13-08-06: G&G-selectiewedstrijd HSV Dronten en Agility-wedstrijd KC Arnhem

Op zaterdag terug van vakantie, op zondag meteen op pad voor een wedstrijd. Hoe kienen we het uit! Wat voor voorbereiding hebben de honden dan? Niks, ze liggen al 3 weken stil, omdat André en Thea druk met andere dingen waren én vanwege een weekje lekker wandelen in het Sauerland. De vraag is dan hoe erg dat is, wellicht is het ook wel eens goed om even niks te doen. De tijd zou het leren.

André moest al heel vroeg op pad, Thea mocht wat langer in bed blijven liggen. Sicco ging met André mee naar de B1-wedstrijd, dus kon Thea alleen met Dasha in de G&G lopen. Tot nu toe had ze met Dasha alleen nog in de G&G-B gelopen, hoewel Dasha al enige tijd haar G&G1-diploma heeft. Ter voorbereiding op de "Rassenstrijd" van volgende week én op het komende wedstrijdseizoen, leek het Thea goed om dit keer in de G&G1 in te schrijven. Dan kon Dasha op eigen veld een beetje inkomen.

In Dronten begonnen Thea en Dasha met de blijfoefeningen. De zit-blijf ging zoals verwacht: Dasha ging liggen. Omdat ze meer dan de helft van de tijd was blijven zitten, kreeg ze toch nog een 5. De af-blijf zou beter moeten gaan, maar Dasha vond het nodig om halverwege even te gaan zitten en weer te gaan liggen. Dat leverde dus de eerste nul op.
Met startnummer 101 was Dasha na de G&G-B-ers direct aan de beurt. Ze begon met een redelijk stukje volgen. Thea had dit iets hoger ingeschat dan de 7 die ze ervoor kreeg. Het volgen met af ging slecht, maar dat ging tevoren ook al slecht. Dasha ging erg traag af en Thea moest heel erg inhouden en twee keer een commando geven. Dat was dus de tweede nul. De hoogtesprong ging goed, maar Thea heeft nog onvoldoende aan de afwerking van de oefening gewerkt, dus na het terugspringen weet Dasha eigenlijk niet goed wat ze moet doen. Een extra naast-commando was daarom nodig.
Dit sloot een nogal matig ochtendprogramma af. Aan de ene kant niet bijster bevredigend, aan de andere kant begrijpelijk als je een tijdje stil ligt én tegelijk een niveau hoger gaat lopen. Positief was wel het redelijke volgwerk van Dasha, want dat heeft ze ook wel minder gedaan in wedstrijden.

En toen kwam het middagprogramma. Dasha was er vanaf het begin al niet echt lekker bij. Het volgen ging dramatisch slecht, met veel extra commando's en klopjes op het been. Thea dacht hier een vette 0 mee gescoord te hebben, maar merkte na afloop tot haar stomme verbazing dat de keurmeester het een 6 waard had gevonden... Bij de plaatsoefening ging Dasha zitten voordat ze geroepen werd en verloor daarmee twee punten. Verder kwam ze vlot en ging netjes aan de voet. Terug naar de plaats had ze echter weinig zin in. Thea moest haar een duwtje geven (wat de keurmeester niet zag, maar bij het apporteren wel zag). Toen slofte ze langzaam in de richting van het vak, scharrelde door tot ernaast, keek een keer naar de riem, aarzelde en liep er toen gelukkig wel heen en ging liggen. Tja... Het apporteren deed ze op dezelfde manier: sjoksjok erheen, snuffelen aan het blok (zal ik hem oppakken of niet?") en dan heel traag terugsjokken. Wel met blok en ze liet het niet eens vallen (wat Thea wel zo'n beetje verwachtte gezien het treuzelgedrag). Ze ging er zelfs mee voorzitten, maar daarmee was de koek op. Bij het afstands-appèl deed ze niks meer. Na 3 keer het commando zit, ging ze staan (meer met de verwachting dat ze mocht komen) ging toen op commando wel zitten en ook liggen. Maar de derde nul was een feit. Tja, hoe ver kom je met 3 nullen en een boel getreuzel. Niet ver, 160,5 punt en een twee-na-laatste plaats. Oké, op een aantal punten kan met training het nodige verbeterd worden. Maar de manier waarop Dasha de wedstrijden loopt geeft te denken: ze vindt er duidelijk niks aan, dus het is de vraag of wedstrijden wel aan haar besteed zijn... In de training is ze wel enthousiaster, maar dan krijgt ze vaker wat lekkers. Maar ook dat heeft Thea al een stuk afgebouwd en toch is er nog een groot verschil tussen wedstrijden en trainingen. We kijken het nog maar even aan...

Ondertussen was André met Sicco aan het strijden voor de puntjes in de B1-klasse. De jumping ging niet helemaal goed. André had een afstand-start voor ogen, maar Sicco niet en die begon dus voortijdig. Daardoor viel André's plan van hoe te lopen in duigen. Sicco is zo snel, dat hij vaak niet te belopen is en een afstand-start is dan een goed middel voor het begin van het parcours. Door deze dus wat ongelukkige start, liep het niet meer. Sicco tikte nog een latje, maar schoot vervolgens over een verkeerde sprong. Een Disk.
Het Vast parcours ging beter. Het bleek een erg lastig parcours te zijn, waar extreem veel disken gelopen werden. André wist Sicco er goed door- en overheen te loodsen. Helaas mistte Sicco de afloop van de schutting en dat kostte hem een prijs. Nu werd hij 9e, terwijl er 8 prijzen waren
Bij het spel speelde de stramheid in André's spieren enigszins een rol (ga maar eens een weekje berg-op-berg-af als je dat niet gewend bent..). Hierdoor was hij net iets minder snel, waardoor Sicco de insteek naar de palen verkeerd nam. En aangezien het een tijd-fout-uit was, hield het daar voor hun op.
De 9e plaats op het Vast Parcours leverde Sicco wel weer punten op voor de competitie, dus de B2 komt nu meer in zicht...

De eindscore van de dag opmakend heeft de vakantie wel enigszins meegespeeld, maar niet heel veel. Veder heeft Sicco naar behoren gepresteerd en heeft Dasha weer ouderwets geprutst.

G&G1-puntenlijst Dasha

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 2 5 10 gaat af, > 30 sec.
3 Minuten liggen (in zicht) 2 X X gaat zit 1.21 min
Volgen aan de lijn 3 7 21 Goed tempo, wel korte lijn, re achter + rok achter, riem cor. arm erg stil
Los volgen 4 6 24 Ec + dijslaan, rok wijd, veel ec
Af tijdens volgen 3 X X te laat af
Sprong over horde 3 8,5 25,5 com. naast + handje
Komen op bevel (20m) 3 8 24 gaat zitten
Terugzenden plaats 3 8 24 kan wat sneller + via zijkant
Vlak apport (10m) 4 5,5 22 1 ec + oorduw (-2), snelheid (-2), ver voor (-1/2)
Appèl op afstand (15m) 4 X X 3x Com. zit, staat, loopt
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   160,5  

(Keurmeesters Monique Barten & Dirk Belder)
(15e plaats, 17 deelnemers)

Resultaten Sicco

Onderdeel

SPT/MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 49/74 9 40:96 0 0 1 48 Raakvlak schutting
Jumping 39/60 Disk - - - Verkeerde sprong
Spel   40 35:18 - - Tijd-fout-uit; foute insteek palen

(Keurmeesters Piet Plasmans & Martin Schoffelmeer)
(83 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames