05-06-06: G&G-selectiewedstrijd KC Hoogeveen

Na een show en een Agility-wedstrijd vormde de G&G-wedstrijd de afsluiting van een lang-weekend hondenactiviteiten. Dasha had al twee dagen activiteiten, dus Thea hield er wel wat rekening mee dat ze eventueel wat moe zou zijn of minder gretig. Sicco was al twee dagen thuis achtergebleven en zou dus nu behoorlijk gemotiveerd moeten zijn om iets te gaan doen.

Hoewel Thea dacht dat er met de blijf-oefeningen van de G&GB begonnen zou worden, was dit niet zo, dus moest ze snel van hond wisselen. Sicco mocht dus de spits afbijten. Vrij kort nadat de zit-blijf begonnen was leek het fout te gaan. Hij ging weer met zijn neus naar de grond. In vorige wedstrijden besloot hij dan dat snuffelen beter gaat als je op je buik ligt. Gelukkig besloot hij vandaag het snuffelen te staken. Hij bleef verder keurig zitten. De af-blijf gaat ook altijd goed, dus Thea ging met een erg tevreden gevoel van het veld af.
Dasha mocht proberen het te evenaren. Aangezien er maar 3 G&GB-ers waren, werden er een paar G&G3-ers bijgehaald om een echt groepje te creëren voor het volgen om de groep. Thea volgde wat wijd om de groep om Dasha zo min mogelijk in verleiding te brengen om te gaan snuffelen aan de andere honden. Het kostte haar een punt, maar verder ging het goed. Bij de af-blijf bleef Dasha wel liggen, maar ze rolde wat van de ene bil op de andere en snuffelde wat om har heen. Ze kreeg toch nog een tien.

Dasha mocht bijna direct door met de individuele onderdelen. Thea had een potje met Frolic en kaas gemaakt en gaf Dasha daar iets van bij de tent. Ook nam ze wat mee en smeerde wat aan haar vingers. Onderweg naar de ring gaf ze Dasha nog een paar keer een stukje kaas voor een goede zit of iets dergelijks. Dasha vond het geweldig en bleef er bij het volgen prima met de aandacht bij. Daarna kwam het staan en betasten. daarbij ging ze gewoontegetrouw scheef staan en ze week ook iets voor de ringmeester. Dat kostpunten, maar omdat deze oefening nergens meer terugkomt, doet Thea daar geen moeite voor om het te verbeteren. Het tandjes kijken ging uiteraard wel prima. En toen mocht madammeke terug naar de tent en het hele bakje Frolic/kaas leegeten. Nou, dat was wat!

Sicco begon zijn individuele programma met een niet echt attent stukje volgwerk. Hij was wat vlak in zijn reacties en reageerde niet adequaat op de wendingen. Thea was niet tevreden, maar het leverde toch een 7,5 op. Bij het vierkant met de posities werd echter zwaar puntenaftrek gegeven voor het trage werken. Bij het afstoppen was hij ook niet de energieke hond die hij normaal is. Hij kwam wel in galop en stond goed stil, maar als je hem beter kent kon je zien dat het wat flauwtjes voor zijn doen was. De keurmeester was echter onder de indruk en gaf maximale score.

's Middags herhaalde Thea de truc met het bakje Frolic/Kaas. Dasha liep iets minder geconcentreerd, maar toch best goed. Daarna wilde ze eigenlijk de kaas gaan ophalen (ja, ja, ze had goed door dat die bij de tent stond!), mar ze moest nog even wat oefeningen doen. Het volgen met zit deed ze keurig, zelfs volle score, wat ze nog nooit gehaald heeft. Het vak vond ze niet leuk en ze kwam al half overeind toen Thea op afstand ging. Dat kostte 2 punten! Hierkomen ging goed, maar ze zat wel scheef. Toen moest ze terug plaats, maar vandaag vond ze het vak niks, dus ze ging eerst niet. Het kostte de nodige extra commando's voordat ze toch maar terug plaats ging. Toen bleef ze weer half hangen, wat nog een extra commando kostte. Bij het apporteren schrok Dasha van een actie aan de kant van de ring (men zei dat een kind iets deed, maar Thea heeft het niet gezien). Er was een tweede commando nodig, maar toen kwam ze vlot met het blok aanlopen. Ze ging wat scheef zitten en dreigde het blok te laten vallen. Thea pakte het snel aan en kreeg dus puntenaftek voor het aanpakken voordat dit mocht. En toen was Dasha klaar en mocht ze naar haar potje kaas! Nou, die ging dus als een speer, ze wist precies wat haar te wachten stond en had grote haast! Zo'n slim ding, na drie keer al door hoe dat potje werkt!

Omdat Sysco wat mat was in de ochtend, zag Thea het niet zo rooskleurig in voor de middag. Met zijn kop er maar half bij kan hij vast zijn vak niet vinden. Om er toch maar alles aan gedaan te hebben, oefende ze die tevoren nog even op de parkeerplaats. Tot haar verrassing merkte ze dat hij al veel attenter en actieve was. Het vak ging goed, dus dan maar op naar de ring. Daar had hij er duidelijk zijn kop goed bij. Hij speerde op het vak af, reageerde goed op de commando's en haalde zelfs een volle bak op deze oefening. Als je wedstrijden achter elkaar nullen gehaald hebt, is at erg prettig! De apporteeroefeningen deed hij netjes, maar hij bleef wat ver weg zitten. Bij het hout-apport bleek de trainingsarbeid om niet direct aan de voet te gaan na inleveren van het blok: hij bleef keurig zitten. Daarna moest hij echter wel aan de voet en dus vond hij bij het metaalapport en het sorteren dat hij dat dus maar weer vóór het commando uit moest doen. Nou ja, ook dat komt nog wel goed. Bij het afstands-appèl heeft Sicco zo van die periodes, dat hij niet overeind wil komen. Dan heb je dus een nul. De week voor de wedstrijd had hij ook weer zo'n bui. Shit, wat nu. Voordat Thea de ring in ging had ze dus nog even op korte afstand geoefend. Toen ging het goed en voor elke goede zit gooide ze dan een frolic naar Sicco toe. Dat vond hij leuk en lekker en hij raakte dus in de goede stemming voor de oefening. Dat bleek in de wedstrijd, waar hij in één keer ging zitten. Helaas had hij twee commando's nodig voor de Sta, maar de Af deed hij weer erg goed. Zeer tevreden ging Thea het veld af.

En dat die tevredenheid terecht was, bleek bij de prijsuitreiking. Sicco had de 4e prijs! Met een score die nog nooit zo hoog geweest is! Ook Dasha deed het goed. Hoewel ze derde van de 3 werd, verbeterde ze wel haar eigen puntenrecord. Met twee mooie prijzen werd het weekend zo prachtig afgesloten!

G&GB-puntenlijst Dasha

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
Omgang hond-hond 2 9 18 ver voor de groep langs
Staan en betasten 2 7 14 scheef staan, lopen, com zit voor com + scheef zit
Gebit tonen 2 10 20  
2 Minuten liggen (in zicht) 3 10 30  
Volgen aan de lijn 5 8,5 42,5 Attente hond, wel inwerken: constant naar beneden kijken. Hond volgt verder erg netjes
Los volgen 5 7 35 2x EC, hond volgt attent, maar wat wijd
Zit tijdens volgen 3 10 10  
Komen op bevel 4 7,5 30 Gaat in vak al zitten (-2), scheef voet
Terugzenden plaats 3 5 15 2x EC, EC af
Vlak apport 2 7 14 EC, scheef voet, pakt blok te vroeg aan
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   258,5  

(Keurmeesters Monique Barten & Dirk Belder)
(3e plaats, 3 deelnemers)

G&G2-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten 2 10 20  
3 Minuten liggen 2 10 20  
Los volgen 4 7,5 30 Attente hond, re wendingen wijd, rok achter. Langzame en versnelde pas: OK, Soms wat wijd volgen, slalom achter + laatste stuk achter
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 5,5 16,5 zit en af: erg traag + scheef
Komen met staan 4 10 40  
Vak zenden met af 3 10 30  
Apport over de horde 3 9 18 wipt even op bij gooien blok, zit iets ver voor
Vlak apport (metaal) 2 9,5 19 iets ver voor
Sorteren 4 9,5 38 iets ver voor
Appèl op afstand 4 8 32 extra af, iets verplaatst
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   282,5  

(Keurmeesters Dirk Belder & Dick Lodder)
(4e plaats, 18 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames