03-09-06: Agility-wedstrijd KC Zoys

Voor de tweede keer dit weekend toog André naar KC Zoys voor een Agilitywedstrijd. Dit keer was Dasha aan de beurt en ging Thea als supporter mee. Het weer was beter voorspeld dan het uiteindelijk werd. De hele ochtend miezerde en regende het. Gelukkig werd het 's middags droog.

Het begon met een spel, dat een tijd-fout-uit was. De keurmeester liep steeds vrij dicht op de combinaties. Dasha is daar heel gevoelig voor, dus André was een beetje bang dat ze de palen niet goed zou nemen. Ze was inderdaad flink afgeleid en liep traag. Ook stond ze bijna stil in de palen, maar André wist er toch weer de gang in te krijgen. Doordat ze zo traag ging, was ze op het een-na-laatste toestel buiten de tijd. Verder liep ze wel een foutloos rondje. Tot André en Thea's verbazing bleken bijna alle combinaties fouten te maken, waardoor Dasha uiteindelijk op een 4e plaats eindigde. Met zo'n traag rondje toch nog in de prijzen lopen, hoe is het mogelijk! Maar ja, het gaat als eerste om foutloos, pas daarna om de tijd.

Hierna was het de beurt aan het Vast Parcours. Hier liep Dasha al heel wat vlotter. Er zaten wat lastige stukjes in met hindernissen die iets uit de logische lijn stonden. Veel combinaties gingen op de raakvlakken de fout in. Dasha liep echter een keurig foutloos rondje én binnen de tijd! Dat is dus haar 4e Utje! Tevens pakte ze hiermee weer een 4e plaats en dus weer een prijs.

Bij de Jumping was Dasha als een-na-laatste aan de beurt. Vaak is ze erg duf 's middags en nu had ze ook bijna de hele middag liggen slapen. André vreesde dus dat ze weer heel traag zou gaan. Maar nee, blijkbaar was ze uitgeslapen en ze liep voor haar doen lekker vlot rond. Helaas tikte ze net een latje op het moment dat André aanzette voor de eindsprint over het laatste lange stuk van het parcours. Dat kostte haar een prijs. Toch eindigde ze nog als 11e, wat een keurige score is.

En zo had een druilerige dag een prima eind, met twee zakken voer en twee leuke prijzen!

Resultaten Sicco

Onderdeel

SPT/MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 49/75 4 43:53 0 0 0   4e Utje
Jumping 39/65 11 34:91 0 0 1   1 latje
Spel   4 33:12     foutloos met tijdsoverschrijding

(Keurmeester Liesbeth Roskam)
(71 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames