19-11-06: G&G-selectiewedstrijd KC Hoeksche Waard

Met slechts één belgje (en Hans met Bengel) ging Thea weer eens vroeg op pad voor de laatste G&G-wedstrijd van 2006. Dasha ging deze keer niet mee, want ze was stralend-loops. En dan ben je niet welkom. Bovendien zou Sicco dan ook teveel de kluts kwijt zijn. Nu kon hij even uit de voor hem bedwelmende loopse omgeving weg. Hoewel hij dan meestal wel goed werkt, zag Thea toch vooraf tijdens het uitlaten aan hem dat hij heel erg snuffelig was. Dat beloofde wat...

En het begon al "goed". Bij de zit-blijf plofte Sicco al neer voordat Thea goed en wel op afstand stond. Dat was wel een heel snelle nul! En wat een gesnuffel! Hij bleef nog net liggen, maar zelfs daarvoor vreesde Thea. Bij de af-blijf moest iedereen achter het clubgebouw gaan staan. Van daaruit kon je totaal geen zicht houden op de honden. Dat maakte niet veel uit, want Thea kijkt de laatste tijd bij de af-blijf toch al niet, want Sicco blijft altijd wel. Bovendien kun je er toch niks meer aan veranderen als het niet zo zou zijn. Blijkbaar had Sicco tijdens de zit-blijf (waar hij dus een af-blijf van gemaakt had) genoeg gesnuffeld, want voor de af-blijf kreeg hij volle bak.

Het individuele programma begon met gewoonte getrouw met het volgen. Slechts enkele meters na de start kwam al de langzame pas en een stukje verder de slalom (die trouwens heel er krap stond). Voor Sicco is dat gunstig, want aan het begin heeft hij zijn kop er nog bij en lijkt het nog wat. Dat ging inderdaad goed. De rest liep ook goed, tot het laatste stuk, waar bij wat begon te snuffelen. Toen dat te erg werd, gaf Thea een extra volgcommando en dat kost dus een half puntje of zo. Helaas voor haar kwam direct daarna de versnelde pas. Bij die overgang mag je zonder puntenaftrek een commando geven, dus als Thea iets later het commando volg gegeven had, had het haar geen puntenaftrek gekost... Maar goed, uiteindelijk rolde er een heel net volg-cijfer uit. Zou het dan toch ooit eens iets worden met dat volgen?
Als volgend onderdeel kwam het volgen met zit en af om het vierkant. Sicco kwam wat traag tot zit, maar dat is hem niet aangerekend. Wel lag hij bijna plat om te snuffelen en dat heeft hem wel veel punten gekost. Bij de af snufte hij ook nog even, maar niet zo erg. Verder dan een 6,5 kwam hij dus niet voor deze oefening. Maar ja, hij had beide posities en dat is ook wel eens anders geweest. Vervolgens kwam het afstoppen. Dat deed hij redelijk, hoewel hij het strakker kan. Toch vond de keurmeester het OK, behalve dan zijn scheef voorzitten (eigenlijk zat hij niet scheef, maar recht voor Thea's linkerhand, dus wat uit het lood). Dat leverde een halfje aftrek op.

Het middagprogramma begon weer met het vak sturen. Sicco ging er heel volt heen, remde op tijd af, draaide en ging, weliswaar enigszins afwezig en met vertraging, in het vak liggen. "Hoera, punten", dacht Thea, maar dat was te vroeg gejuicht. De donder begon enorm te snuffelen en draaide al snuffelend met zijn poten uit het vak: dus een nul. Thea vond dit toch echt te ver gaan en greep letterlijk in en "kwakte" Sicco in het midden van het vak neer. Toen had hij toch wel even volle aandacht! Of het daardoor kwam is natuurlijk koffiedik kijken, maar het vervolg verliep erg goed. Sicco apporteerde keurig, liet het blok redelijk goed los en wachtte keurig met het aan de voet gaan. Ook het metaalapport ging prima, hoewel hij daarbij, net als bij het vaksturen en het hoog-apport wel redelijk luidruchtig was (meer dan de laatste wedstrijden). Het sorteren deed hij volgens Thea nagenoeg zonder te kauwen, hoewel dit wel werd aangetekend. Vervolgens deed hij een keurig attent afstands-appèl, met slechts één keer opzij kijken. Thea heeft erop getraind dat er iemand naast hem staat bij deze oefening, want hij was daar in de wedstrijden teveel mee bezig en reageerde dan niet scherp genoeg op haar commando's. Daar zat nu toch wel enige verbetering in.

Tja, met twee nullen verwacht je niet veel meer van de totaalscore. Dan valt het dus alleszins mee als er toch nog een 231,5 op de lijst verschijnt. Niet genoeg voor deelname aan het NK, maar bij een examen zou het bijvoorbeeld wel voldoende zijn voor een diploma. Thea was dus niet tevreden, maar ook niet ontevreden. Het is in ieder geval geen wegstreep-wedstrijd. Met een gemiddelde van 244 over drie wedstrijden liggen de kansen er nog ruimschoots!

G&G2-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten 2 X X direct af
3 Minuten liggen 2 10 20  
Los volgen 4 7,5 30 Hond volgt scheef, re en rok wijd, ec
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 6,5 19,5 hangt en veel snuf bij zit, snuf bij af
Komen met staan 4 9,5 38 scheef voor
Vak zenden met af 3 X X comm. blijf, komt uit vak bij oplopen
Apport over de horde 3 8 24 licht bijten, blaffen
Vlak apport (metaal) 2 9 18 blaffen
Sorteren 4 9 36 licht bijten
Appèl op afstand 4 9 36 1/5 verplaatsing
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   231,5  

(Keurmeesters Tonn Hoffmann & Monique Barten)
(8e plaats, 20 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames