29-10-2006: G&G-selectiewedstrijd HSV Amersfoort

Na het ingaan van de wintertijd en dus een uurtje langer slapen viel het best mee op weer eens vroeg op te staan voor een wedstrijd. Deze was vervolgens ook niet al te ver weg, dus wat wil je nog meer. Na Hans met Bengel (en Beer) opgehaald te hebben, ging de rit naar Amersfoort. Ach, en als je dan een reisgenoot bij je hebt met een TomTom, die met de stem van Ernie (van Bert en Ernie) de route aangeeft, dan begint je dag al goed…

Net als vorige wedstrijd had Dasha nummer 106 en Sicco nummer 215. Dasha begon dus met de blijf-oefeningen. De zit ging eigenlijk net als de vorige keer: Dasha dreigde halverwege te gaan liggen, maar bleef door een kort handgebaar van Thea zitten. Helaas had deze keer de keurmeester het gezien, hetgeen een nul voor de oefening opleverde. Jammer, maar het belangrijkste was dat Dasha bleef zitten. De af-blijf deed ze vervolgens wat snuffelig en onrustig, maar dit vond de keurmeester wel goed genoeg voor het volledig aantal punten.
Sicco bleef bij de zit keurig rechtop. Hij keek wel een paar keer om zich heen, maar ging niet snuffelen. Wellicht kwam dit ook doordat Thea hem daarvoor vooraf voor corrigeerde (toen hij naast haar zat voordat ze de ring in ging). Net toen Thea terug liep naar Sicco, begon hij te snuffelen, maar dit is hem niet meer aangerekend. De af-blijf kreeg hij flink puntenaftrek voor snuffelen en bijdraaien. Dat is blijkbar zijn nieuwe manie!

Het ochtendprogramma van Dasha verliep vervolgens een beetje gelijk aan de vorige keer. Het volgen ging niet zo geweldig. Dasha was erg afgeleid door de ringmeester, die een behoorlijk doordringende stem had en ook vrij dichtbij stond. Ook nu ging de af tijdens volgen niet. Na twee commando's en heel veel inhouden van Thea lag ze en bleef ze ook liggen, maar dat leverde geen punten meer op. De sprong over de horde ging goed, alleen ging ze scheef voor zitten. De naast deed ze vervolgens wel netjes.

Sicco volgde zoals gewoonlijk: hij begon aardig, maar wijd en slordig en zakte vervolgens steeds meer af. Blijkbaar was het allemaal minder erg dan dat Thea het vond, want hij kreeg er toch nog een net punt voor. De posities tijdens het volgen gingen redelijk. De ringmeester gaf het commando op een wat lastig moment. Thea laat Sicco nl. altijd op het volgbeen zitten en dat been ging net naar achteren. Dus pas bij de volgende stap liet Thea Sicco zitten. Dat doet hij in de training snel, maar in de wedstrijden altijd erg traag. Ook deze keer ging het traag en Thea was al bijna de bocht om. De Af ging vervolgens goed, met een enkel snufje erbij. Komen met staan ging eigenlijk heel goed. Thea kreeg er slechts een voor, omdat Sicco blijkbaar het tweede deel te traag naar de zin van de keurmeester kwam. Verder heeft Sicco de gewoonte om zijn neus onder Thea's linkerhand te duwen als hij aan de voet gaat. Dat wordt als inwerken gezien, dus verplaatste Thea haar hand toen Sicco achter haar was. Dit wordt meestal niet als inwerken gezien, maar nu blijkbaar wel.

Niet ontevreden begon Thea aan het middagprogramma met Dasha. Voor de variatie was de volgorde eens helemaal anders. De oefeningen werden vanachter naar voren gedaan en er werd begonnen met apporteren. Dasha zat gezellig naar Thea en was eerst niet van plan om in beweging te komen. Toen Thea haar een duwtje gaf, ging ze opgewekt het blok halen… Muts! Weliswaar vond de keurmeester het te traag, maar voor Dasha in wedstrijd stemming was het best redelijk vlot. En ze had er zelfs een "swing" in haar staart bij, dus daar maken we vorderingen. Bij de plaatsoefening kwam Dasha tot zit voordat ze geroepen werd. Ze zat daarbij ook nog eens flink te snuffelen. Dat wordt dan bij het hierkomen afgestraft, zodat ze daar een laag punt voor kreeg. Het terug-plaats ging vervolgens niet snel, maar wel doeltreffend en zonder hapering. Op het commando Af bleef Dasha halverwege hangen, zodat eentweede commando nodig was. Dit is een euvel dat ze de laatste tijd heeft. Daar moet op extra getraind gaan worden en misschien wel met wat druk, want ze begint onnodig te mutsen. Uit het vak moest het los volgen gedaan worden. Dat begon met een 8-tje om twee pionnen. Dasha was er heel leuk bij en volgde best goed. Op het eind van het volgparcours zakte ze wat in. Appèl op afstand ging vervolgens best goed, ze had weliswaar een extra commando Zit nodig, maar toen zat ze ook vol overtuiging. Waarom ze daar dan maar een 7,5 voor kreeg is een raadsel.

Sicco mocht zijn middagprogramma wel zoals gebruikelijk beginnen met het vaksturen. Hij ging er vlot heen, maar liep erdoor, ondanks Thea's blijf-brul. Achter het vak draaide hij vervolgens om en bleef keurig staan. Thea kon hem zo geen af geven, omdat hij erachter stond, dus riep ze hem met een hier. Direct zodra hij in beweging kwam riep ze Af en hij lag zowaar strak in het vak! Hoera! Helaas ging de draak liggen snuffelen en draaien en kwam half overeind, zodat een foei-af nodig was. Maar toch weer punten op het vak! De apporteeroefeningen deed Sicco vervolgens zoals de laatste tijd steeds: erg enthousiast wipt hij iets op als Thea gooit. Dat werd deze keer wel weer afgestraft. Maar waar hij in vooruitgegaan is, is dat hij nu netjes wacht op het voet-commando en niet meer uit zichzelf gaat. Het afstands-appèl ging vervolgens goed, hoewel hij na de zit enigszins afgeleid werd door het gedoe in de ring ernaast, zodat hij een extra commando Sta nodig had. En daarbij ging hij weer ouderwets naar achteren.

De eindscore: 209 voor Dasha en 250 voor Sicco. Voor beiden weliswaar geen record, maar beiden lieten op bepaalde punten verbetering zien., En Sicco's score is niet verkeerd voor het klassement. Niet voldoende, maar zeker geen wegstreper.

G&G1-puntenlijst Dasha

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 2 X X rechts wijzen met hand, hond wilde af
3 Minuten liggen (in zicht) 2 10 20  
Volgen aan de lijn 3 6 18 Riem corr. ec, fig 8 te wijd, re achter, rok wijd, paar keer achter volgen
Los volgen 4 7 28 rok wijd, versnelde pas iets achter, ec, snuffelen
Af tijdens volgen 3 X X 2x af, traag af, ex com. bij volgen
Sprong over horde 3 9,5 28,5 scheef voor
Komen op bevel (20m) 3 6,5 19,5 snuffelen (-1), zitten (-2), scheef (-½)
Terugzenden plaats 3 9 27 ec af
Vlak apport (10m) 4 7 28 2 ec, te traag (-1)
Appèl op afstand (15m) 4 7,5 30 ec zit
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   209  

(Keurmeesters Monique Barten & Dirk Belder)
(18e plaats, 31 deelnemers)

G&G2-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten 2 10 20  
3 Minuten liggen 2 8 16 snuffelen, verliggen
Los volgen 4 7 28 Hond slordig bij halt, ec in langzame pas, hond wijd in re (slalom) wat slordig beeld
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 8 24 traag zit + ec, snuf bij af
Komen met staan 4 8,5 34 2e stuk iets traag, linker hand inwerken
Vak zenden met af 3 6 18 kom hier, foei+af, snuf half omhoog
Apport over de horde 3 7 21 kontje omhoog bij gooien, bijten
Vlak apport (metaal) 2 8,5 17 kontje omhoog, ver voor
Sorteren 4 8 32 bijten
Appèl op afstand 4 7,5 30 traag af, ec com sta, eind naar achteren verplaatst
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   250  

(Keurmeesters Ton Hoffmann & Dirk Belder)
(8e plaats, 25 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames