18-06-06: G&G-selectiewedstrijd KC Amsterdam

Deze wedstrijd was een van de laatste kansen voor Sicco om zich nog voor het NK te kwalificeren. Het kon nog, als hij hier en in Rotterdam gemiddeld 266 zou lopen. Hoog, maar niet ondoenlijk als je bedenkt dat hij vorig jaar in Amsterdam 275 liep. Thea had dus nog wat hoop.

De dag begon met de oefeningen voor Dasha. Dat deed ze erg netjes. Ze bleef keurig zitten bij het volgen van de andere honden om de groep en toe ze zelf aan de beurt was, liep ze bijna zonder te snuffelen om de groep. Een tien! Ook de blijf ging voor haar doen erg goed. Slechts een paar keer snuffelen en één keer op een bil rollen. Zou de training van de laatste tijd dan toch zijn vruchten gaan afwerpen?
Sicco begon ook erg goed, door als een standbeeld te blijven zitten en de af-blijf ook weer keurig te doen.

Dasha mocht vervolgens haar volgparcoursje doen. Dat deed ze vrij aardig. De staan en betasten ging weer scheef en ze draaide wat bij. Thea gaf haar vervolgens een "naast", dus waarop op het keurrapport staat dat ze geen commando voor het zitten kreeg is onduidelijk.
Sicco liet een voor zijn doen heel leuk stukje volgen zien. Het was een parcours dat op zijn lijf geschreven staat: eerst de moeilijke dingen zoals de slalom en later, als hij meestal de schik van het volgen eraf heeft, de versnelde pas. Die vindt hij meestal nog wel leuk. Wat hij liet zien was ongeveer een 7,5-8 waard, dus de 9,5 is wat overtrokken... Maar goed, het is leuk voor je puntentotaal. Vervolgens ging het echter mis op het vierkant. Bij de zit ging hij wee traag zitten, maar omdat Thea het commando eigenlijk wat te laat gegeven had, was ze al om de hoek voordat hij zat. De af ging ook mis, Sicco bleef zitten, ook na tweemaal toe een herhaling van het commando. Achteraf bedacht Thea dat ze in de training heel erg bezig is geweest op die zit en de af even bewust niet gedaan had. En dat zat dus nog in zijn hersens... Jammer, maar wel een vette nul. En nog een dure ook! Het komen met staan deed Sicco vervolgens wel weer heel goed (hoewel... hij kan hem nog beter).

De middag begon met Dasha. Thea had, net als bij het ochtendprogramma, een potje met kaas en Rodiworst. Dat liet ze Dasha zien: als je goed loopt, krijg je dit. Dasha begreep het op haar eigen manier: als we klaar zijn krijg ik kaas. En dus had ze niet veel belangstelling voor de oefeningen, maar wilde de zaak snel afronden. ze keek enkele keren naar de kant, zo van: zijn we daar nog niet aan toe? Ook dat zal moeten wennen... Ze volgde aardig, maar niet echt attent. Middenin het volgparcours zat de terugplaats. Hierkomen wilde ze nog wel (commentaar wat op keurrapport staat hoort bij terug plaats, maar waarom ze dan geen 10 kreeg voor het hierkomen? geen idee), maar terug plaats had ze echt geen zin in. Ze bleef stijf naast Thea zitten, die moest haar op gang duwen en zelfs nog een stukje meelopen. Toen ging ze dan wel naar de plaats. Het volgen met zit ging eigenlijk boven verwachting. Thea hield iets in, maar toen ging het ook goed. Met het apporteren vond Dasha dat het al lang rijd was voor haar kaas. Vrij ongeïnteresseerd kwam ze op het apport-commando aanlopen en liep straal het blok voorbij. Thea stuurde haar meteen terug. Dasha ging terug, aarzelde even en kwam toen toch maar met het blok aanzetten. En toen mocht ze dan toch eindelijk naar haar potje kaas. En dat deed ze! Ze vloog van het veld, Thea met zich meetrekkend en in één streep naar het tafeltje met het potje. Ja, ja, die kleine donder weet dat al heel goed!

Sicco had er ondanks de warmte wel weer zin in. Hij speerde naar het vak, remde er prima af, draaide zich om.... en reageerde vervolgens niet op het commando AF. Hij kwam keurig teruglopen, zo van: OK, dat was het vak, en nu? Nee jongen, dat was het vak niet, dat is een nul. Thea maakte er maar een training van en stuurde hem nogmaals. En toen ging hij dus keurig naar het vak en ging er precies in liggen... Zucht. Het afstands-appèl ging de laatste tijd slecht, Sicco heeft periodes dat hij vanuit af niet wil zitten. Dan train je daar extra op en vervolgens wil hij de sta niet meer doen. Dat was nu ook weer het geval. De zit ging goed, maar de sta weer niet. Blijkbaar had Thea er nog iets bij gezegd van Goed zo, maar dat weet ze zelf niet meer(soms flap je er zo wat uit...). De rest ging alsof Sicco een half jaar training vergeten was (toch de warmte?): lekker weer kauwen op het blok, niet willen afgeven, meteen aan de voet, metaal-apport laten vallen, sorteerhoutje tot splinters kauwen... Veel aftrekpunten dus. En dan hou je met twee dure nullen bar weinig over. Om precies te zijn 215 punten. En dat betekent: dag NK.

En zo keerde Thea huiswaarts met twee heerlijke honden, die echter in de wedstrijden niet laten zien hoe goed ze eigenlijk zijn. Jammer, maar we gaan gewoon door tot ze een keer "het licht zien". Als dat tenminste kan met van Belgen, die ook nog eens zwart zijn...

G&GB-puntenlijst Dasha

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
Omgang hond-hond 2 10 20  
Staan en betasten 2 7 14 Lopen, zit voor commando (geen commando)
Gebit tonen 2 10 20  
2 Minuten liggen (in zicht) 3 10 30  
Volgen aan de lijn 5 8 40 Attente hond, erg korte lijn krijgt corr. Li hinderen, scheef zit, verder netjes
Los volgen 5 6,5 32,5 2x klopje op been, extra commando + achter
Zit tijdens volgen 3 9,5 28,5 houdt iets in
Komen op bevel 4 8 32 hand + extra comm., loopt in
Terugzenden plaats 3 X X  
Vlak apport 2 7 14 loopt er eerst langs, pakt zelf blok aan
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   241  

(Keurmeesters Monique Barten & Dick Lodder)
(4e plaats, 9 deelnemers)

G&G2-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten 2 10 20  
3 Minuten liggen 2 10 20  
Los volgen 4 9,5 38,5 ROK
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 X X Zit te laat, af gemist
Komen met staan 4 10 40  
Vak zenden met af 3 X X eruit
Apport over de horde 3 7 21 bijt, moeilijk los
Vlak apport (metaal) 2 7 14 valt
Sorteren 4 8 32 bijten
Appèl op afstand 4 5 20 Zit gemist, "goed zo"
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   215  

(Keurmeesters Dick Lodder & Dirk Belder)
(11e plaats, 18 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames