02-07-06: G&G-selectiewedstrijd KC Rotterdam

Vandaag stond een G&G-wedstrijd op de planning die voor Thea nergens meer om ging: het NK haalt ze toch niet meer. Hans reed ook mee en voor hem stond er des te meer op het spel: hij kon kwalificatie voor het WK in Polen verdienen. Daarvoor moest hij256 punten halen, wat normaal gesproken heel goed haalbaar is. Veel te vroeg kwamen ze in Bergschenhoek aan, waar de wedstrijd gehouden werd. Na enig wikken en wegen kozen ze een plekje uit waar nog een beetje schaduw was. Het beloofde een erg warme dag te worden, niet alleen vanwege de temperatuur, maar ook vanwege het ontbreken van enige schaduw op het veld.

Voor aanvang van het volgen om de groep viel Dasha heftig uit naar een Rottweilerreu, die de afkeer van veel honden opwekte en dus ook bij haar een reactie teweeg bracht. De reu gromde ook flink terug. Snel even beide honden onder appèl gezet en rond elkaar gevolgd. In de ring moesten ze namelijk ook naast elkaar staan. Gelukkig liep dit met een sisser af en reageerden ze niet meer op elkaar. Dasha deed het volgen om de groep netjes. De Af-blijf ging redelijk. Ze draaide weer behoorlijk en snuffelde flink, maar de keurmeester vond het toch een volle score waard.
Sicco begon zijn programma weer beroerd: 15 seconde voor het eind van de Zit-blijf ging zijn neus weer naar de grond en plofte hij neer. Shit, niet alweer! Maar de nul stond al genoteerd. De Af-blijf ging vervolgens vlekkeloos.

De truc met het doosje met kaas gaat bij Dasha niet meer zo goed. Ze weet dat ze het pas na afloop krijgt en daardoor motiveert het haar niet in de wedstrijd. Ondanks dat liep ze nog wel redelijk te volgen, maar aan het lijntje kun je wat corrigeren. Vreemd was ook dat de 8-figuur gelopen werd, terwijl dit geen eis is bij G&G-Beginners. Dat maakt voor Dasha dan niet uit, maar wellicht wel voor andere combinaties. Het staan en betasten ging goed, hoewel ze wel weer bijdraaide en wat drentelde. Bij het tandjes laten zien vroeg de keurmeester of Thea ook de achterste kiezen kon laten zien. Natuurlijk, maar later op het formulier bleek dat hij dus aftrek gegeven had voor het niet direct tonen van die kiezen. Tja, dat wordt eigenlijk nooit zo gevraagd, maar blijkbaar vindt deze keurmeester dat belangrijk.

Sicco volgde niet slecht, maar had wat extra commando's nodig op het laatst. De posities om het vierkant gingen weer slecht: de zit was traag en de af was even "kapot". Komen met staan is normaal zijn ster-oefening, maar vandaag hoorde hij het commando blijkbaar niet goed en liep door. Wellicht kwam dit ook doordat hij tegen de zon in moest kijken om Thea te zien. De lage score én de nul voor de zit-blijf zorgde voor een bedroevend laag puntentotaal na de ochtend.

Ondertussen had Hans ook gelopen met Bengel. Hij liep goed, maar vandaag werd "internationaal" gekeurd en dat stond gelijk aan superstreng. Alle combinaties scoorden erg laag. Hans werd uiteindelijk 2e, een zeer goede prestatie, maar de score was te laag om deelname aan het WK af te dwingen. Balen dus.

's Middags begon Dasha met een erg slecht stukje volgen. Ze slofte achter Thea aan en was er niet bij te krijgen. Thea maakte er maar een training van en de nul stond op papier. Volgen met Zit ging redelijk, hoewel vlak voor het Zit-commando Dasha even de aandacht weg had en het dus wat rommelig verliep. Eerst moest die aandacht terug en daarvoor hield Thea in. En dat werd als inwerken gezien. Terug-plaats ging verrassend genoeg wel heel goed. Wellicht kwam dit ook doordat Thea tevoren dit even op korte afstand getraind had met een stukje kaas op de riem? Apporteren ging ook goed, hoewel ze wat rommelde voordat ze het blok oppakte. Het eindresultaat was eigenlijk best goed, maar met een nul voor het los volgen mis je al 50 punten en dan is de totaalscore dus laag.

Sicco ging vlot naar zijn vak toe en leek er punten op te gaan scoren. Helaas reageerde hij te laat op het Af-commando en lag hij met de poten buiten het vak. Vervolgens sprong hij overeind en ging aan de snuffel. Wat die nou weer bezielde.... Hierna verviel hij weer in zijn oude fouten van knagen op het blok, niet los willen laten, te vroeg aan de voet en rommelen met het metaal. Bij het sorteren was Thea het zat en ze corrigeerde hem. Dan maar een training ervan maken. Tot haar verbazing kreeg ze er nog wel punten voor. Het appèl op afstand ging daarentegen weer super. Vreemde hond... Wel lief, maar zijn resultaat was prut.

Nou, voorlopig even een zomerstop en dan zien we wel weer verder. Dan beginnen we dapper aan de Belgen-Border-strijd.

G&GB-puntenlijst Dasha

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
Omgang hond-hond 2 10 20  
Staan en betasten 2 9,5 19  
Gebit tonen 2 9 18 kiezen
2 Minuten liggen (in zicht) 3 10 30  
Volgen aan de lijn 5 8 40 1 correctie, 3x handhulp, draait weg, 8 fig.
Los volgen 5 X X achter, teveel commando's
Zit tijdens volgen 3 5 15 inhouden + traag zit
Komen op bevel 4 10 40  
Terugzenden plaats 3 10 30  
Vlak apport 2 8 16 moeilijk oppakken
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   238  

(Keurmeesters Dick Lodder & Dirk Belder)
(5e plaats, 6 deelnemers)

G&G2-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten 2 X X af
3 Minuten liggen 2 10 20  
Los volgen 4 6,5 26 ROK wijd + achter, bij slalom ec+handklop
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 5 15 traag zit, zit i.p.v. af
Komen met staan 4 5 20 ec, tweede deel trager
Vak zenden met af 3 X X poot buiten vak
Apport over de horde 3 8 24 kauwen, scheef zitten
Vlak apport (metaal) 2 7 14 pakt op en laat vallen
Sorteren 4 6,5 26 ec kauwt
Appèl op afstand 4 10 10  
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   195  

(Keurmeesters Dirk Belder & Dick Lodder)
(16e plaats, 22 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames