24-09-06: Agility-wedstrijd NVBH

De laatste wedstrijd van het seizoen, althans voor André. Thea ging mee om te supporteren. Dasha mocht voor de laatste keer in de A uitkomen (ofwel eerste graad) en Sicco voor het eerst in de derde graad. Beide zijn immers gepromoveerd.

Dasha begon met een erg traag rondje op het spel. Ze zag van alles, vond de keurmeester maar raar en André had de grootste moeite om wat vaart in haar te krijgen. Toch liep ze best netjes. Helaas mistte ze een raakvlakje van de schutting. Daarbij had ze wat tijdsoverschrijding, maar verder maakte ze geen enkele fout en haalde een nette 6e plaats.
Sicco zetter er wat meer vaart in en scheurde ouderwets keffend het parcours rond. Dat ging niet helemaal vlekkeloos, hij mistte een raakvlak en gooide drie latten eraf. Niet zo briljant dus.

Daarna kwam het Vast Parcours. Dasha liep wat harder en maakte geen enkele fout. Wel had ze weer tijdsoverschrijding, maar verder ging het erg netjes. Ze haalde er zowaar de tweede plaats mee! Sicco liep ook goed. Bij de wip ging het echter fout. Opvallend veel combinaties maakten flyers op de wip. Sicco doet dat normaal gesproken niet, maar ook bij hem gebeurde het hier. Hij lanceerde zichzelf zo ongeveer. Daar zat hij niet echt mee, maar het wordt wel als fout aangemerkt. Daarna ging het best goed tot hij onverwachts een verkeerde sprong nam. Helaas, disk.

Als laatste was de Jumping aan de beurt. Weer liep Dasha foutloos rond. Hoewel ze weer iets vlotter was, had ze echter toch nog tijdsoverschrijding. Daarmee haalde ze een keurige 5e plaats.
Sicco liet duidelijk blijken nog wel zin te hebben in dat laatste rondje. Het was een lastig parcours, met een aantal keren de hond om een sprong heen halen en een aantal toestellen lastig opgesteld. André loodste Sicco perfect door de eerste moeilijkheden heen. Bij het omhalen om een sprong liep hij echter iets te snel weg, waardoor Sicco de sprong terug nam en daarmee een Disk kreeg. De rest van het parcours ging foutloos en heel vloeiend. Eigenlijk een prima rondje, op die ene sprong na.

Na een hele lange dag was het nog heel lang wachten op de prijsuitreiking, omdat dit samen met de IPO-wedstrijd werd gedaan. Eindelijk konden André en Dasha hun prijs in ontvangst nemen en kon de terugreis aangevangen worden. Enigszins gaar kwam het hele stel weer thuis aan, waar Jelle ondertussen toch wel zin in een uitlaatrondje gekregen had. Thea maakte het helemaal goed door ook nog de nieuw bal-aan-touw in te wijden. En toen lagen ze allemaal met de tong op de schoenen.

Resultaten Dasha

Onderdeel

SPT/MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 51/77 2 52:16 0 0 0 - tijdsoverschrijding
Jumping 42/63 5 42:63 0 0 0 - tijdsoverschrijding
Spel 53/80 6 53:78 0 0 1 - raakvlak schutting + tijdsoverschrijding

(Keurmeester Ron van Straten)
(28 deelnemers)

Resultaten Sicco

Onderdeel

SPT/MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 47/71 25 44:36 0 0 4 - raakvlak schutting + 3 latten
Vast Parcours2 41/62 Disk     - verkeerd toestel
Jumping 35/53 Disk     - Terug over sprong

(Keurmeester Ron van Straten)
(39 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames