30-04-05: Agility-wedstrijd KC Assen

Op Koninginnedag gaat een normaal mens naar allerlei koninginne-feestelijkheden. Hondenmensen zijn niet altijd normaal, dus die doen dan andere dingen op zo'n dag. Een Agility-wedstrijdje in Assen lopen bijvoorbeeld. Thea ging dit keer weer als supporter mee. En ook Dasha was van de partij. Arme Jelle moest weer thuis blijven.

Met twee Utjes op zak en een kanjer van een hond ga je natuurlijk wel met enige verwachtingen heen. Zou hij zijn 3e Utje lopen? Voor alle zekerheid bleef Thea bij de tent zitten toen André en Sicco aan de beurt waren. De tent lag op een vrij grote afstand van de ring, dus dat moest goed gaan.

Helaas bleek Sicco op Koninginnedag in een iets te feestelijke stemming te zijn. Buiten de ring was hij de rust zelve, maar eenmaal in de ring kondigde hij met veel gekef zijn vreugde aan en dat hield hij alle parkoersen vol!
Bij het spel mistte hij het raakvlak van de wip. Dat was al het 3e toestel, dus had hij slechts 2 punten. In de rest van dat parcours mistte hij nog een raakvlak en tikte een latje, maar dat telde niet meer mee.
Ook bij het Vast parcours bleek vandaag het woord raakvlak niet in Sicco's vocabulaire voor te komen. Hoewel hij daar de laatste tijd erg stabiel op is, sprong hij er vandaag vrolijk overheen. Met twee gemiste raakvlakken en een latje eraf kwam hij bij het Vast Parcours dus niet ver.

Dat beloofde dus niet veel goeds. Hoewel, in een Jumping zijn geen raakvlakken, dus er was nog enige hoop. De keurmeester zette vervolgens een lastig technisch parcours neer. Op zich wel iets voor Sicco, maar met die feeststemming van hem was André er toch niet zo gerust op. Bij de start kondigde Sicco weer met veel kabaal aan dat hij er helemaal klaar voor was. Als een speer ging hij vervolgens rond. En dat ging goed! Erg goed! Hij maakte geen enkele fout en kwam supersnel door de finish. Voor degenen die foutloos binnen de tijd rond gingen ging een sirene af. En die klonk dus ook voor Sicco. Joepie, zijn derde Utje!!

Dat Sicco snel was geweest bleek wel uit de uitslag. Hij bleek eerste op de jumping te zijn geworden! Apetrots nam André een mooie beker in ontvangst. Wat een superhond is die Sicco toch!

Resultaten Sicco

Onderdeel

SPT MPT Plaats Tijd WAF Opmerking
Spel     32 35:63 2 pnt raakvlak wip gemist
Vast parcours 47:00 71:00 20 36:54 0 0 3 2 raakvlakken, 1 latje
Jumping 36:00 54:00 1 30:08 0 0 0 super !

(Keurmeester Kees Stoel)
(56 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames