nog aangevuld)

Onderdeel

SPT/MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 43/65 32 41:23 0 0 2 - 2 latten eraf
Jumping 35/53 Disk     - André liep een sprong om
Spel           Niet gelopen wegens blessure Sicco

(Keurmeester Connie Vink)
(75 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames