21-01-06: NVBH Agility-wedstrijd in Heteren

Als wedstrijd-opening van het jaar deed André met Sicco mee met de Agilitywedstrijd van de NVBH. Deze werd in Heteren in Manege de Fruithof gehouden. Thea en Dasha gingen mee om te supporteren. Dat is bij zo'n wedstrijd extra leuk, omdat je veel bekenden tegenkomt en dus ook allemaal belgen-gekken, zoals wij.

Het begon voor Sicco met een Vast parcours. Er zaten een paar lastige stukjes in, maar daar kwamen André en Sicco wel doorheen. Sicco's probleem is echter dat hij heel snel latjes tikt, vooral als na de sprong een wending komt. En dat is bij de B1 nogal vaak het geval. Verder is het raakvlak van de schutting een probleem. Om dat te raken moet Sicco vrij steil naar omlaag lopen en dar ziet hij de lol niet van in. Het resultaat op dit eerste Vast Parcours was dan ook twee latjes en een raakvlak en dus geen hoge klassering.

De Jumping ging helaas de mist in doordat Sicco een verkeerde sprong nam. Vanuit de palen moest hij iets naar rechts een sprong nemen. André liep aan de rechterkant en rekende zo dus de hond naar zich toe te trekken. Bij het uit de palen komen was voor Sicco de linkersprong echter de meest logische en die nam hij. Helaas dus een Disk.

Het laatste Vast Parcours ging eigenlijk heel goed, Sicco gooide er geen enkele lat af. Helaas ging hij op het eind rechtdoor een sprong over, waar hij linksaf had moeten gaan. En dat was dus een Disk, ondanks dat de rest eigenlijk erg snel en erg goed ging.

Tja, geen briljante score dus, maar wel een gezellige dag. En dat is natuurlijk ook belangrijk.

Resultaten Sicco

Onderdeel

SPT MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 1 42:00 63:00 11 37:87 0 0 3   2 latjes, raakvlak schutting
Jumping 36:00 54:00 Disk       Verkeerde sprong
Vast Parcours 2 48:00 72:00 Disk       Verkeerde sprong

(Keurmeester Ton van de Laar)
(22 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames