21-05-06: Agility-wedstrijd NVBH Deurne

Op de laatste dag van het NVBH-weekend was het rennen geblazen. André deed met Sicco en Dasha mee en Thea met Jelle. Dasha was wel loops, maar dit was nog zo in het beginstadium, dat er nauwelijks honden op reageerden. Voor en na haar zouden teven starten en er werd begonnen met het spel. Daarin bleek dat er geen enkele hond enige reactie toonde die met de loopsheid van Dasha te maken kon hebben en dus liep André met Dasha ook het Vast Parcours en de Jumping.

Het spel was eigenlijk een soort Vast Parcours. Dasha had nummer 4. Na de start moest ze meteen de palen indraaien. Dat ging goed, maar ze miste het laatste paaltje. Omdat André haar niet opnieuw wilde inzetten, liep hij door en kreeg dus een Disk. De rest van het parcours liep ze echter heel netjes. Een apart onderdeel was de tafel. Die staat bijna nooit in een parcours, maar zal in de toekomst verplicht gaan worden. Er zat een elektronische mat op, die ging piepen als de hond erop zat. Als de piepjes gingen versnellen, mocht de hond weer verder. De mat was echter een beetje glad en veel honden gleden eraf. Ook Dasha gleed eraf, maar ze sprong er weer op en bleef verder keurig zitten.
Jelle had nummer 25. Hij liep hetzelfde parcours als Dasha en moest ook na de eerste sprong de palen indraaien. Dat ging fout, omdat Thea de draai wat te kort maakte. Thea zette hem opnieuw in en toen liep hij de paaltjes keurig. Later in het parcours mistte hij de afsprong van de schutting, maar verder liep hij keurig rond en haalde een 7e plek. Hoewel hij al heel lang de tafel niet gedaan heeft, sprong hij er goed op, gleed er niet af en bleef keurig zitten.
Sicco liep in de 2e graad en liep dus een ander parcours. Hij had er zin in en kefte de boel weer flink bij elkaar. De parkoersen waren lastig voor snelle honden, er waren veel verleidingen. Sicco nam dus ook een verkeerd toestel en had een Disk. Uiteraard gleed Sicco met zijn vaart van de tafel af, maar ook hij sprong er netjes op terug. Omdat hij toch al een Disk had, deed André maar even een low-five met hem in vervolgde zijn parcours.

Het Vast Parcours voor de eerste graad had wat lastige dingen, maar het was niet al te moeilijk. De keurmeester stond echter vrij dicht op de palen. André voorzag daar al een probleem, want Dasha reageert vrij snel op dat soort situaties. Ze liep een keurig parcours, dook de palen in en liep die tot net voorbij de keurmeester. Toen aarzelde ze, stond stil, keek naar de keurmeester (wat doe die man hier?) en liep de palen uit. Toen André haar terug riep om opnieuw te starten, liep ze braaf de paaltjes door terug naar de baas, maar dat gaf haar dus een Disk. Ze liep verder heel netjes het parcours uit.
Thea liep met Jelle voorspoedig tot de palen. Daar miste Jelle het laatste paaltje. Thea herstelde het goed. Bij de schutting miste Jelle weer het raakvlak van de afloop (die pakt hij bij Thea nooit goed). Verder liep hij een keurig parcours en haalde een 6e plek.
André startte met Sicco in het 2e-graads parcours. Dit was best lastig met wat tunnels als verleiding. De palen stonden tussen een tunnel en de kattenloop. Opvallend veel combinaties mistten de palen, wellicht door deze opstelling. Ook Sicco ging er de mist in, terwijl hij normaal zeer vast op de palen is. Verderop ging het nog een keer mis met de tunnel, die wel erg verleidelijk was: de eerste keer mocht hij er wel in, de tweede keer niet. Heb je dan een snelle hond, die ook nog tunnel-gek is, probeer hem er dan maar uit te houden!

De Jumping was voor de eerste graad een echt race-parcours. Dasha liep het keurig uit, zonder een foutje te maken. Ze finishte in een mooie tijd, maar de SPT stond erg scherp. Slechts drie combinaties wisten foutloos binnen de tijd te finishen!
Jelle liep keurig, maar middenin het parcours gebeurde er iets vreemds. Het leek of hij struikelde en hij sprong dwars door een sprong, kwam met dubbelgeslagen poot en op zijn kin terecht. Even stond hij beduusd en trok hij wat met zijn poot, maar Thea riep hem meteen mee. Hij herstelde zich snel en nam de volgende sprong. Meteen erna kwamen de palen. Thea hield er al rekening mee dat hij hier nog teveel voor onder de indruk zou zijn, maar hij liep ze foutloos. Ook de rest van het parcours ging foutloos en hij finishte bijna in dezelfde tijd als Dasha, maar dus ook buiten de tijd. Hij werd 13e.
Sicco kreeg in de 2e graad ook een raceparcours, maar er zaten flink wat lastige stukken in. Meteen aan het begin ging er al iets vreemds fout. Sicco moest de tunnel in, wat hij altijd doet, maar om een of andere duistere reden liep hij er langs. André herstelde dit, maar een goede klassering zit er dan al niet meer in. Halverwege het parcours lag een tunnel, waarna de honden scherp terug moesten naar de baas. Sicco kwam met zo'n vaart uit de tunnel, dat hij al 5 meter verder stond voordat hij stil stond op het attentiesignaal van André. Toen stond hij vervolgens precies achter een sprong die hij niet moest hebben. Maar de baas had geroepen, dus nam hij de kortste weg naar de baas en dat was over die sprong. Disk. Verder knalde hij nog een keer de tunnel in, waar hij de slurf in moest, maar André liet hem gaan, hij had toch al een disk.

En zo waren de resultaten wat gemengd. Dasha had op papier geen briljante wedstrijd, maar voor een tweede keer deed ze het best goed. En helaas dat de tijd zo scherp stond, maar anders had ze nog haar tweede U-tje gelopen ook! Jelle deed het heel leuk, er was geen spoortje vermoeidheid bij hem te bespeuren van zijn UV-avontuur. Hij stond zelfs te blaffen aan de start, hij had er echt zin in! Overall werd hij zelfs 5e! En Sicco heeft er natuurlijk altijd zin in. Hij haalde geen scores, maar had veel lol. En daar gaat het toch om!

Resultaten Dasha en Jelle

Onderdeel

SPT/MPT Hond Plaats Tijd WAF Opmerking
Spel 45/72 Dasha Disk     foutje op palen niet hersteld
Jelle 7 56:94 0 0 2 fout op palen en raakvlak schutting
Vast parcours 50/80 Dasha Disk     Disk op de palen
Jelle 6 46:89 0 0 2 fout op palen en raakvlak schutting
Jumping 35/56 Dasha 6 37:03 0 0 0 keurig, tijdfoutje
Jelle 13 37:08 0 0 1 1 latje, tijdfoutje

(Keurmeester Benny Willemse)
(28 deelnemers)

Resultaten Sicco

Onderdeel

SPT MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast Parcours 1 45 72 Disk       Fout toestel
Vast parcours 2 38 61 Disk       Fout toestel
Jumping 30 50 Disk       Fout toestel

(Keurmeester Benny Willemse)
(28 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames