30-10-05: G&G-selectiewedstrijd bij de KC Oud Woensel (Eindhoven)

Tja, zelfs met een extra uurtje slaap door de overschakeling naar Wintertijd blijft het héél vroeg om om 05.00 uur op te staan. Maar goed, je moet iets voor je sport overhebben.

Dasha mocht met startnummer 3 in de eerste groep van start. Sicco moest eigenlijk in de tweede, maar dat werd een beetje krap op Dasha's programma, dus ging hij in de derde startgroep. Dasha was erg snuffelig en had veel belangstelling voor andere honden. En de reuen voor haar... het lijkt er toch echt sterk op dat ze loops gaat worden... Sicco heeft die muts de hele dag om zich heen lopen en is dus een beetje immuun voor haar geur. Hij deed de blijfoefeningen keurig. Hij draaide alleen bij de blijf lichtjes bij toen Hans met Bengel langs liep (waar hij later natuurlijk prompt wat van te horen kreeg...). Gelukkig had de keurmeester dit niet gezien, zodat Sicco volle bak scoorde.

Dasha deed haar aangelijnd volgen matig en dus eigenlijk zoals ze de laatste wedstrijden steeds heeft gelopen. Het staan en betasten ging erg goed, behalve dat Thea weer twee commando's nodig had voor het staan. Dat doet ze buiten de wedstrijd altijd perfect, maar in de wedstrijd weet ze ineens niet meer wat staan is. Thea had haar vooraf even laten kennismaken met de ringmeester en die vond ze OK, dus het betasten ging prima. Tandjes is nooit een probleem.

Sicco liet zowaar een heel behoorlijk stukje volgwerk zien, hoewel hij aan het eind wel de schik eraf had. Dat was zichtbar in de slalom, waar hij weer erg wijd ging. De posities om het vierkant gingen goed, maar na het eerste commando Zit dacht Thea dat Sicco nog niet zat en gaf ze een tweede commando. Achteraf was dat niet nodig geweest omdat Sicco al wel bijna zat. Maar als hij het steeds weer flikt om die zit te verknallen, wordt je een beetje argwanend. De af ging wel goed, hoewel het snuffelen hem niet is aangerekend. Bij het afstoppen reageerde Sicco trager dan normaal en liep iets door. Thea gaf er een tweede Blijf overheen. Beter een extra commando dan een nul. De keurmeester vond het echter allemaal prachtig.

Na de middag was het net een zomerse dag, heerlijk warm en zonnig. Dasha mocht de ring weer in. Ze begon met het los volgen. Althans, dat was de bedoeling. Dasha was echter in snuffelland beland en onbereikbaar voor Thea. Met continu praten, klopjes op het been, huppelpasjes en meer van dat soort fratsen wist Thea Dasha bij haar te houden. Maar dat had niets meer met volgen te maken, dus meer dan een nul was het niet waard. Vervolgens kwam het volgen met Zit. Dat ging matig, maar het ging, dus puntjes. Het plaatssturen ging niet: Thea moest Dasha eerst een zetje geven om in beweging te komen. Vervolgens bleef Dasha op 1,5 meter van Thea staan snuffelen. Dus maar weer een trainingsoefening van maken en meelopen naar de plaats. En weer een nul. Tenslotte nog het apporteren. Dasha bleef netjes zitten, maar toen ze moest apporteren liep ze langs het blok. En ook daarvan maakte Thea van armoede maar een trainingsoefening. En de derde nul was binnen. Nee, Dasha was er totaal niet bij. Ze liep tijdens het volgen ook wat mank. Waarschijnlijk had ze zich wat verstapt tijdens het uitlaten. Later op de dag was er niets meer van te zien. Maar zo slecht en mutserig lopen....zou ze echt snel loops worden?

Alle hoop was dus op Sicco gericht. Hij speerde op het vak af, maar liep erdoor, erachter en toen weer terug. Thea gaf hem een aantal keren het commando Af, maar ook hij was er niet helemaal met de kop bij en ging te laat en dus buiten het vak liggen. Tja, vak is de probleem-oefening op dit moment. Vervolgens moest hij apporteren. Met een van zijn beruchte gil-kefjes erbij deed hij het niet slecht, maar scheef zitten en het aantikken van de horde werden hem niet aangerekend. Met het metaalapport is Sicco ook aan het knoeien. Hij pakte het nu wel goed op, maar ging even later ermee spelen. Met een stevig commando Vast komt hij dan vervolgens wel met het ding aanzetten, maar dat kost dus wel punten. Bij het sorteren kon hij het ook weer niet laten om op het houtje te kouwen, dus dat kostte ook weer wat puntjes. De distant control ging vrij goed. Alleen wilde Sicco op het eerste commando niet zitten. Een "foei, zit" erover bracht hem op andere gedachten, waarna hij de oefening verder foutloos uitvoerde. Ja, ja, meneer is wat aan het donderen de laatste tijd!

Uiteindelijk eindigde Dasha op een roemloze laatste plaats. Sicco haalde toch nog een leuk puntentotaal. Zowaar zijn beste seizoensprestatie. Er zit bij hem toch wel een stijgende lijn in, dus we houden de moed er maar in.

G&GB-puntenlijst Dasha

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
Omgang hond-hond 2 9 18 riem corr.
Staan en betasten 2 9 18 EC staan
Gebit tonen 2 10 20  
2 Minuten liggen (in zicht) 3 9 27 EC zit
Volgen aan de lijn 5 6 30 Goed tempo, Com zit bij halt, achter, af en toe wijd, R.O.A., moet tegen hond praten
Los volgen 5 X X Achter+praten, teveel commando's
Zit tijdens volgen 3 6 24 Inhouden, traag zit
Komen op bevel 4 8 32 EC Af (bij plaats), comm Zit bij voet
Terugzenden plaats 3 X X EC, snuf, oplopen
Vlak apport 2 X X loopt over blok
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   173  

(Keurmeesters Jan Mulder & Dirk Belder)
(7e plaats, 7 deelnemers)

G&G2-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten 2 10 20  
3 Minuten liggen 2 10 20  
Los volgen 4 8,5 34 Goed tempo, hond voor, is attent, na ROK iets los. Slalom: R iets los
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 8 24 Zit aarzelend
Komen met staan 4 9 36 OK, toch EC blijf
Vak zenden met af 3 X X Vlot+rondje, EC Af, na af uit vak
Apport over de horde 3 9 27 blafje
Vlak apport (metaal) 2 6,5 10 neerleggen, scheef voor
Sorteren 4 7,5 30 Kauwen, scheef voet
Appèl op afstand 4 9 36 EC zit
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   256  

(Keurmeesters Piet v.d. Meulengraaf & Ton Hoffmann)
(10e plaats, 20 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames